Από το Blogger.
RSS

ΜΕΛΙ: Ο ΧΡΥΣΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Το μέλι είναι ιδιαίτερα αγαπητό σε όλους, γιατί εκτός από υπέροχη γλυκιά γεύση, αποτελεί ένα χρυσό θησαυρό της φύσης που ενισχύει την άμυνα του ανθρώπινου οργανισμού. Εδώ και αιώνες έχει χρησιμοποιηθεί από τους ανθρώπους σαν γιατροσόφι κατά των ασθενειών, αλλά και σαν προϊόν ομορφιάς για το δέρμα και τα μαλλιά.

Εργατικές μέλισσες μαζεύουν τη γύρη από τα άνθη και δημιουργούν ένα χρυσό αγαθό, το οποίο είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και υδατάνθρακες. Το μέλι ενδυναμώνει ένα ταλαιπωρημένο οργανισμό και τον γεμίζει ενέργεια. Αυτή του η ιδιότητα συχνά το εντάσσει στη διατροφή των αθλητών που θέλουν να βελτιώσουν τις αποδόσεις τους και να αποφύγουν την κούραση. Αν αισθάνεστε κουρασμένοι και νιώθετε τις δυνάμεις σας να σας εγκαταλείπουν, προσθέστε ένα κουταλάκι μέλι στο τσάι σας το πρωί και αμέσως θα νιώσετε τα ευεργετικά του αποτελέσματα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Μια εξίσου σημαντική ευεργετική ιδιότητα του μελιού είναι ότι ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα με αγνό και φυσικό τρόπο. Έχει εκπληκτικές αντι-οξειδωτικές και αντι-βακτηριδιακές ιδιότητες, που προστατεύουν τον ανθρώπινο οργανισμό και δημιουργούν μια ασπίδα ενάντια στις ασθένειες. Εκτός από τα παραπάνω, το μέλι βοηθά στη λειτουργία του πεπτικού μας συστήματος, βοηθώντας τη χώνεψη. Επίσης αποτελεί ένα καλό σύμμαχο του λεμονιού για την αποτοξίνωση του οργανισμού και δίνει την αίσθηση ενός υγιούς σώματος.

Στο παρελθόν έχει χρησιμοποιηθεί από τους προγόνους μας σαν γιατροσόφι ενάντια σε πολλές ασθένειες και ενοχλήσεις. Κάποιες από τις πιο γνωστές του χρήσεις στην παραδοσιακή ιατρική είναι σαν αλοιφή σε κοψίματα και πληγές, για τους πονοκεφάλους, για τον ερεθισμένο λαιμό, τις αλλεργίες, τον ερεθισμένο λαιμό,  τη ναυτία και τον πυρετό, αλλά και κατά της υπνηλίας σαν φυσικό διεγερτικό.

Οι χρήσεις του μελιού στην φυσική περιποίηση της ομορφιάς είναι αμέτρητες. Χρησιμοποιείται σαν προϊόν ομορφιάς εδώ και αιώνες και έχει βοηθήσει εκατομμύρια γυναίκες να φαίνονται και να αισθάνονται πιο ελκυστικές. Το μέλι είναι ένα φυσικός θησαυρός, ειδικά για το δέρμα. Κρατά το δέρμα ενυδατωμένο και προσφέρει μια μοναδική απαλότητα. Αν προσθέσετε μισό φλιτζάνι μέλι στη μπανιέρα μας θα απολαύσετε ένα μεταξένιο μπάνιο με υπέροχα αρώματα, που θα κάνει θαύματα για το δέρμα σας. Μια μάσκα με μέλι και αβοκάντο θα καθαρίσει και θα ενυδατώσει το πρόσωπο σας, αφήνοντας το λαμπερό και τονωμένο.

Το μέλι έχει απίστευτες ευεργετικές ιδιότητες για τα μαλλιά. Όταν χρησιμοποιηθεί σε σπιτικές μάσκες μαλλιών, τους δίνει υγιή όψη και μια απίστευτη λάμψη. Σε συνδυασμό με ελαιόλαδο και αυγό καταπολεμά την ψαλίδα και αφήνει τις άκρες όμορφες και υγιείς. Είναι εξαιρετικό συστατικό για τη φυσική μάσκα κατά του φριζαρίσματος αλλά και τη μάσκα λάμψης. Η φροντίδα που προσφέρει το μέλι στα μαλλιά είναι ανεκτίμητη.

Τέλος, δεν πρέπει να παραλείψω να αναφέρω την υπέροχη γεύση του μελιού. Είναι το νοστιμότερο φυσικό γλυκαντικό και έχει εξαιρετικό άρωμα. Ποιος δεν έχει απολαύσει τη γεύση του; Δοκιμάστε το σε δροσερή φρουτοσαλάτα και προσθέστε ένα υγιεινό και θρεπτικό γεύμα στη διατροφή σας.  Περιέχει μέταλλα και βιταμίνες που είναι πολύ ευεργετικά για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Κάντε το μέλι καθημερινό σας σύμμαχο και  κερδίστε ένα πολύτιμο θησαυρό της φύσης!








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις