Από το Blogger.
RSS

7 ΧΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ


Τα αιθέρια έλαια είναι η ζωτική ενέργεια της φύσης.

Προέρχονται από αρωματικά φυτά μέσω απόσταξης και έχουν ευχάριστη μυρωδιά και τεράστια οφέλη στην ψυχική και σωματική μας υγεία.



Παρακάτω  θα δούμε 7 τρόπους για να χρησιμοποιήσετε τα αιθέρια έλαια και να κάνετε την καθημερινότητα σας πιο όμορφη.


1. Αναμείξτε 2-3 σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο με την καθημερινή σας κρέμα και κάντε ένα ευεργετικό μασάζ στο δέρμα σας. Το πρόσωπο σας θα αποκτήσει μαλακή υφή, θα ενυδατωθεί και θα δείχνει υγιές και λαμπερό. Από τα καλύτερα και πιο αποτελεσματικά αιθέρια έλαια για απαλό δέρμα, είναι της λεβάντας και της μαργαρίτας.

2. Αρωματίστε τον χώρο του σπιτιού σας προσθέτοντας νερό και μερικές σταγόνες από το αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σας σε ένα μπουκαλάκι με σπρέι.  Το αιθέριο έλαιο λεβάντας θα διώξει το στρες και θα σας χαλαρώσει, ενώ αν προτιμήσετε το πορτοκάλι ή το λεμόνι, θα ανανεώσει την ατμόσφαιρα και θα σας γεμίσει ενέργεια.

3. Κρατήστε τα κουνούπια και τις μύγες μακριά με αιθέρια έλαια. Το άρωμα του ευκαλύπτου, του σανταλόξυλου, της σιτρονέλας, του δυόσμου και πολλών άλλων φυτών είναι εντομοαπωθητικά. Σε ένα μπολ με νερό ρίξτε μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου και περάστε τα κουφώματα  ή το κιόσκι στον κήπο για να κρατήσετε τα ενοχλητικά έντομα μακριά. Αλείψτε με λίγες σταγόνες αιθέριου ελαίου το λουρί του σκύλου σας για να απωθήσετε τους ψύλλους και τα παράσιτα.

4. Φτιάξτε ποτ πουρί με αποξηραμένα λουλούδια που θα έχετε αρωματίσει με το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο και βάλτε τα στη ντουλάπα ή στα συρτάρια σας. Μόλις ανοίγεται τη ντουλάπα θα σας περιμένει ένα ευχάριστο άρωμα και τα ρούχα θα είναι πάντα φρέσκα. Επιπρόσθετα θα κρατήσετε το σκώρο μακριά από τα μάλλινα σας.

5. Καθαρίστε και φροντίστε πληγές και καψίματα με αιθέριο έλαιο tea tree ή λεβάντα. Σε ένα βαμβάκι ρίξτε μερικές σταγόνες και περάστε το απαλά και ευγενικά πάνω από την πληγή για να την καθαρίσετε. Έχουν αντισηπτικές ιδιότητες και θα βοηθήσουν το δέρμα να αποκατασταθεί γρήγορα και ανώδυνα.

6. Τέλος στα βρωμερά παπούτσια με λίγες σταγόνες αιθέριου ελαίου δυόσμου ή μέντας. Ρίξτε 2-3 σταγόνες πάνω σε ένα βαμβάκι και ταμπονάρετε το παπούτσι εσωτερικά. Ειδάλλως ψεκάστε με αραιωμένο με νερό αιθέριο έλαιο τις κάλτσες σας.

7. Ηρεμήστε και αποκοιμίστε το μωρό σας με αρωματοθεραπεία. Τα μωρά είναι ευαίσθητα στις μυρωδιές γιαυτό μην υπερβάλλεται με την δόση και προτιμάτε να τα αραιώνεται με νερό. Το χαλαρωτικό άρωμα της λεβάντας, το απαλό άγγιγμα του λαδιού καρύδας και η γλυκιά μυρωδιά του βερίκοκου είναι μερικά από τα πιο γνωστά και αποτελεσματικά συστατικά για ένα χαλαρωτικό μασάζ πριν τον ύπνο, που θα φέρει όνειρα γλυκά στο αγγελούδι σας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις