Από το Blogger.
RSS

10 ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑ "ΠΡΑΣΙΝO" ΝΕΟ ΕΤΟΣ

Ο "πράσινος" τρόπος ζωής δεν είναι δύσκολος ή δαπανηρός. Αντιθέτως μπορούμε να ζήσουμε μία φιλική προς το περιβάλλον ζωή, εφαρμόζοντας κάποιους απλούς κανόνες που μας εξοικονομούν χρήματα και βοηθούν στην προστασία του πλανήτη μας.

10 τρόποι για να κάνουμε τη ζωή μας πιο "πράσινη" στο νέο έτος που μας έρχεται!

ΜΑΥΡΑ ΜΟΥΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΦΘΕΣ

Οι άφθες είναι άκακες, αλλά ενοχλητικές πληγές, που εμφανίζονται στην στοματική κοιλότητα. Συνήθως είναι πολύ ενοχλητικές για αυτόν που τις έχει και επιζητά την ανακούφιση.
Ένα παραδοσιακό γιατροσόφι για την καταπολέμηση τους είναι το "μουρομέλι". Ένα σιρόπι που θα φτιάξουμε πολτοποιώντας μαύρα μούρα σε ένα μπολ και προσθέτοντας μια κουταλιά μέλι. Το ζεσταίνουμε σε ένα μπρίκι, να γίνει ένα πηκτό και παχύρευστο μείγμα και πίνουμε μια κουταλιά τρεις φορές την ημέρα.

ΤΖΙΝΣΕΝΓΚ ΓΙΑ ΤΟΝΩΣΗ ΤΩΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ

Το τζίνσενγκ είναι το πιο διάσημο βότανο για την τονωτική του δράση, ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους. Στη Βόρεια Κίνα καταναλώνεται από ανθρώπους μεγάλης ηλικίας για να αντέξουν τους βαριούς και μακριούς χειμώνες.
Προσθέστε 1 γραμμάριο αποξηραμένη ρίζα τζίνσενγκ στη σούπα λαχανικών και σερβίρετε ένα τονωτικό και δυναμωτικό γεύμα στους εξασθενημένους από ασθένεια ή λόγω γήρατος.

Το τζίνσενγκ θεωρείται ένα βότανο χωρίς παρενέργειες και δεν προκαλεί βλάβες στον ανθρώπινο οργανισμό, όταν καταναλώνεται βέβαια σε λογικές ποσότητες.

ΠΗΛΙΝΓΚ ΓΙΑ ΞΗΡΑ ΧΕΡΙΑ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΙ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ

Τώρα το χειμώνα όσοι από μας έχουμε ξηρό δέρμα, αντιμετωπίζουμε σοβαρό πρόβλημα.
Τα χέρια μας ταλαιπωρούνται από το κρύο και συχνά σκάνε και δημιουργούνται πληγές. Ένα φυτικό καλλυντικό πήλινγκ για τα χέρια μας με μαγιονέζα και αλεσμένα αμύγδαλα, θα τα ενυδατώσει και θα αφαιρέσει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος.

υλικά:
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγιονέζα
1/4 κούπα αλεσμένα αμύγδαλα

εφαρμογή:
Αλέστε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ. Ανακατέψτε καλά με τη μαγιονέζα και κάντε ένα μαλακό μασάζ στην επιδερμίδα των χεριών σας. Αφήστε το μείγμα στο ξηρό δέρμα περίπου στα 10 λεπτά και ξεπλύντε καλά.

Τα χέρια σας θα μαλακώσουν και το δέρμα θα λάμψει από υγεία.

ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΑΛΑΚΡΑΣ


Το χάσιμο των μαλλιών είναι ένα βάσανο για πολλούς άντρες, αλλά και γυναίκες.
Το αβοκάντο είναι ένα τονωτικό στο τριχωτό της κεφαλής και βοηθά στην ανάπτυξη των μαλλιών.

Πολτοποιείστε ένα αβοκάντο και με την αλοιφή κάντε μασάζ στη ρίζα των μαλλιών σας. Θα τονώσετε το ξηρό και κουρασμένο δέρμα κα θα ευεργετήσετε την ανάπτυξη της τρίχας. Αφήστε το μερικά λεπτά πάνω στο κεφάλι σας και λουστείτε όπως συνήθως. Κάντε αυτή τη θεραπεία τουλάχιστον μια ή δύο φορές την
εβδομάδα.

Το αβοκάντο τονώνει και  το δέρμα, καθώς βοηθά στην ανάπτυξη νέας τρίχας. Ανακαλύψτε τις ευεργετικές ιδιότητες του εξωτικού φρούτου και ξεχάστε  την ενοχλητική φαλάκρα.

 

ΑΝΙΘΟΣ: ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

Ο άνιθος είναι ενα μονοετές φυτό, το οποίο μεγαλώνει περίπου στα 45-60 εκατοστα. Τον συναντάμε σε πολλές περιοχές της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Το μέρος του φυτού που χρησιμοποιούμε είναι οι σπόροι και τα νεαρά φύλλα. Τα φύλλα του εχουν σχήμα φτερού, είναι τριγωνικά, λεπτά και μυτερά.Τα ανθη του ανοίγουν σαν ομπρέλα και οι -γκρίζο και καφε ριγέ- σπόροι του εχουν οβάλ σχήμα. Οι σπόροι του φτάνουν στα 2-4 χιλιοστά και έχουν γεύση γλυκόριζας και γλυκό άρωμα.

ΠΙΚΡΑΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΙΜΠΗΜΑ ΜΕΛΙΣΣΑΣ


Σε περίπτωση που πέσουμε θύματα μέλισσας στις εξορμήσεις μας στην εξοχή, μία γρήγορη λύση για την ανακούφιση από το τσίμπημα είναι να κόψουμε τον μίσχο μιας πικραλίδας και να απλώσουμε το γαλακτερό υγρό του πάνω στο σημείο που πρήστηκε. Θα ηρεμήσει το τριγύρω δέρμα από τη φαγούρα και θα το καθαρίσει από το δηλητήριο της μέλισσας.

Ο άσπρος χυμός του φυτού περιέχει βιταμίνες Α, B, C & D και οι εξαγνιστικές και τονωτικές του ιδιότητες είναι ευεργετικές για το δέρμα.

ΑΓΚΙΝΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΝΟΛΑΙΜΟ


 

Η αγκινάρα είναι ένα πολύ γνωστό φυτό στην Ελλάδα, μαγειρεύεται ιδιαίτερα σε πολλές περιοχές της χώρας μας  και περιέχει ασβέστιο, φώσφορο και πολλές βιταμίνες. 

Σε περίπτωση πονόλαιμου όμως αποτελεί ένα παραδοσιακό γιατροσόφι για να ανακουφιστούμε.

Κόβουμε τα φύλλα της αγκινάρας σε μικρά κομμάτια και τα ανακατεύουμε με φρέσκο βούτυρο σε ένα μπολ. Το παρασκεύασμα που θα δημιουργηθεί, το τοποθετούμε περιμετρικά του πονεμένου λαιμού και τα δένουμε με ένα πανί. Αφήνουμε το κατάπλασμα εκεί για μισή ώρα και μετά ξεπλένουμε με χλιαρό νερό.

ΣΠΙΤΙΚΗ ΜΑΣΚΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΚΜΗΣ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ


Γιατί να αγοράσουμε προϊόντα κατά της ακμής όταν έχουμε τις φράουλες;


Οι φράουλες είναι μια φυσική πηγή σαλικυλικού οξέος, το οποίο το βρίσκουμε στα περισσότερα φάρμακα για την ακμή που κυκλοφορούν στο εμπόρειο. Επίσης το γιαούρτι που συνδυάζουμε σε αυτή τη μάσκα έχει την ιδιότητα να μαλακώνει το δέρμα.



υλικά:
4 φρέσκες φράουλες
4 κουταλάκια γιαούρτι

εφαρμογή:
Πολτοποιούμε τις φράουλες και τις ανακατεύουμε με το γιαούρτι. Απλώνουμε το παρασκεύασμα στο πρόσωπο και αφήνουμε για 10-15 λεπτά. Ξεπλένουμε με χλιαρό νερό.







ΚΑΘΑΡΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ


Το λεμόνι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν καθαριστικό σε πολλές περιπτωσεις. Δίνει το υπέροχο άρωμα του φυσικά δεν λεκιάζει τις επιφάνειες κ συνιστάται ανεπιφυλακτα. Καθαρίστε και αρωματίστε τον φούρνο μικροκυμάτων σας βάζοντας 4 κουταλιές χυμό λεμονιού σε 1 φλιτζάνι νερού.

Βάλτε το μείγμα αυτό στο φουρνο μικροκυμάτων κ αφήστε το να βράσει για περίπου 5 λεπτά, έπειτα περαστέ το φούρνο μ' ένα καθαρό πανάκι κ είναι έτοιμος, καθαρός κ αρωματισμένος.

Επίσης ένα μείγμα από αλάτι κ λεμονί σε μορφή αλοιφής με το οποίο μπορείτε να καθαρίσετε το φουρνακι σας θα του δώσει λάμψη κ επιπλέον θα σκοτώσει όλα τα μικρόβια χάρη στις αντισηπτικές ιδιότητες του λεμονιού.

5 ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΙΑ «ΠΡΑΣΙΝΗ» ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ!


Μόλις μάθατε τα χαρμόσυνα νέα! 

Είστε έγκυος και σε λίγους μήνες θα φέρετε στον κόσμο το βλαστάρι σας. 

Ποιά 5 βήματα πρέπει να ακολουθήσετε για μια «πράσινη» εγκυμοσύνη;
Ξεκινήστε σήμερα!

ΚΑΡΥΔΟΦΥΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ


Τα φύλλα της καρυδιάς περιέχουν δεψικές ουσίες, αθέραιο έλαιο και μια πικρή ουσία που λέγεται γιουγκλόνη. Είναι μεγάλα, ωοειδή, σκουροπράσινα, φυτρώνουν κατά ζεύγη και έχουν ευχάριστη μυρωδιά.

Κοπανίζουμε τα φύλλα της καρυδιάς, να βγουν τα υγρά τους και να γίνουν σε μορφή αλοιφής. Απλώνουμε το αλοιφή πάνω στον κάλο πρωί και βράδυ. Το παρασκεύασμα με τα καρυδόφυλλα μπορούμε να το διατηρήσουμε για αρκετές μέρες κλεισμένο αεροστεγώς.

ΒΟΥΤΥΡΟ ΓΙΑ ΝΕΑΝΙΚΟ ΔΕΡΜΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΦΕ ΚΗΛΙΔΕΣ


Τα σημάδια του χρόνου στο δέρμα, που εμφανίζονται μετά τα 40, είναι συνήθως ανεπιθύμητες καφέ κηλίδες. Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο και η κακή διατροφή είναι δύο από τους βασικούς παράγοντες που ενισχύουν την εμφάνιση

Για να διατηρήσετε τη νεανικότητα του δέρματος και να εξαλείψετε τα αντιαισθητικά σημάδια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκο οργανικό βούτυρο. Απλώστε το βούτυρο στις περιοχές που παρουσιάζουν το πρόβλημα πριν κοιμηθείτε.

Θα πετύχετε φυσική ενυδάτωση και η λακτόζη που περιέχει το βούτυρο θα βοηθήσει την αποκατάσταση του δέρματος.


ΤΟΜΑΤΟΧΥΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΜΑΛΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΣΙΝΑ

Οι ξανθές αναγνώστριες, που απολαμβάνουν το κολύμπι στην πισίνα σε συχνή βάση, γνωρίζουν ότι αυτό μπορεί να επιφέρει ένα αντιαισθητικό πράσινο χρώμα στα μαλλιά. Ένας φυσικός τρόπος για να αφαιρέσουμε την πράσινη απόχρωση είναι ο τοματοχυμός. Το οξύ που περιέχει η τομάτα βοηθά να διώξουμε το ανεπιθύμητο πράσινο χρώμα, αφήνοντας την κόμη σας απαλή και λαμπερή.

Πριν λουστείτε, απλώστε το χυμό τομάτας σε όλο το μήκος των μαλλιών σας και αφήστε το να δράσει για αρκετά λεπτά. Ξεβγάλτε καλά και συνεχίσετε το λούσιμο όπως κάνετε συνήθως. Τα αποτελέσματα θα είναι εντυπωσιακά

ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ ΓΙΑ ΗΡΕΜΗ ΟΔΟΝΤΟΦΥΙΑ

Τα πρώτα δοντάκια του μωρού εμφανίζονται γύρω στους 6 μήνες και αυτή η διαδικασία τελειώνει περίπου στα 2,5 χρόνια. Συνήθως τα μωρά αισθάνονται πολύ άβολα αυτή την περίοδο, γκρινιάζουν και αδυνατούν να κοιμηθούν.

Ένας τρόπος για να ηρεμήσετε το μωρό σας όταν βγάζει δόντια είναι να τρίψετε με έλαιο βανίλιας τα ούλα του.

Η βανίλια είναι γνωστή για τις ηρεμιστικές της ιδιότητες και το μασάζ στα ούλα,που θα κάνετε καθώς την εφαρμόζετε, θα ανακουφίσει το βλαστάρι σας από τους πόνους της οδοντοφυίας.

ΧΥΜΟΣ ΛΑΪΜ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΥΤΙΡΙΔΑΣ

Θα δείτε εξαιρετικά αποτελέσματα στην χρήση του χυμού λαϊμ στο λούσιμο, ειδικά αν έχετε λιπαρά μαλλιά.

Ένας τρόπος για να ξεφορτωθείτε την ενοχλητική πυτιρίδα είναι να αναμείξετε 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λαϊμ σε μια κούπα νερό και να περάσετε τα μαλλιά σας με το μείγμα μετά το λούσιμο χωρίς να ξεβγάλετε.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΜΠΡΟΥΤΖΙΝΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ

H μυρωδιά του λεμονιού είναι πάντα αναζωογονητική και προσδίδει φρεσκαδα, για πολλούς αυτή η μυρωδιά θυμίζει καθαριοτητα. Τα περισσότερα γνωστά καθαριστικά του εμπορίου έχουν προϊόντα με το άρωμα λεμονιού για να ευχαριστήσουν
τους καταναλωτές τους.
Ένας εύκολος, οικονομικός κ κυρίως οικολογικός τρόπος να καθαρίσετε τα τηγάνια η τις κατσαρόλες με μπρούτζινο πάτο και οτιδήποτε άλλο μπρούτζινο σκεύος έχετε
είναι ο χυμός λεμονιου.

Κοψτε απλά ένα λεμόνι στα 2 βουτήξτε το σε λίγο αλάτι και καθαρίστε τα μπρούντζινα μέρη των οικιακών σκευών.

ΜΑΪΝΤΑΝΟΣ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΗ ΑΝΑΠΝΟΗ

Ο μαϊντανός περιέχει μεγάλα ποσοστά σε χλωροφύλη, η οποία είναι ήπια αντισηπτική και όταν τον μασήσουμε εξουδετερώνει την κακή οσμή της αναπνοής και χαρίζει φρεσκάδα.

Φάτε λίγο φρέσκο μαϊντανό μετά από ένα γεύμα, ή οποιαδήποτε στιγμή η αναπνοή σας χρειάζεται φρεσκάρισμα.

Ο μαϊντανός όταν καταναλώνετε σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να προκαλέσει βλάβες και θα πρέπει να αποφεύγετε από έγκυες ή άτομα που πάσχουν από ηπατική νόσο.

ΠΑΤΑΤΑ ΓΙΑ ΠΡΗΣΜΕΝΑ ΜΑΤΙΑ

Η πατάτα περιέχει άμυλο, που έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και κατευνάζει τον ερεθισμό και το πρήξιμο.

Ξεφλουδίστε μια πατάτα και τρίψτε την στον τρίφτη. Τυλίξτε το παρασκέυασμα σε ένα καθαρό πανί. Ξαπλώστε και τοποθετήστε το πανί πάνω στα πρησμένα μάτια για μερικά λεπτά.

Το πρήξιμο θα υποχωρήσει και η περιοχή γύρω από τα μάτια θα αποκτήσει το φυσικό της χρώμα.

ΦΥΣΙΚΟ ΑΠΟΦΡΑΚΤΙΚΟ ΣΩΛΗΝΩΝ ΜΕ ΣΟΔΑ ΚΑΙ ΞΥΔΙ


Χρησιμοποιείστε το φυσικό αποφρακτικό από σόδα και ξύδι μια φορά την εβδομάδα και ξεμπερδέψτε με τις βουλωμένες σωλήνες αποχέτευσης για πάντα.





υλικά:
  • ½ φλυτζάνι μαγειρική σόδα
  • 1 φλυτζάνι λευκό ξύδι
  • 1½ λίτρο καυτό νερό

εφαρμογή:
Ρίξτε την σόδα στην αποχέτευση και μετα από λίγα δευτερόλεπτα προσθέστε το ξύδι. Αφήστε το μείγμα να αφρίσει για αρκετά λεπτά πριν ρίξετε το καυτό νερό.

"ΠΡΑΣΙΝΕΣ" ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ


Διδάξτε απο νωρίς στα παιδιά να σκέφτονται και να δρούν "πράσινα"!


Μερικές ιδέες για να βοηθήσετε το παιδί σας να μάθει να αγαπά και να φροντίζει το περιβάλλον.

ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΩΝ ΠΝΕΥΜΟΝΩΝ

Το πράσινο τσάι είναι ένα από τα βότανα που απαριθμούν ένα πλήθος από οφέλη για τον ανθρώπινο οργανισμό. Η αντιοξειδωτική του δράση έχει ευεργετήσει τους ανθρώπους εδώ και 4000 χρόνια.

Πρόσφατες μελέτες έχουν αποδείξει ότι οι χημικές ουσίες στο πράσινο τσάι μπορούν να εμποδίσουν τα μόρια  που παίζουν καίριο ρόλο στην ανάπτυξη καρκίνου του πνεύμονα. Έχει παρατηρηθεί οτι οι κοινωνίες στην Ασία που καταναλώνουν κατα συνήθεια μεγάλες ποσότητες πράσινου τσαγιού τείνουν να έχουν χαμηλά ποσοστά καρκίνου.

ΣΚΟΡΔΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΤΑΣΗ


Το σκόρδο είναι πασίγνωστο φάρμακο από τα πανάρχαια χρόνια. Ο Πλίνιος του αποδίδει πολλές φαρμακευτικές ιδιότητες και χρήσεις στην ιατρική. Στα παραδοσιακά γιατροσόφια του τόπου μας το συνανταμε συχνά και είναι ευρέως γνωστό.

Η πιο διαδεδομένη του χρηση είναι η ιδιότητα που έχει να ρυθμίζει την πίεση του αίματος.  Για την υπέρταση το φάρμακο είναι μια σκελίδα σκόρδο την ημέρα. Ενα τρικ για να μη μυρίζει τόσο έντονα η ανάσα μας από το σκόρδο, μπορούμε να την καταπίνουμε ολόκληρη, σαν χάπι.

ΦΥΣΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ


Η εξάσκηση του φυσικού τρόπου ζωής δεν είναι μόνο υπέρ του εαυτού μας, αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας στην οποία ζούμε. Καθώς η τεχνολογία έχει καταλάβει μεγάλο μέρος στην καθημερινότητα μας, παράλληλα έχει δημιουργηθεί ένα τεράστιο χάσμα μεταξύ ανθρώπου και φύσης. Παρόλαυτα δεν παύουμε ποτέ να είμαστε όλοι παιδιά της μητέρας φύσης! 

Ο άνθρωπος ξεκίνησε ως κυνηγός και αργότερα ως αγρότης, μα στο πέρασμα των αιώνων η οικονομική ανάπτυξη και οι σύγχρονες εξελίξεις μας απομάκρυναν από το φυσικό μας περιβάλλον, επιφέροντας μια πληθώρα δυσμενών επιπτώσεων.

ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΜΥΝΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα ένας αποτελεσματικός τρόπος να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα είναι ο χυμός λεμονιου. Περιεχει υψηλά επίπεδα βιταμίνης C και παράλληλα βοηθά το πεπτικό μας σύστημα, αποτοξινονωντας τον οργανισμό μας.

Απλά στίψτε το χυμό μισού λεμονιού σ ένα ποτήρι με νερό κάθε πρωί κ πιείτε το πριν φάτε η πιείτε οτιδήποτε άλλο.

Aν δεν είστε οπαδοί της ξινής γεύσης προσθέστε ένα κουταλάκι μέλι οπότε κ θα έχετε διπλό όφελος! Το λεμόνι κάνει αλκαλικό το αίμα μας και έχει αντιβακτηριδιακή δράση. Δοκιμάστε το!

ΓΥΑΛΙΣΤΕ ΤΑ ΕΠΙΠΛΑ ΜΕ ΛΑΔΙ ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΞΥΔΙ

Αν θέλετε τα έπιπλα σας να βρουν την χαμένη λάμψη τους, δημιουργείστε ένα φυσικό γυαλιστικό με λάδι ελιάς και ξύδι.

Ανακατέψτε 3 μέρη ελαιόλαδου και 1 μέρος ξυδιού σε ένα μπολ. Χρησιμοποιείστε ένα μαλακό πανί και βουτώντας το στο μείγμα τρίψτε τα έπιπλα σας για να τους δώσετε έξτρα λάμψη.

ΑΠΟΛΕΠΙΣΗ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΔΙΩΝ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΑ ΚΑΙ ΑΛΑΤΙ


υλικά:
8-10 φράουλες
3 κουταλάκια του γλυκού λάδι ελιάς
1 κουτάλι της σούπας χοντρό αλάτι


εφαρμογή:
Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα μπώλ.
Κάντε μασάζ με το παρασκεύασμα στο σώμα σας και στα πόδια σας για να διώξετε τα νεκρά κύτταρα. Ξεπλύνετε και στεγνώστε με μία μαλακή πετσέτα.
Η φράουλα περιέχει ένα φυσικό οξύ φρούτου που βοηθά στην απολέπιση.

ΜΗΛΟ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΜΝΗΜΗ

Η καλή μνήμη είναι υγεία και παίζει σημαντικό ρόλο στην καθημερινή μας ζωή.

Τα υψηλά επίπεδα κουερσετίνης που βρέθηκαν στο μήλο προσφέρουν ένα αντιοξειδωτικό, που πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει, οτι μπορεί να προστατεύσει από τη νόσο του Αλτσχάιμερ.

Για να πάρετε περισσότερη κουερσετίνη από ένα μήλο, τρώτε τη φλούδα. Η φλούδα των κόκκινων μήλων περιέχει ανθοκυάνη, η οποία βοηθά τη μνήμη.


ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΨΥΛΛΟΥΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ

Ένας τρόπος για να απωθήσετε τους ψύλλους είναι να τρίψετε φύλλα δεντρολίβανου σε σκόνη και να πασπαλίσετε με αυτή τη σκόνη το μέρος που κοιμάται και παίζει ο σκύλος σας.

Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε ένα φάρμακο κατά των ψύλλων βάζοντας δύο φλιτζάνια φρέσκο δενδρολίβανο σε βραστό νερό για 30 λεπτά. Στραγγίζετε το υγρό για να αφαιρέσετε τα φύλλα. Μεταφέρετε το υγρό σε ένα κουβά και να προσθέσετε ένα λίτρο ζεστό νερό. Αφήστε το ως που να αποκτήσει χλιαρή θερμοκρασία. Περιλούστε τη γούνα του σκύλου σας με το φάρμακο. Αφήστε το να στεγνώσει φυσικά - κατά προτίμηση στη ζεστασιά του ήλιου.

Το δετρολίβανο έχει επίσης αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που διεγείρουν την ανάπτυξη των τριχών του, μετά από το ξύσιμο και το δάγκωμα των ψύλλων.

ΛΕΒΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΧΟΣ

Τα λουλούδια της Λεβάντας (Lavender) είναι ένα πανάρχαιο γιατροσόφι για το άγχος. Βρετανοί ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Wolverhampton εβαλαν γυναίκες να προσθέσουν λάδι λεβάντας στο νερό του μπάνιου τους.
Ένα μπάνιο από μόνο του είναι ηρεμηστικό, αλλά σε αυτή τη μελέτη, το λάδι λεβάντας μείωσε σημαντικά το θυμό, την απογοήτευση και την αρνητικότητα.

Χρησιμοποιήστε μια χούφτα άνθη λεβάντας, ή αγοράστε λάδι λεβάντας και προσθέστε μερικές σταγόνες στο μπάνιο σας. Η κατάποση του λαδιού λεβάντας είναι τοξική. Κρατήστε το μακριά από παιδιά.

ΑΛΟΗ ΒΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ


Μερικές φορές οι μελέτες μας λένε αυτό που ήδη γνωρίζουμε. Η Αλόη Βέρα (Aloe vera) είναι το βότανο για μικρής σημασίας εγκαύματα, γεγονός που επιβεβαιώθηκε πρόσφατα στην Εφημερίδα του Ιατρικού Συλλόγου της Ταϊλάνδης. Τοποθετήστε μία γλάστρα με αλόη στο περβάζι της κουζίνας σας. Δεν απαιτεί καμία φροντίδα πέρα από το εβδομαδιαίο πότισμο. Για μικρής σημασίας εγκαύματα, κόψτε ένα χοντρό φύλλο και τεμαχίστε το. Ζουλήξτε το ζελέ από το εσωτερικό των φύλλων και απλώστε το πάνω στο έγκαυμα.

ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΙΠΕΡΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΝΟ


Η καψαϊκίνη, το συστατικό που δίνει στο κόκκινο πιπέρι (καγιέν) τη φλογερή γεύση του, είναι ένα ισχυρό τοπικό παυσίπονο.
Όταν τρίβεται πάνω στο δέρμα, προκαλεί ήπια επιφανειακή καύση. Αλλά αυτή η αίσθηση απευαισθητοποιεί τα γύρω νεύρα και καταπραΰνει τον πόνο ακόμα και στους βαθύτερους ιστούς.
Η καψαϊκίνη είναι το ενεργό συστατικό σε πολλές αναλγητικές κρέμες του εμπορίου.

ΜΑΣΚΑ ΓΙΑ ΛΑΜΠΕΡΑ ΜΑΛΛΙΑ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ

Μια μαλακή μάσκα για κάθε τύπο μαλλιών.

υλικά:
  •  1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
  •  4 κούπες ζεστό νερό
  •  Λεμόνι (για τις ξανθιές)


εφαρμογή:
Βάλτε το μέλι μαζί με το ζεστό νερό σε ένα μπώλ και ανακατέψτε καλά.
Οι ξανθιές μπορούν να στίψουν λίγο λεμόνι μέσα στο μείγμα για περισσότερη λάμψη!
Αφού λουστείτε ρίξτε το μείγμα στα μαλλιά σας και κάντε μασάζ να πάει παντού.
Μην ξεβγάλετε και στεγνώστε όπως κάνετε συνήθως.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις