Από το Blogger.
RSS

ΦΥΤΕΨΕ ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ ΚΙ ΕΣΥ!





Τα δέντρα είναι πηγή ζωής για τον άνθρωπο!

Ένα δέντρο μπορεί να βελτιώσει το περιβάλλον της αυλής ή της γειτονιάς σου και να προσφέρει αμέτρητα οφέλη σε σένα και την οικογένειά σου.

Με ποιους τρόπους κάνουν τη ζωή μας καλύτερη τα δέντρα;


  • Τα δέντρα καθαρίζουν την ατμόσφαιρα από βλαβερά στοιχεία και είναι ο πιο οικονομικός τρόπος για να αποβάλλουμε το διοξείδιο του άνθρακα από το περιβάλλον μας.
  • Η σκιά των δέντρων είναι αξιαγάπητη τους ζεστούς μήνες του καλοκαιριού και όταν πέφτει πάνω στο σπίτι, κρατά τη δροσιά και κερδίζουμε σε ενέργεια. Επίσης μπορεί να γίνει μια καλή θέση για το παρκάρισμα του αυτοκινήτου.
  • Σε περιπτώσεις έντονων βροχών, η ρίζα του δέντρου συγκρατεί μεγάλη ποσότητα νερού με αποτέλεσμα να αποφεύγονται πλημμύρες και καταστροφές.
  • Έχουν γίνει έρευνες, οι οποίες έχουν δείξει ότι οι κάτοικοι των περιοχών με πολλά δέντρα τείνουν να έχουν λιγότερο άγχος και στρες. Το πράσινο ηρεμεί και μειώνει την αίσθηση της πίεσης. Επίσης έχει παρατηρηθεί ότι οι άρρωστοι που το παράθυρο του δωματίου τους στο νοσοκομείο, βλέπει σε δέντρα, έχουν μικρότερο χρόνο ανάρρωσης. 
  • Τα δέντρα αναβαθμίζουν τη γειτονιά και ανεβάζουν την ποιότητα ζωής. Οι περιοχές με πολύ πράσινο είναι πιο ελκυστικές για τους αγοραστές και  ανεβαίνει η αξία της γης. Έχει παρατηρηθεί ότι οι καταναλωτές προτιμούν να περνούν τον χρόνο τους σε εμπορικούς δρόμους με δέντρα. 


Φύτεψε κι εσύ ένα δέντρο στον κήπο σου ή στη γειτονιά σου!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις