Από το Blogger.
RSS

5 ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΡΙΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΥΨΗΛΗ ΠΙΕΣΗ


Υπάρχουν αρκετές τροφές που βοηθούν να ρυθμίσουμε τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης και κάνουν καλό στην καρδιά και τις αρτηρίες.

Πέντε από αυτές που η κατανάλωση τους βοηθά να πέσει η υψηλή πίεση είναι τα παρακάτω:


1. Πατάτα
Η γευστική πατάτα είναι πλούσια σε μαγνήσιο και κάλιο, που είναι βασικά συστατικά για τη διατροφή των ατόμων που έχουν υψηλή πίεση.

2.Αποβουτυρωμένο γάλα
Ένα κρύο ποτήρι γάλα μας γεμίζει με ασβέστιο και βιταμίνη D, συστατικά που βοηθούν στη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης και προστατεύουν τον οργανισμό.

3.Χυμός από παντζάρι 
Πρόσφατη έρευνα σε άτομα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα, έδειξε ότι ένα ποτήρι με παντζαροχυμό λειτουργεί ευεργετικά και ρίχνει άμεσα την υψηλή πίεση. Το μαγικό συστατικό είναι τα νιτρικό άλατα που περιέχει το λαχανικό και ρυθμίζουν τη σωστή ροή του αίματος.

4. Μπανάνα
Η μπανάνα είναι γνωστή για την υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο, γεγονός που την κάνει μία από τις πιο σωστές τροφές για καθημερινή κατανάλωση από άτομα που πάσχουν από υψηλή πίεση.

5. Μπρόκολο
Το υπερ-δύναμο λαχανικό είναι πλούσια πηγή ασβεστίου, καλίου και μαγνησίου, τα οποία είναι ρυθμιστές της αρτηριακής πίεσης. Μια πλούσια διατροφή σε μπρόκολο βοηθά την μείωση της πίεσης και κάνει καλό στην καρδιά και τον εγκέφαλο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις