Από το Blogger.
RSS

5 ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΙΑ «ΠΡΑΣΙΝΗ» ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ!


Μόλις μάθατε τα χαρμόσυνα νέα! 

Είστε έγκυος και σε λίγους μήνες θα φέρετε στον κόσμο το βλαστάρι σας. 

Ποιά 5 βήματα πρέπει να ακολουθήσετε για μια «πράσινη» εγκυμοσύνη;
Ξεκινήστε σήμερα!


1.Διατροφή
 Ξεκινήστε υγιεινή διατροφή. Τρώτε τρόφιμα που βγαίνουν από τη γη και προτιμάτε τα λιγότερο τοξικά. Αποφύγετε τα συσκευασμένα τρόφιμα και προσπαθήστε να κάνετε διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνες, ασβέστιο, φολικό οξύ, όπως και δημητριακά ολικής αλέσεως.
2. Νερό
Ελέγξτε το νερό της βρύσης στο σπίτι για προσμείξεις και ασχοληθείτε με το θέμα - ένα καλό φίλτρο θα είναι η λύση. Σταματήστε να πίνετε εμφιαλωμένο νερό σε πλαστικά μπουκάλια και διατηρείτε στο νερό σε κάτι πιο ασφαλείς, όπως το γυαλί ή τον ανοξείδωτο χάλυβα. Κάντε οικονομία και μειώστε τα σκουπίδια των συσκευασιών.
3. Αέρας
Δεν μπορείτε πάντα να ελέγχετε τι αναπνέεται αλλά, όπου αυτό είναι δυνατό ανοίξτε τα παράθυρα και κρατήστε το περιβάλλον καλά αεριζόμενο. Φροντίστε να μην επιτρέπετε να καπνίζουν μέσα στο σπίτι
4. Προϊόντα ομορφιάς
Ελέγξτε όλα τα προϊόντα ομορφιάς που έχετε στο σπίτι. Κάντε ένα απολογισμό των χημικών ουσιών που περιέχουν και σταματήστε να χρησιμοποιείτε αυτά που περιέχουν επιβλαβείς ουσίες για το έμβρυο. Ακόμα καλύτερα, πάψτε να χρησιμοποιείτε ότι περιέχει χημικά και δημιουργείστε τα δικά σας σπιτικά καλλυντικά, με υλικά που θα βρείτε στην κουζίνα σας.
5. Καθαριστικά προϊόντα
Όπως και με τα καλλυντικά, έτσι και με τα καθαριστικά για το σπίτι, θα πρέπει να κάνετε έναν απολογισμό των βλαβερών χημικών ουσιών που περιέχουν και να λάβετε υπόψη αυτές που βλάπτουν το περιβάλλον, όπου ζείτε και τον οργανισμό σας. Προτιμήστε πιο φυσικά προϊόντα και χρησιμοποιήσετε οικολογικά καθαριστικά που θα δημιουργήσετε μόνοι σας στο σπίτι.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις