Από το Blogger.
RSS

6 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ ΤΟ ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑ ΦΥΣΙΚΑ



Με τα κρύα του Δεκέμβρη άρχισαν να εμφανίζονται τα πρώτα κρυολογήματα. Αντί να ξοδέψετε μια περιουσία σε φάρμακα, που μόνο καλό δεν κάνουν στον οργανισμό σας, προτιμήστε να αντιμετωπίσετε το ελαφρύ κρυολόγημα με φυσικό τρόπο ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές.

1. Ξεκουραστείτε. Ξαπλώστε στο κρεβάτι σας και σκεπαστείτε καλά με ζεστά σκεπάσματα. Τα αντισώματα σας δίνουν μια μάχη αυτή την ώρα και καλό είναι να μην τα επιβαρύνετε.

2. Φυσάτε τη μύτη σας συχνά. Ένα μεγάλο λάθος που κάνουν πολλοί είναι να κρατάνε όλα τα μικρόβια ρουφώντας τη μύτη προς τα μέσα! Φυσήξτε πολλές φορές την ημέρα και βοηθήστε την αναπνοή σας δραστικά. Για την αποφυγή μεταφοράς μικροβίων πλύνετε τα χέρια σας μετά από κάθε φύσημα.

3.Κάντε γαργάρες. Ο ερεθισμένος λαιμός είναι ένα από τα πιο συχνά συμπτώματα και η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ ενοχλητικό. Οι γαργάρες με χλιαρό νερό και αλάτι θα ενυδατώσουν το λαιμό και θα φέρουν προσωρινή ανακούφιση.

4. Πιείτε ζεστά ροφήματα. Το τσάι από βότανα είναι το καλύτερο φάρμακο για το κρυολόγημα. Το τσάι από χαμομήλι σε συνδυασμό με μια κουταλιά μέλι είναι ευεργετικό για τον ανθρώπινο οργανισμό όταν ταλαιπωρείται από γρίπη.

5. Κάντε ένα ζεστό μπάνιο ή ντους. Οι ατμοί θα σας απαλλάξουν από τη ρινική συμφόρηση  και το σώμα σας θα χαλαρώσει.

6. Καταναλώστε φρούτα πλούσια σε βιταμίνη C. Το πορτοκάλι, η φράουλα, το ροδάκινο, το ακτινίδιο και η παπάγια είναι μερικά από τα πιο πλούσια φρούτα σε βιταμίνη C.

Αν μετά από λίγες μέρες δεν αισθάνεστε καλύτερα και τα συμπτώματα εξακολουθούν να σας  ταλαιπωρούν με μεγάλη ένταση, καλό θα είναι να επισκεφτείτε ένα ειδικό.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις