Από το Blogger.
RSS

ΜΥΣΤΙΚΑ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΜΕ ΛΑΔΙ ΚΑΡΥΔΑΣ


Το λάδι καρύδας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως πανάκεια για τις γυναίκες. Είναι γεμάτο βιταμίνη Ε και λιπαρά οξέα, τα οποία είναι αντι-μυκητιακά, αντι- οξειδωτικά και αντι-βακτηριδιακά, οτι καλύτερο για την περιποίηση του δέρματος και των μαλλιών.
Το οργανικό, έξτρα παρθένο λάδι καρύδας, είναι τόσο διαδεδομένο στη μαγειρική όσο και στα προιόντα ομορφιάς. Είναι φτηνό, πολύ υγιεινό και το άρωμα του μας παραπέμπει σε κάτι εξωτικό.


Χρήσεις του Λαδιού Καρύδας



1. Ενυδατική λοσιόν
Το λαυρικό οξύ που περιέχει το λάδι καρύδας είναι ευεργετικό για το δέρμα με ακμή. Ρίξτε λίγο λάδι καρύδας στη μπανιέρα ή απλώστε μερικές σταγόνες στο πρόσωπο και στο σώμα μετά το καθημερινό ντούς. Θα ενυδατώσει το δέρμα, αφήνοντας το απαλό και λαμπερό. Επίσης η αντι-βακτηριδιακή του δράση θα κάνει απαλό και όμορφο το ερεθισμένο δέρμα.

2. Θεραπεία για ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά
Είναι θρεπτικό για τα σπασμένα και ταλαιπωρημένα μαλλιά που δείχνουν θαμπά και άτονα. Ζεσταίνετε λίγο λάδι καρύδας και κάνετε μασάζ στη ρίζα και στα κατεστραμμένα άκρα μισή ώρα πρίν το ντους. Τα μαλλιά θα είναι τόσο απαλά που δε θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε κοντίσιονερ. Είναι ιδανικό επίσης για την προστασία των μαλλιών από την ψαλίδα και δίνει μοναδική λάμψη.

3. Ξεβαφτικό ματιών
Το λάδι καρύδας είναι ένα αποτελεσματικό ξεβαφτικό μακιγιάζ προσώπου και ματιών. Μία φυσική πηγή ενυδάτωσης και απαλής προστασίας, ακόμα και για ευαίσθητα μάτια, που χρειάζονται ήπιο καθαριστικό. Ρίξτε λίγες σταγόνες λάδι καρύδας σε ένα βαμβάκι και τρίψτε ελαφρά το δέρμα να καθαρίσει από το μακιγιάζ.

4. Θεραπεία για τις ξηρές πατούσες
Αν υποφέρετε από κάλους ή έχετε ξηρές πατούσες, ξύστε με μία ελαφρόπετρα τις περιοχές, πριν πέσετε για ύπνο. Απλώστε αρκετό λάδι καρύδας και φορέστε ένα ζευγάρι βαμβακερές κάλτσες για να διατηρηθεί η ενυδάτωση όλη τη νύχτα. Το πρωί, οι προβληματικές περιοχές θα είναι μία έκπληξη. Πιο απαλές και ενυδατωμένες από ποτέ! Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και για τα ξηρά σημεία στους αγκώνες.

5. Λοσιόν για σκασμένα χείλη
Τα σκασμένα χείλη προέρχονται συνήθως είτε από τις κακές καιρικές συνθήκες που τα ταλαιπωρούν, είτε από δικές μας κακές συνήθειες, όπως το γλύψιμο ή το δάγκωμα των χειλιών. Το λάδι καρύδας είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος να τα ενυδατώσετε άμεσα και να φέρεται πίσω τη ζωή στο χαμόγελό σας! Αλείψτε μία γενναία ποσότητα στα χείλη και αφήστε να την απορροφήσουν.






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις