Από το Blogger.
RSS

ΦΥΣΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ


Η εξάσκηση του φυσικού τρόπου ζωής δεν είναι μόνο υπέρ του εαυτού μας, αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας στην οποία ζούμε. Καθώς η τεχνολογία έχει καταλάβει μεγάλο μέρος στην καθημερινότητα μας, παράλληλα έχει δημιουργηθεί ένα τεράστιο χάσμα μεταξύ ανθρώπου και φύσης. Παρόλαυτα δεν παύουμε ποτέ να είμαστε όλοι παιδιά της μητέρας φύσης! 

Ο άνθρωπος ξεκίνησε ως κυνηγός και αργότερα ως αγρότης, μα στο πέρασμα των αιώνων η οικονομική ανάπτυξη και οι σύγχρονες εξελίξεις μας απομάκρυναν από το φυσικό μας περιβάλλον, επιφέροντας μια πληθώρα δυσμενών επιπτώσεων.


Η «πράσινη» και οικολογική συνείδηση είναι ένας τρόπος ζωής που ο καθένας μας μπορεί να υιοθετήσει και δε σημαίνει ότι μας αποκόπτει από τις καθημερινές μας δραστηριότητες και τον υπόλοιπο κόσμο. Περιλαμβάνει χρήση προϊόντων που είναι κοντά στη φύση και ελαχιστοποιεί ή εξαλείφει τη χρήση διάφορων χημικών ουσιών. Η προώθηση του φυσικού τρόπου ζωής περιλαμβάνει επίσης τη μέγιστη προστασία και φροντίδα του περιβάλλοντος και προστατεύει τους περιορισμένους φυσικούς πόρους που είναι χρήσιμοι στον άνθρωπο.

Μπορούμε να ξεκινήσουμε τον φυσικό τρόπο ζωής με μερικούς απλούς και οικονομικούς τρόπους. Αρχική προτεραιότητα είναι η εξοικονόμηση ενέργειας. Σβήστε και βγάλτε από τη πρίζα όσες ηλεκτρικές συσκευές δεν χρησιμοποιείτε και προσπαθήστε να χρησιμοποιείτε λάμπες εξοικονόμησης ενέργειας. Κατά δεύτερον, φροντίστε να μην σπαταλάτε το νερό, που είναι η βασική πηγή ζωής για τον άνθρωπο. Κλείνετε τη βρύση όταν ξυρίζεστε ή πλένετε τα δόντια σας, ακόμα και κατά τη διάρκεια του πλυσίματος των πιάτων. Ένας άλλος βασικός τρόπος είναι η ανακύκλωση.

Μην ξεχνάτε ότι από τα σκουπίδια μας μπορούν να ξαναζωντανέψουν πολλά χρήσιμα αντικείμενα. Φροντίστε να επισκέπτεστε τον κάδο ανακύκλωσης για οτιδήποτε μπορεί να ανακυκλωθεί. Ένας ακόμη τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήμα και ενέργεια είναι η χρήση φυτικών προϊόντων, που μπορούμε να κατασκευάσουμε μόνοι μας. Η φύση έχει δώσει απλόχερα στον άνθρωπο ασφαλή συστατικά για την περιποίηση του σώματος και την προστασία του οργανισμού με φυσικό τρόπο, χωρίς κακές παρενέργειες.


Ο φυσικός τρόπος ζωής αν και είναι απλός και εύκολος για όλους, μπορεί αρχικά να προκαλέσει σύγχυση, μα μόλις ξεκινήσετε να μπαίνετε στην φιλοσοφία του, θα αισθανθείτε περήφανοι και η συμβολή σας στη σωτηρία του πλανήτη μας θα είναι καθοριστική.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις