Από το Blogger.
RSS

10 ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑ "ΠΡΑΣΙΝO" ΝΕΟ ΕΤΟΣ

Ο "πράσινος" τρόπος ζωής δεν είναι δύσκολος ή δαπανηρός. Αντιθέτως μπορούμε να ζήσουμε μία φιλική προς το περιβάλλον ζωή, εφαρμόζοντας κάποιους απλούς κανόνες που μας εξοικονομούν χρήματα και βοηθούν στην προστασία του πλανήτη μας.

10 τρόποι για να κάνουμε τη ζωή μας πιο "πράσινη" στο νέο έτος που μας έρχεται!



1.Φτιάξτε τον καφέ σας στο σπίτι το πρωί και πάρτε τον μαζί στη δουλειά, στο προσωπικό σας θερμός. 'Έτσι δε θα χρειαστεί να αγοράσετε από το δρόμο, που σημαίνει λιγότερα έξοδα και σκουπίδια για το περιβάλλον.
2.Περπατήστε ως τη δουλειά ή πηγαίνετε με το ποδήλατο. Αφήνοντας το αυτοκίνητο στο σπίτι, κερδίζουμε τα χρήματα της βενζίνης, όπως και το χρόνο που θα ξοδέψουμε για το παρκάρισμα. Παράλληλα κάνουμε γυμναστική και κρατάμε τον εαυτό μας σε φόρμα.
3.Φτιάξτε μόνοι σας οικολογικά καθαριστικά για τον καθαρισμό του σπιτιού σας. Πολλά υλικά που χρησιμοποιούμε καθημερινά στην κουζίνα μας, είναι εξαιρετικά καθαριστικά και έχουν πολλές εφαρμογές. 'Έτσι θα αποφύγουμε τοξικά χημικά που βάζουμε στο σπίτι μας μαζί με τα καθαριστικά του εμπορίου.
4.Χρησιμοποιείστε φίλτρα καθαρισμού νερού στις βρύσες, αντί να αγοράζετε εμφιαλωμένο νερό. Έτσι κάνουμε οικονομία, μιας και η τιμή του εμφιαλωμένου νερού είναι στα ύψη, αλλά και γλυτώνουμε πλήθος πλαστικών συσκευασιών.
5.Χαμηλώστε ένα βαθμό το θερμοστάτη. Η διαφορά στη θερμοκρασία του σπιτιού σας θα είναι ανεπαίσθητη αλλά το όφελος στη τσέπη και στο περιβάλλον είναι καθοριστικό.
6.Βγάλτε από τη πρίζα όλες τις ηλεκτρικές συσκευές όταν δεν τις χρησιμοποιείτε. Ένας τρόπος για να το κάνετε εύκολα είναι να τις έχετε συνδεδεμένες σε ένα πολύμπριζο με διακόπτη και απλά να το κλείνετε όταν φεύγετε από το σπίτι.
7.Ανακυκλώστε ότι μπορείτε. Ξεχωρίστε τις εφημερίδες και τα περιοδικά, τα κουτάκια αλουμινίου και τα γυάλινα μπουκάλια από τα υπόλοιπα σκουπίδια και τοποθετείστε τα στους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης. Επίσης τοποθετώντας τα οργανικά σκουπίδια σε ένα δοχείο στο μπαλκόνι, μπορείτε να δημιουργήσετε σπιτικό λίπασμα για τα φυτά σας.
8.Μην σπαταλάτε το νερό! Κλείνετε τη βρύση όταν πλένετε τα δόντια ή κατά τη διάρκεια του πλυσίματος των πιάτων. Προτιμάτε να κάνετε γρήγορα ντους, παρά να γεμίζετε την μπανιέρα μέχρι πάνω με νερό.
9.Μην χρησιμοποιείτε πλαστικές σακούλες στο σούπερ μάρκετ ή στη λαϊκή. Αγοράστε πάνινες τσάντες για να βάζετε τα ψώνια σας. Δεν κάνουν κακό στο περιβάλλον και είναι πιο σικ!
10.Κάντε έξυπνες αγορές. Καλύτερα να επενδύσετε σε ένα πιο ακριβό προϊόν, το οποίο θα κρατήσει περισσότερο παρά σε ένα φτηνό και αναλώσιμο. Επίσης μην αγοράζετε ότι μπορείτε να δανειστείτε. Για παράδειγμα δανειστείτε βιβλία από τη βιβλιοθήκη της πόλης σας αντί να τα αγοράσετε ή εργαλεία που χρησιμοποιείτε σπάνια, από τον γείτονα.

Με απλές καθημερινές κινήσεις μπορούμε να δείξουμε την αγάπη μας στο περιβάλλον που ζούμε και να το προστατέψουμε για τις επόμενες γενιές! Ας ευχυθούμε το νέο έτος που έρχεται να είναι πιο "πράσινο" για όλους! 


ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ! 



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις