Από το Blogger.
RSS

ΤΟΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ

Οι τομάτες είναι ένα λαχανικό, πλούσιο σε οφέλη για τον άνθρωπο. Εντάσσεται ευκολα στην καθημερινή μας διατροφή και αποτελεί βασικό συστατικό σε πολλές συνταγές που αγαπάμε. Η γευση της είναι πολύ οικεία, μιας και η χώρα μας παράγει νόστιμες και θρεπτικές τομάτες.

Η τομάτα περιέχει μια ουσία, που δίνει το κόκκινο χρώμα τους και ονομάζεται λυκοπένιο. Το λυκοπένιο είναι ένα ευεργετικό συστατικό για τον ανθρώπινο οργανισμό γιατί είναι αντιοξειδωτικό. Έρευνες που έχουν γίνει δείχνουν οτι συμβάλει στην πρόληψη από τον καρκίνο του προστάτη. Άνδρες που καταλανώνουν περισσότερες από δέκα μερίδες ντομάτας εβδομαδιαία έχουν 45% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του προστάτη. Αλλά και στη θεραπεία, η τομάτα είναι ένα λαχανικό που έχει τη δυνατότητα να μειώσει το μέγεθος των όγκων.

Εκτος από τον καρκίνο του προστάτη η ντομάτα μπορεί να αποδειχθεί θεραπευτική και σε άλλες μορφές καρκίνου, όπως του μαστού, του στομάχου ή του πνεύμονα. 

Προσθέστε φρέσκια ντομάτα, αλλά και κόκκινη σάλτσα, στην καθημερινή σας διατροφή και νιώστε τη θετική της επίδραση στο ανοσοποιητικό σας σύστημα. Είναι μια εξαιρετική τροφή για την υγεία και φέρνει ευεξία, αντιγήρανση και μακροβιότητα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις