Από το Blogger.
RSS

8 ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΕΣ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΕΣ ΣΟΥΠΕΣ




Μια απαραίτητη συλλογή από 8 χειμωνιάτικες σούπες που μας χαρίζουν οι Ελληνίδες μπλόγκερς!
Όσο ο καιρός αγριεύει, οι ζεστές σουπίτσες είναι ότι καλύτερο για ένα θρεπτικό και χορταστικό γεύμα.


1. Μανιταρόσουπα light
Προσέχουμε τη φόρμα μας και απολαμβάνουμε υγιεινή μανιταρόσουπα από τα Κουζινοσκαλίσματα! 


2. Εξωτική σούπα κολοκύθας
Μια κολοκυθόσουπα ξεχωριστή με εξωτική γεύση, που θυμίζει Τhai food από το Λεμόνι και Κανέλα!


3.Κοτόσουπα βελουτέ με κουνουπίδι
Τι καλύτερο από μια θρεπτική κοτόσουπα μια κρύα νύχτα του χειμώνα; Η λύση βρίσκεται στη Μαγειρική με Φαντασία!


4. Χειμωνιάτικη goulash σούπα
Μια σουπίτσα όνειρο, γευστική, υγιεινή και γεμάτη βιταμίνες και χρώμα από το Κουζινάτσι!


5. Σούπα μπρόκολο βελουτέ
Χουχουλιάρικη σούπα για το χειμώνα με απλά υλικά και ιδιαίτερη γεύση από τις Συνταγές της Καρδιάς!


6. Σούπα με τυρί και ζαμπόν
Είναι λίγο «γεματούλα» η σούπα με το τυρί και το ζαμπόν αλλά όταν έχει πολύ κρύο όλα επιτρέπονται από το cookandfeed!


7. Σούπα με σπαράγγια
Αν σας αρέσουν τα σπαράγγια και γνωρίσετε τα μοναδικά τους οφέλη θα λατρέψετε αυτή τη σούπα από τα λιλά της Λίλας!


8.Ο πατσάς της γιαγιάς
Ελληνική παραδοσιακή συνταγή της γιαγιάς για πατσά από το Ερασι τέχνης!



ΛΑΔΙ ΚΑΡΥΔΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΡΥΤΙΔΩΝ


Οι ρυτίδες κάνουν την εμφάνιση τους σε δέρματα που έχουν χάσει την ελαστικότητα τους και δεν είναι επαρκώς ενυδατωμένα. Συνήθως με την πάροδο των χρόνων μειώνεται η ποσότητα κολλαγόνου και ελαστίνης στο δέρμα, με αποτέλεσμα τις ρυτίδες. Η κύρια αιτία εμφάνισης ρυτίδων είναι η ηλικία, αλλά η ρύπανση, το κάπνισμα, η υπερβολική έκθεση στον ήλιο και το άγχος είναι κάποιες άλλες εξίσου σημαντικές.


Ένας φυσικός τρόπος για να αντιμετωπίσετε την χαλάρωση του δέρματος και τις ρυτίδες είναι το λάδι καρύδας. Χρησιμοποιήστε το κάθε βράδυ πριν πάτε για ύπνο. Ρίξτε λίγες σταγόνες λαδιού καρύδας στο χέρι σας και απλώστε το στο δέρμα σας. Κοιμηθείτε και από το πρώτο κιόλας πρωινό θα δείτε τη διαφορά. Το δέρμα σας θα γίνει πιο ελαστικό  και θα ενυδατωθεί.




Το λάδι καρύδας είναι ένα εξαιρετικό δώρο της φύσης για την περιποίηση του δέρματος.
Η αντιβακτηριδιακή και αντιοξειδωτική του δράση αφήνει το δέρμα λαμπερό και γεμάτο υγεία. Είναι θρεπτικό, πλούσιο σε βιταμίνη Ε και λιπαρά οξέα και το εξωτικό του άρωμα είναι φανταστικό...


ΡΟΔΟΝΕΡΟ ΓΙΑ ΛΑΜΠΕΡΟ ΠΡΟΣΩΠΟ



Το ροδόνερο είναι ένα εξαιρετικό προϊόν ομορφιάς, το οποίο θα κάνει το δέρμα του προσώπου σας να λάμπει. Εκτός από το γλυκό, ντελικάτο άρωμα του τριαντάφυλλου , απ’ όπου παράγεται, το ροδόνερο έχει αντισηπτικές ιδιότητες και συνιστάται σαν τονωτικό για ένα φρέσκο πρόσωπο. Είναι πολύ ενυδατικό και χαλαρωτικό για το δέρμα και μπορείτε να το χρησιμοποιείται κάθε μέρα.

Φτιάξτε ροδόνερο.
Σε ένα βαμβάκι ρίξτε ροδόνερο και απλώστε το με απαλές κινήσεις στο πρόσωπό σας.
Αν επιλέξετε να το αναμείξετε με 1 σταγόνα αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου, μπορεί να βοηθήσει στην γρήγορη επούλωση ουλών και σημαδιών από την ακμή.

Θα διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος κάτω από το δέρμα, κάτι που θα εξαφανίσει τα μικρά σημάδια από σπασμένα αγγεία. Επίσης το ροδόνερο έχει την ιδιότητα να εξισορροπεί το pH του δέρματος και ενισχύει την διαδικασία αναγέννησης των κυττάρων.

ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΜΑΪΝΤΑΝΟΥ



Ο μαϊντανός είναι ένα διετές φυτό, το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως στην ελληνική κουζίνα και δεν πρέπει να λείπει από κανένα κήπο. Είναι εύκολο να τον καλλιεργήσετε στο σπίτι σας και να έχετε πάντα φρέσκο για να νοστιμέψετε και να στολίσετε τις μαγειρικές συνταγές σας. Η γεύση του πάει σχεδόν με όλα, δεν είναι τυχαία η έκφραση «είναι μαϊντανός»!

Είναι ένα φυτό που, όπως και τα περισσότερα βότανα, θέλει πολύ φως για να αναπτυχθεί σωστά. Επιλέξτε ένα ηλιόλουστο μέρος του κήπου σας ή αν το φυτέψετε σε γλάστρα, φροντίστε να την τοποθετήσετε σε ένα σημείο που το βλέπει ο ήλιος. Του αρέσουν τα αργιλώδη και υγρά χώματα με καλή αποστράγγιση.

Οι σπόροι του μαϊντανού φυτεύονται τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο, ανάλογα με το κλίμα. Δεν προσβάλλετε εύκολα από αρρώστιες και το άρωμα του απωθεί τα ζιζάνια. Θα μεγαλώσει σε 4 με 6 εβδομάδες, υπό τις κατάλληλες συνθήκες, για να γίνει τελικά ύψους πάνω από 60 πόντους. Όταν βγάλει τα ελκυστικά πράσινα φύλλα του μπορείτε να τον κόβετε απευθείας από το φυτό στο πιάτο! Μπορείτε επίσης να τον αποξηράνετε σε ξηρό και σκοτεινό περιβάλλον και να τον αποθηκεύσετε σε βάζο.

Ο μαϊντανός έχει μεγάλη θρεπτική αξία, περιέχει βιταμίνες A, B και C και έχει την μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε σίδηρο από οποιοδήποτε άλλο λαχανικό.  Οι αρχαίοι Ρωμαίοι έτρωγαν μαϊντανό πριν τη μάχη για να αποκτήσουν δύναμη και καλά αντανακλαστικά. Εδώ και 2000 χρόνια αναφέρετε στην παραδοσιακή ιατρική σε όλες τις μεσογειακές χώρες. Έχει αντί οξειδωτικές και διουρητικές ιδιότητες και καθαρίζει τα νεφρά. Επίσης όταν τον μασήσουμε, δροσίζει και αρωματίζει ευχάριστα την αναπνοή.

ΝΤΟΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΜΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΟΚΚΙΝΙΛΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ



Η ακμή, εκτός από τα αντι-αισθητικά σπυράκια, συνήθως συνοδεύεται και από κόκκινα σημάδια.  Είναι μια ενοχλητική διαταραχή του δέρματος που συνήθως πλήττει τους έφηβους και τους νέους. Είναι μία πάθηση που μπορεί να είναι κληρονομική ή να προκληθεί από υψηλά επίπεδα άγχους, από ορμονικές διαταραχές, ακόμα και από την έμμηνο ρύση.  Η ακμή και οι κοκκινίλες κάνουν την εμφάνιση τους στο πρόσωπο, στο λαιμό, στην πλάτη, ακόμη και στα μπράτσα.


Οι ώριμες κόκκινες ντομάτες μπορούν να διώξουν μακριά τις κοκκινίλες που εμφανίζονται μαζί με την ακμή!

Απλά κόψτε μια ώριμη ντομάτα σε ροδέλες και τοποθετείστε την στην περιοχή του δέρματος που πάσχει. Αφήστε τις ροδέλες πάνω στο δέρμα για 10 λεπτά. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και σκουπίστε με μία καθαρή πετσέτα. Κοιτάξτε στον καθρέπτη και θαυμάστε το λαμπερό και ομοιόμορφο χρωματικά, νέο σας δέρμα!

Η ντομάτα είναι ένα υλικό που μπορούμε να το βρούμε σε όλες σχεδόν τις κουζίνες. Εκτός από τη διατροφική της αξία, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την περιποίηση του δέρματος και την ανάδειξη της φυσικής μας ομορφιάς

OYZO ΣΤΟΥΣ ΠΟΝΕΜΕΝΟΥΣ ΜΥΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΑΣΙΜΑΤΑ


Το ούζο έχει πολλές χρήσεις στην λαϊκή  ιατρική. Εκτός από ένα εύγευστο ποτό της χώρας μας, το ούζο είναι  ένα παραδοσιακό "φάρμακο", που χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια για να θεραπεύσει διάφορες παθήσεις και να ανακουφίσει τον πόνο.

Μια λιγότερο γνωστή ιδιότητα του ούζου είναι οτι μπορεί να ανακουφίσει από πόνους στους μυς και να ανακουφίσει από τα πιασίματα. Οι εντριβές με ούζο γινόταν από τις γιαγιάδες μας από τα παλιά χρόνια, άλλοτε για να χαλαρώσουν τα πονεμένα πόδια και άλλοτε για να ανακουφιστούν από τους πόνους των ρευματικών.

Αν νιώθετε πιασμένοι και τους μύες σας να πονούν κάντε μασάζ με ούζο στα σημεία και ίσως να ανακαλύψετε ένα εξαιρετικό γιατροσόφι.

ΕΝΥΔΑΤΙΚΗ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΑΛΟΗ ΒΕΡΑ ΚΑΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ


Η αλόη βέρα είναι  ένα φυτό που χρησιμοποιείται σαν καλλυντικό από τις γυναίκες εδώ και αιώνες. Το ίδιο ισχύει και για το παρθένο ελαιόλαδο. Ο συνδυασμός τους σε μια φυτική μάσκα, που μπορείτε εύκολα να φτιάξετε στο σπίτι, είναι ιδιαίτερα ευεργετικός για το δέρμα. Όχι μόνο ενυδατώνει βαθιά την επιδερμίδα, αλλά μαλακώνει το δέρμα και το κάνει να δείχνει αψεγάδιαστο.

υλικά:
1 κουτάλι της σούπας αγνό παρθένο ελαιόλαδο
Ζελέ από ένα μεγάλο φύλλο αλόης

εφαρμογή:
Το να χρησιμοποιήσετε ζελέ που θα βγάλετε κατευθείαν από το φυτό αλόης βέρα είναι το ιδανικό, αλλά εάν δεν έχετε αυτή τη δυνατότητα, μπορείτε να αγοράσετε φυσικό ζελέ αλόης από κάποιο φαρμακείο. Τότε χρησιμοποιήστε 2 κουταλάκια του γλυκού περίπου.
Σε ένα μικρό βαζάκι αναμείξτε τα δύο υλικά για μερικά λεπτά.
Χρησιμοποιείτε την ενυδατική κρέμα κάθε πρωί και αν είναι δυνατόν κάθε βράδυ.

Η κρέμα έχει εκπληκτική μυρωδιά και είναι πολύ θρεπτική για το δέρμα.
Σύντομα θα διαπιστώσετε ότι η επιδερμίδα σας έχει αποκτήσει μια ιδιαίτερη λάμψη και το δέρμα σας είναι πιο ελαστικό και απαλό.




ΕΧΕΤΕ ΑΥΠΝΙΑ; ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΗΣΥΧΟ ΥΠΝΟ



Ο ύπνος είναι ένα μυστήριο της ζωής. Μόνο τα τελευταία χρόνια έχουμε αρχίσει να μαθαίνουμε λίγα πράγματα για την κατάσταση αυτή, μέσα από έρευνες ειδικών και πειράματα. Έξι με οκτώ ώρες κάθε νύχτα είναι ένα φυσιολογικό χρονικό διάστημα για τους ενήλικες. Περισσότερο ή λιγότερο μπορεί να προκαλέσει προβλήματα και αναστάτωση στον οργανισμό.

Υπάρχουν όμως κάποια βράδια που είναι αδύνατο να κοιμηθούμε. Οι ώρες κυλάνε και ο Μορφέας δεν λέει να μας επισκεφτεί...


Εδώ συγκέντρωσα μερικές συμβουλές που μπορεί να σας φανούν χρήσιμες για να απολαύσετε ένα ήσυχο ύπνο.

1.  Κάντε ένα χαλαρωτικό μπάνιο με λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας.  Το απαλό άρωμα της λεβάντας επιδρά χαλαρωτικά, ηρεμεί τις αισθήσεις και καταπολεμά την αϋπνία.

2. Πιέστε ένα ζεστό ρόφημα με μέλι. Το σκούρο μέλι λέγεται ότι έχει την ιδιότητα να φέρνει υπνηλία. Σε συνδυασμό με ένα ζεστό ποτήρι γάλα ή ένα τσάι από χαμομήλι είναι το ιδανικό χαλαρωτικό ρόφημα που θα σας βοηθήσει να κάνετε ένα καλό ύπνο.

3. Μην γευματίζετε τουλάχιστον 2 ώρες πριν τον ύπνο. Δώστε χρόνο στον οργανισμό σας να χωνέψει και προτιμήστε φαγητά πλούσια σε μαγνήσιο, όπως τα αμύγδαλα, τα πράσινα λαχανικά, τα φασόλια, τα δημητριακά και ο τόνος. Μην καταναλώνετε γλυκά, αλκοόλ ή καφεΐνη που μπορεί να σας αναστατώσουν και να σας κρατήσουν ξύπνιους.

4. Φτιάξτε το ιδανικό περιβάλλον στην κρεβατοκάμαρα. Προτιμήστε να έχετε απόλυτο σκοτάδι, διατηρήστε μία μέση θερμοκρασία στο δωμάτιο ώστε να μην κρυώνετε ή ζεσταίνεστε και τέλος ...κρύψτε όλα τα ρολόγια! Είναι τόσο ενοχλητικό να κοιτάς την ώρα κάθε 10 λεπτά και να ανησυχείς για το πότε θα κοιμηθείς.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις