Από το Blogger.
RSS

ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΖΙΝ: ΓΙΑΤΡΟΣΟΦΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΘΡΙΤΙΚΑ



Αν ο πόνος των αρθριτικών σας ταλαιπωρεί καθημερινά και σας αποτρέπει από πολλές δραστηριότητες, μπορεί να καταφύγετε σε ασυνήθιστες λύσεις για να ανακουφιστείτε. Μπορεί να ακούγεται λίγο περίεργο αλλά το γιατροσόφι με τις «αλκοολικές» σταφίδες είναι πολύ διαδεδομένο στο εξωτερικό.

Λέγεται ότι είναι η φυσική θεραπεία των αρθριτικών, αν και πολλοί γιατροί διαφωνούν. Παρόλα αυτά πολλοί άνθρωποι που πάσχουν από αρθρίτιδα το έχουν δοκιμάσει και έχουν βοηθηθεί σημαντικά.

Ρίξτε ένα σακουλάκι από τις ανοιχτόχρωμες (χρυσές) σταφίδες σε ένα μπολ. Σκεπάστε με τζιν και αφήστε ως που να το απορροφήσουν. Όταν πλέον έχει εξατμιστεί το αλκοολούχο ποτό και οι σταφίδες έχουν αφρατέψει, το γιατρικό είναι έτοιμο. Η δοσολογία είναι 9-10 σταφίδες την ημέρα.

ΛΕΜΟΝΙ ΤΟ ΑΠΟΣΜΗΤΙΚΟ



 Εκτός από την μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C,  που βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού , το λεμόνι έχει υψηλή αντι-βακτηριδιακή δράση και πολύ ευχάριστο άρωμα. Αν αντιπαθείτε τα χημικά αποσμητικά με τις τοξικές μυρωδιές που συνήθως ερεθίζουν το δέρμα , δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε το λεμόνι.

Ακόμη, αυτή η  ιδιότητα του σαν αποσμητικό, μπορεί να σας βγάλει από τη δύσκολη θέση όταν έχετε ξεχάσει να βάλετε και νιώθετε άβολα με τη μυρωδιά του σώματος.

Κόψτε το λεμόνι σε ροδέλες και τρίψτε το στις μασχάλες ή σε όποιο άλλο σημείο του σώματος μυρίζει άσχημα. Αμέσως θα νιώσετε πιο καθαροί και φρέσκοι. Το λεμόνι είναι  το Νο.1 φυσικό αποσμητικό στον κόσμο και μπορεί να βρεθεί σχεδόν οπουδήποτε!

ΤΑ 5 ΠΙΟ ΑΝΤΙ-ΓΗΡΑΝΤΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ


Τα αντί - γηραντικά τρόφιμα βοηθούν τον ανθρώπινο οργανισμό να καταπολεμήσει τις αιτίες που προκαλούν γήρανση και η συχνή κατανάλωση τους βοηθά το δέρμα να φαίνεται νεανικό και όμορφο. Τρώγοντας τις σωστές τροφές βοηθάτε το σώμα σας να μένει υγιές και πάντα νέο.

Ποιες είναι όμως οι τροφές που έχουν αντί-γηραντική δράση και προστατεύουν το δέρμα από τα σημάδια του γήρατος;

1. Βατόμουρα
Όλων των ειδών τα μούρα και οι φράουλες είναι πλούσια σε αντί-οξειδωτικά στοιχεία, τα οποία ενισχύουν την καλή υγεία των κυττάρων και τα προστατεύουν από ασθένειες.  Επίσης βοηθάνε στην καλή μνήμη και ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού κατά του καρκίνου και του διαβήτη. Καταναλώστε βατόμουρα ή χυμό φράουλας και δώστε στον οργανισμό σας τη βιταμίνη C που χρειάζεται για να διατηρηθεί ακμαίος και δυνατός απέναντι σε παθήσεις που εμφανίζονται με το πέρασμα των χρόνων.

2. Ελαιόλαδο
Ένα πολύτιμο αγαθό, που υπάρχει σε αφθονία στη χώρα μας και το βρίσκουμε σε κάθε ελληνικό σπίτι, είναι το ελαιόλαδο. Αυτό όμως που δεν είναι ευρέως γνωστό, είναι ότι το λάδι ελιάς είναι εξαιρετική αντί-γηραντική τροφή που ενισχύει τον οργανισμό κατά των καρδιακών παθήσεων. Επίσης τα ισχυρά αντί-οξειδωτικά που περιέχει αποτρέπουν τις ασθένειες του γήρατος. Δεν πρέπει να παραλείψουμε να τονίσουμε ότι τα υγιεινά λιπαρά του ελαιόλαδου είναι ιδανικά για την ενυδάτωση του δέρματος και είναι συστατικό σε πολλές σπιτικές μάσκες ομορφιάς.

3. Αβοκάντο
Είναι γνωστό ως το καλύτερο ενυδατικό και θρεπτικό προϊόν της φύσης για το δέρμα. Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε βιταμίνες  C ,E και λιπαρά οξέα Ωμέγα3, ευεργετικά για την καλή υγεία και τη φρεσκάδα του δέρματος. Είτε το καταναλώσετε σαν τροφή, είτε το χρησιμοποιήσετε  σαν μάσκα, θα σας βοηθήσει να κρατήσετε τις ρυτίδες μακριά και θα σας κάνει να λάμπετε από υγεία.

4. Ψάρι
Το ψάρι είναι μια τροφή τόσο ευεργετική για τον άνθρωπο και πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει στο διαιτολόγιο μας. Έρευνες έχουν δείξει ότι όσοι τρώνε ψάρια, τείνουν να ζουν καλύτερα και για περισσότερο. Τα λιπαρά οξέα Ωμέγα3 βοηθούν στην καλή υγεία της καρδιάς, αντιμετωπίζουν την αρρυθμία και ρίχνουν την πίεση του αίματος. Ο σολομός, η σαρδέλα κι ο τόνος είναι από τα ψάρια που έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε Ωμέγα3 και πρωτεΐνες, ιδανικά αντι-γηραντικά για όλους.

5. Ηλιόσπορος
Άλλη μία αξιοσημείωτη τροφή που έχει έντονη αντί-γηραντική δράση είναι ο ηλιόσπορος. Περιέχει βιταμίνη Ε και σελήνιο, πολύ αποτελεσματικά για τη διατήρηση της νεότητας και την ενίσχυση της ποιότητας ζωής. Επίσης τα τελευταία χρόνια έχει αναφερθεί η αντί-καρκινική ιδιότητα του σπόρου του ηλίανθου και έχει γίνει συχνό συστατικό σε κουζίνες ακριβών εστιατορίων.
Τρώγοντας μια χούφτα ηλιόσπορο καθημερινά θα διασφαλίσετε τη νεανική σας εμφάνιση και θα δείτε το δέρμα σας να αναγεννάτε και να δείχνει πιο φρέσκο.


Προσθέστε τα σωστά φαγητά και ποτά στα καθημερινά γεύματά σας και αφαιρέστε χρόνια από την εμφάνισή σας. Οι παραπάνω 5 αντί-γηραντικές τροφές είναι νόστιμες και υγιεινές, υπάρχουν σε αφθονία στη χώρα μας και μπορείτε εύκολα να τις συνδυάσετε με τα καθημερινά σας γεύματα. Δώστε στον οργανισμό σας τα απαραίτητα ευεργετικά συστατικά των μούρων, του ελαιόλαδου, του αβοκάντο, των ψαριών και του ηλιόσπορου και επιβραδύνετε τη φυσική γήρανση, ενώ ταυτόχρονα βοηθάτε το δέρμα σας να αναζωογονηθεί και να δείχνει πιο νέο.

ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ ΜΕ ΛΙΓΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ: Κόκκινα Αχλάδια



Το επιδόρπιο με αχλάδι σε κόκκινο κρασί μπορεί να συνοδεύσει το γιορτινό σας τραπέζι και να δώσει ένα όμορφο χριστουγεννιάτικο χρώμα. 
Μην σας ξεγελά η εμφάνιση.. έχει μόλις 200 θερμίδες η μερίδα και σχεδόν καθόλου λιπαρά. 
Εκτός όλα τα παραπάνω, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το κόκκινο κρασί είναι πολύ υγιεινό στις σωστές δόσεις και είναι ένας καλό σύμμαχος κατά του καρκίνου.



Υλικά:
1 μπουκάλι κόκκινο ημίγλυκο κρασί.
2 φλιτζάνια νερό
1 φλιτζάνι ζάχαρη
4 αστεράκια γλυκάνισου
8 μεσαία αχλάδια με κοτσάνι

Εφαρμογή:
Τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα το κρασί, το νερό, τη ζάχαρη και το γλυκάνισο.
Τα βάζουμε στη φωτιά να ζεσταθούν, ανακατεύοντας για να διαλυθεί η ζάχαρη.
Καθαρίζουμε τα αχλάδια αφήνοντας τα κοτσάνια.
Με ένα μικρό μαχαίρι ή το ειδικό εργαλείο, βγάζουμε το κεντρικό τμήμα του αχλαδιού και τα σπόρια από την κάτω πλευρά του φρούτου.
Τοποθετούμε τα αχλάδια στο κρασί που σιγοβράζει για περίπου 15 λεπτά με κλειστό καπάκι. Γυρίστε τα αχλάδια αρκετές φορές σε αυτό το διάστημα αλλά φροντίστε να διατηρήσουν το σχήμα τους.
Βγάλτε τα αχλάδια σε μία πιατέλα και αφήστε το υπόλοιπο μείγμα να βράσει σε δυνατή φωτιά ως που να γίνει ένα παχύρευστο σιρόπι. Περίπου 20 λεπτά χωρίς καπάκι.
Περιχύστε τα αχλάδια με το σιρόπι και τοποθετήστε το επιδόρπιο στο ψυγείο για 6 ώρες.
Σερβίρετε στο γιορτινό τραπέζι και απολαύστε το γευστικό επιδόρπιο με τους αγαπημένους σας!

πηγή: goodhousekeeping

ΦΥΣΙΚΟ ΔΥΝΑΜΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΝΥΧΙΑ


Θέλετε υπέροχα και δυνατά νύχια που δε σπάνε και δε ξεφλουδίζουν;

Δοκιμάστε ένα φυσικό δυναμωτικό που θα φτιάξετε με απλά υλικά. Το ελαιόλαδο είναι γνωστό για τις ευεργετικές του ιδιότητες στο δέρμα,στα μαλλιά και γενικά σε όλο το ανθρώπινο σώμα. Το λεμόνι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και έχει την ιδιότητα να ασπρίζει τα νύχια!

Υλικά:

  • 3 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοστιμμένο λεμόνι
  • Προαιρετικά 1 σταγόνα από αιθέριο έλαιο κίτρου ή το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο



Εφαρμογή:

Βάλτε τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε.
Τοποθετήστε το μείγμα στο φούρνο μικροκυμάτων για 10-15 δευτερόλεπτα, ως που να ζεσταθεί.
Ανακατέψτε καλά για να γίνει ομοιόμορφο.
Τώρα απλώστε το φυσικό δυναμωτικό σε όλα τα νύχια με λίγο βαμβάκι ή μια μπατονέτα.
Φροντίστε να μπει και στο εσωτερικό των νυχιών.
Επαναλάβετε την παραπάνω διαδικασία μια φορά την εβδομάδα ή και πιο συχνά, λίγο πριν πάτε για ύπνο.
 Έτσι το δυναμωτικό θα μείνει στα νύχια όλη την νύχτα και η δράση του θα είναι πιο αποτελεσματική.

6 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ ΤΟ ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑ ΦΥΣΙΚΑ



Με τα κρύα του Δεκέμβρη άρχισαν να εμφανίζονται τα πρώτα κρυολογήματα. Αντί να ξοδέψετε μια περιουσία σε φάρμακα, που μόνο καλό δεν κάνουν στον οργανισμό σας, προτιμήστε να αντιμετωπίσετε το ελαφρύ κρυολόγημα με φυσικό τρόπο ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές.

1. Ξεκουραστείτε. Ξαπλώστε στο κρεβάτι σας και σκεπαστείτε καλά με ζεστά σκεπάσματα. Τα αντισώματα σας δίνουν μια μάχη αυτή την ώρα και καλό είναι να μην τα επιβαρύνετε.

2. Φυσάτε τη μύτη σας συχνά. Ένα μεγάλο λάθος που κάνουν πολλοί είναι να κρατάνε όλα τα μικρόβια ρουφώντας τη μύτη προς τα μέσα! Φυσήξτε πολλές φορές την ημέρα και βοηθήστε την αναπνοή σας δραστικά. Για την αποφυγή μεταφοράς μικροβίων πλύνετε τα χέρια σας μετά από κάθε φύσημα.

3.Κάντε γαργάρες. Ο ερεθισμένος λαιμός είναι ένα από τα πιο συχνά συμπτώματα και η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ ενοχλητικό. Οι γαργάρες με χλιαρό νερό και αλάτι θα ενυδατώσουν το λαιμό και θα φέρουν προσωρινή ανακούφιση.

4. Πιείτε ζεστά ροφήματα. Το τσάι από βότανα είναι το καλύτερο φάρμακο για το κρυολόγημα. Το τσάι από χαμομήλι σε συνδυασμό με μια κουταλιά μέλι είναι ευεργετικό για τον ανθρώπινο οργανισμό όταν ταλαιπωρείται από γρίπη.

5. Κάντε ένα ζεστό μπάνιο ή ντους. Οι ατμοί θα σας απαλλάξουν από τη ρινική συμφόρηση  και το σώμα σας θα χαλαρώσει.

6. Καταναλώστε φρούτα πλούσια σε βιταμίνη C. Το πορτοκάλι, η φράουλα, το ροδάκινο, το ακτινίδιο και η παπάγια είναι μερικά από τα πιο πλούσια φρούτα σε βιταμίνη C.

Αν μετά από λίγες μέρες δεν αισθάνεστε καλύτερα και τα συμπτώματα εξακολουθούν να σας  ταλαιπωρούν με μεγάλη ένταση, καλό θα είναι να επισκεφτείτε ένα ειδικό.

ΣΠΙΤΙΚΗ ΜΑΣΚΑ ΜΑΛΛΙΩΝ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ


Δε χρειάζεται να αγοράζουμε ακριβά προϊόντα για να περιποιηθούμε τα μαλλιά μας, όταν η φύση μας έχει χαρίσει αυτά τα υπέροχα αγαθά!

 Μια σπιτική μάσκα με υλικά από την κουζίνα, θα ενυδατώσει και θα ανανεώσει τα μαλλιά που πάσχουν από ατονία και θαμπάδα.



Υλικά:

  • 1 μπανάνα
  • 3 κουταλάκια του γλυκού μέλι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού γάλα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο


Εφαρμογή:

Σε ένα μπολ πολτοποιήστε τη μπανάνα.
Προσθέστε το μέλι, το γάλα και το ελαιόλαδο και ανακατέψτε καλά να γίνουν μια ομοιόμορφη πάστα.
Κάντε μασάζ στο κεφάλι και τα μαλλιά σας με τη σπιτική μάσκα.
Αφήστε τη να δράσει για 20-30 λεπτά, τυλίγοντας τα μαλλιά με μια πετσέτα.
Ξεπλύνετε και λούστε ως συνήθως.

Όταν στεγνώσετε τα μαλλιά σας θα διαπιστώσετε μια εξαιρετική γυαλάδα και μια απαλή αίσθηση.

ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΒΟΤΑΝΩΝ: Δάφνη




Η δάφνη είναι ένας πράσινος θάμνος, που ευδοκιμεί σε όλη την περιοχή της Μεσογείου και χρησιμοποιείται από τους ανθρώπους για διάφορους σκοπούς εδώ και αιώνες.

Ένας αρχαίος ελληνικός μύθος λέει ότι η Δάφνη ήταν μια όμορφη νύμφη, κόρη του ποταμού Πηνειού. Ζούσε στα δάση, ήταν κυνηγός και είχε αφιερωθεί στην θεά Άρτεμη. Ήταν πολύ όμορφη και είχε πολλούς θαυμαστές, αλλά τους απέρριπτε όλους. Ένας από αυτούς ήταν ο θεός Απόλλωνας, ο οποίος ερωτεύτηκε τη Δάφνη και την κυνήγησε. Αυτή τότε έτρεξε κοντά στον πατέρα της και του ζήτησε να την προστατέψει. Τότε ο Πηνειός την μεταμόρφωσε σε φυτό και ρίζωσε κοντά στις όχθες του. Όταν ο Απόλλωνας διαπίστωσε οτι η αγαπημένη του έγινε δέντρο, έκοψε μερικά κλαδιά και έπλεξε ένα στεφάνι στη μνήμη της. Έκανε τη δάφνη ιερό φυτό και την καθιέρωσε ως έπαθλο στους πρωταθλητές.

12 "παγωμένα" wallpapers με θέμα τη φύση!

Καλωσορίζουμε το Δεκέμβρη με "παγωμένα" wallpapers από υπέροχα τοπία της φύσης!

Στολίστε τον υπολογιστή σας με πανέμορφες εικόνες από χιονισμένα τοπία και ζώα μέσα σε ένα παγωμένο περιβάλλον...

1920Χ1080

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις