Από το Blogger.
RSS

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΥΓΙΕΙΝΑ;

Το σώμα μας χρειάζεται καλό και υγιεινό φαγητό για να παράγει ενέργεια, που μας χρειάζεται για να κινούμαστε, να δουλεύουμε και να απολαμβάνουμε τη ζωή. Όπως ακριβώς βάζουμε βενζίνη στο αυτοκίνητο ή γεμίζουμε τη μπαταρία  του κινητού, έτσι και το σώμα μας χρειάζεται να του παρέχουμε θρεπτικό φαγητό κάθε μέρα.
Έχετε ακούσει την έκφραση «είμαστε ότι τρώμε»; Κατά μία έννοια, αυτό ισχύει, γιατί αν τρώμε ανθυγιεινά φαγητά, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να  χάσουμε την υγεία μας! Τα φαγητά που καταναλώνουμε είναι εξαιρετικά σημαντικά για την ανάπτυξη, την καλή λειτουργία του οργανισμού και την πρόληψη από τις ασθένειες. Οπότε εάν εκτιμάμε την υγεία μας, θα πρέπει να μάθουμε να τρώμε υγιεινά.

Η υγιεινή διατροφή είναι σημαντική από την πρώτη μέρα της ζωής του ανθρώπου. Κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας, αναπτυσσόμαστε ραγδαία και αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα φαγητά που τρώμε. Καθώς διανύουμε την ζωή μας η ισορροπημένη διατροφή μας εξασφαλίζει ένα υγιές και όμορφο σώμα.
Η απαραίτητη ενέργεια που χρειαζόμαστε στην καθημερινότητα μας μπορεί να ληφθεί από τη διατροφή μας ή από το λίπος που υπάρχει στο σώμα. Εάν δεν τρώμε υγιεινά, θα διαπιστώσουμε ότι αποθηκεύουμε περισσότερο λίπος από όσο χρειαζόμαστε και ότι αισθανόμαστε νωθροί και αδύναμοι. 
Μαζί με τα θρεπτικά συστατικά που μας παρέχουν ενέργεια, όπως τα λίπη και οι υδατάνθρακες, ο οργανισμός μας χρειάζεται να λαμβάνει και τα απαραίτητα συστατικά που βοηθούν τα όργανά μας να λειτουργούν σωστά.  Οι πρωτεΐνες, οι βιταμίνες και τα μέταλλα είναι σημαντικά για την καλή υγεία του σώματός μας και πρέπει να λαμβάνονται σε καθημερινή βάση.  Εκτός από τα παραπάνω υπάρχουν και κάποιες άλλες ουσίες στα τρόφιμα που έχουν γίνει περισσότερο γνωστές τα τελευταία χρόνια, όπως τα φυτοχημικά που βρίσκονται στο χρωματιστό φλοιό των φρούτων και δίνουν ένα δυνατό πλεονέκτημα στην υγεία μας, και τα αντι-οξειδωτικά που προστατεύουν το  σώμα από τον ήλιο, τη μόλυνση και τις κακές διατροφικές συνήθειες. 
Εάν θέλουμε να χτίσουμε ή να διατηρήσουμε ένα δυνατό, υγιές και γεμάτο ενέργεια σώμα, είναι σημαντικό να τρώμε τις σωστές τροφές και να καταναλώνουμε πολύ νερό. Αν κάποιο από τα απαραίτητα συστατικά που προαναφέραμε λείψει από τη διατροφή μας χάνεται η ισορροπία με αποτέλεσμα να επηρεάζεται αρνητικά ο οργανισμός μας. Για αυτό το λόγο φροντίστε να εμπλουτίσετε τη διατροφή σας με υγιεινά και θρεπτικά τρόφιμα, που αυξάνουν την άμυνα του οργανισμού και σας γεμίζουν με δύναμη και ενέργεια.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις