Από το Blogger.
RSS

ΧΑΒΙΑΡΙ ΤΟ ΑΝΤΙ ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΟ


Ίσως να ακούγεται λίγο τραβηγμένο, αλλά το χαβιάρι είναι ένας καλός σύμμαχος των ατόμων που πάσχουν από κατάθλιψη ή κάποια ανάλογη ψυχική νόσο. Αν και η τιμή του είναι κατασταλτικός παράγοντας, και μάλιστα σε μία τόσο δύσκολη εποχή για τη χώρα μας, το χαβιάρι μπορεί να ενισχύσει την πνευματική υγεία και να βοηθήσει στον πόλεμο με την κατάθλιψη, χωρίς φυσικά να αντικαθιστά την αγωγή ενός ειδικού.

Στο παρελθόν έχει χρησιμοποιηθεί από βασιλιάδες και ηγεμόνες ως αντι-καταθλιπτικό. Υπήρχε η αντίληψη ότι λίγη ποσότητα χαβιάρι καθημερινά διώχνει τις άσχημες σκέψεις και φέρνει ευφορία. Οι ισχυρισμοί αυτοί δεν είναι τελείως αβάσιμοι, μιας και το χαβιάρι είναι πλούσιο σε Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, για τα οποία έρευνες έχουν δείξει  ότι εάν περιληφθούν στη διατροφή ατόμων με ψυχικές διαταραχές, έχουν θετικά αποτελέσματα στην υγεία τους.

Το χαβιάρι, όπως και πολλά ψάρια, περιέχουν Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα τα οποία είναι ευεργετικά κατά της κατάθλιψης και γενικά των ψυχικών διαταραχών. Ενισχύστε την ψυχική σας υγεία και καλομάθετε τον εαυτό σας με λίγη πολυτέλεια. Εαν το χαβιάρι δεν έχει αποτέλεσμα, τουλάχιστον θα έχετε προσφέρει στον εαυτό σας ένα εξαιρετικό έδεσμα, που σίγουρα θα σας φτιάξει τη διάθεση!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις