Από το Blogger.
RSS

ΦΥΣΙΚΟ ΠΙΛΙΝΓΚ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΕ ΒΡΩΜΗ


Η καταπραϋντική δράση της βρώμης στο δέρμα είναι γνωστή από τα πολύ παλιά χρόνια.  Παραμένει το ίδιο δημοφιλής και στις μέρες μας και πολλές γυναίκες βρίσκουν στη βρώμη ένα πολύτιμο αγαθό για την περιποίηση του δέρματος.  Οι νιφάδες της βρώμης, εκτός από την ιδανική υφή για απολέπιση, λειτουργούν απορροφητικά αποβάλλοντας τις ακαθαρσίες από το δέρμα.


υλικά:
  • 2 κουταλιές της σούπας νιφάδες βρώμης
  • 4-5 κουταλιές χλιαρό γάλα

εφαρμογή:

Αφήστε τη βρώμη μέσα στο γάλα να μουλιάσει για 6-8 λεπτά. 
Πάρτε μια μικρή ποσότητα στο χέρι σας και τρίψτε την απαλά στο πρόσωπο με κυκλικές κινήσεις. 
Συνεχίστε την απολέπιση αργά και απαλά σε όλο το πρόσωπο αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. 
Ξεβγάλτε με κρύο νερό για να κλείσουν οι πόροι και να τονωθεί το δέρμα.






ΠΟΣΟ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ;

Ο δρόμος για την καλή υγεία είναι στρωμένος με πράσινο τσάι! Διάσημο για την ευεργετική του δράση στον ανθρώπινο οργανισμό, το πράσινο τσάι κατέχει υψηλή θέση ανάμεσα στα πιο ευεργετικά ροφήματα για την καλή υγεία. Τα πιο θρεπτικά του συστατικά είναι οι κατεχίνες και τα αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν και αποτρέπουν τις βλάβες των κυττάρων.

Ποια είναι τα οφέλη του πράσινου τσαγιού στην καλή υγεία του ανθρώπινου οργανισμού;



1.Αδυνάτισμα
Δίνει ώθηση στο μεταβολισμό και αποτελεί μια πιο υγιεινή εναλλακτική λύση για τα αναψυκτικά.

2.Πρόληψη του καρκίνου
Έρευνες έχουν δείξει ότι μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη των καρκινικών κυττάρων, αν και δεν είναι κοινά αποδεκτό από τον κόσμο της επιστήμης.

3. Χοληστερίνη
Η συχνή κατανάλωση του πράσινου τσαγιού μειώνει την χοληστερίνη.

4. Εγκέφαλος
Μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των νόσων Πάρκισον και Αλτσχάιμερ, προστατεύοντας τα εγκεφαλικά κύτταρα.

5. Δόντια
Η κατεχίνη έχει την ιδιότητα να διώχνει τους ιούς και τα βακτήρια από τη στοματική κοιλότητα, προστατεύοντας τα δόντια.

6. Καρδιά
Εξοπλίζει τα αιμοφόρα αγγεία με αντοχή και μειώνει τον κίνδυνο θρομβώσεων.

7. Αντι-γήρανση
Οι αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του πράσινου τσαγιού επιβραδύνουν τα σημάδια γήρανσης.

8. Κατάθλιψη
Το πράσινο τσάι περιέχει ουσίες οι οποίες ανακουφίζουν από το άγχος και βοηθούν στη χαλάρωση.

9. Πίεση
Έρευνα σε καθημερινούς πότες μισού φλιτζανιού πράσινο τσάι, έδειξε οτι μειώθηκε ο ενδεχόμενος κίνδυνος υψηλής πίεσης κατα 50%.

10. Άμυνα 
Ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα και ενισχύει την φυσική άμυνα του ανθρώπινου οργανισμού.

ΣΠΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ: ΧΑΛΑΡΩΤΙΚΟ ΜΠΑΝΙΟ ΜΕ ΒΟΤΑΝΑ

Έχετε κάνει ποτέ μπάνιο με αρωματικά φυτά; Εάν δεν το έχετε επιχειρήσει ως τώρα… ήρθε η ώρα για μια νέα χαλαρωτική εμπειρία! Χρησιμοποιήστε φυτά και βότανα από τον κήπο σας και βυθιστείτε σε ένα παράδεισο αρωμάτων. 

Ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε μπάνιο με βότανα είναι να βράσετε ένα δυνατό τσάι με τα επιλεγμένα αρωματικά φυτά και να ρίξετε μέσα στη μπανιέρα 2 ποτήρια. Τα φυτά που έχετε στραγγίσει μπορείτε να τα κλείσετε σε ένα τούλι και να τα προσθέσετε στη μπανιέρα. Εάν επιθυμείτε μπορείτε να προσθέσετε και λίγες σταγόνες αιθέριων ελαίων που θα σας ταξιδέψουν με τις υπέροχες ευωδιές τους.

Φασκόμηλο: δροσιστικό και καταπραϋντικό
Μέντα: δίνει ενέργεια και φρεσκάρει το μυαλό
Χαμομήλι: εξαιρετικά χαλαρωτικό και ηρεμιστικό
Πράσινο τσάι: σταθεροποιεί τη διάθεση και αποτοξινώνει
Λεβάντα: ξεκουράζει και δρα σαν αγχολυτικό
Τριαντάφυλλο: ηρεμεί τα νεύρα και είναι αντιβακτηριδιακό
Γιασεμί: χαλαρώνει τους μυς και διώχνει την αϋπνία
Πορτοκάλι: τονωτικό και δροσερό, δίνει ενέργεια


Φροντίστε τον εαυτό σας και φέρτε το σπα …στο σπίτι σας. Ανάψτε μερικά κεριά, βάλτε την αγαπημένη σας μουσική και χαλαρώστε σε ένα υπέροχο αρωματικό μπάνιο που θα μαγέψει όλες σας τις αισθήσεις. 

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ;

Το μασάζ με αιθέρια έλαια είναι δραστικό στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας. Διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος στην προβληματική περιοχή και τονώνει το δέρμα, αφήνοντας το ενυδατωμένο και απαλό. Επιλέξτε ένα ευεργετικό αιθέριο έλαιο και μια ελαφριά κρέμα, αναμείξτε τα και κάνετε κυκλικό μασάζ στην περιοχή που παρουσιάζει το πρόβλημα.. Πιέστε δυνατά με τα δάχτυλα το λίπος, που είναι συσσωρεμένο κάτω από το δέρμα και δημιουργεί την κυτταρίτιδα. Τα αιθέρια έλαια θα εισχωρήσουν και θα κάνουν τη δουλειά τους μαγικά!

Ποια είναι τα καλύτερα αιθέρια έλαια για τοπικό μασάζ κατά της κυτταρίτιδας;

1. Τα αιθέρια έλαια του μανταρινιού, του πορτοκαλιού και του λεμονιού είναι τα καλύτερα για τη διάλυση του λίπους και τη μείωση της πρησμένης όψης. Το έλαιο του γκρείπφρουτ επίσης ανήκει στην ίδια κατηγορία. Έχουν έντονη αποτοξινωτική δράση και ενισχύουν την καλή κυκλοφορία. Δεν πρέπει να παραλείψετε, ότι είναι φωτοευαίσθητα έλαια, που σημαίνει ότι μετά το μασάζ είναι καλό να αποφύγετε τον ήλιο, αφού μπορεί να εμφανιστούν χρωματικές κηλίδες στο δέρμα.

2. Το έλαιο του αγριοκυππάρισου είναι ένα από τα πιο φημισμένα για το μασάζ κατά της κυτταρίτιδας. Μειώνει την κατακράτηση υγρών στο δέρμα και αποβάλλει τις τοξίνες. Το μασάζ με έλαιο αγριοκυππάρισου μειώνει την όψη πορτοκαλιού στο δέρμα και το αφήνει απαλό και λείο.

3. Το αιθέριο έλαιο του δεντρολίβανου είναι επίσης ένα από τα καλύτερα έλαια στην θεραπεία για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Το μασάζ με έλαιο δεντρολίβανου βελτιώνει την κυκλοφορία και αποτοξινώνει.Τονώνει σημαντικά το λεμφικό σύστημα, του οποίου τα προβλήματα μπορούν να γίνουν αιτία της κυτταρίτιδας.

 Η θεραπεία με αρωματικό μασάζ χρειάζεται πολλές εφαρμογές για να φανούν αποτελέσματα. Θυμηθείτε ότι η αποβολή των τοξινών είναι ζωτικής σημασίας για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, για αυτό φροντίστε να καταναλώνετε μεγάλες ποσότητες νερού.

ΣΟΦΑ ΛΟΓΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Οι εικόνες έχουν δημοσιευθεί στην σελίδα μας στο facebook.
Για όσους τις χάσατε και για όσους θέλετε να τις ξαναθυμηθείτε......


5 ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΡΙΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΥΨΗΛΗ ΠΙΕΣΗ


Υπάρχουν αρκετές τροφές που βοηθούν να ρυθμίσουμε τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης και κάνουν καλό στην καρδιά και τις αρτηρίες.

Πέντε από αυτές που η κατανάλωση τους βοηθά να πέσει η υψηλή πίεση είναι τα παρακάτω:


1. Πατάτα
Η γευστική πατάτα είναι πλούσια σε μαγνήσιο και κάλιο, που είναι βασικά συστατικά για τη διατροφή των ατόμων που έχουν υψηλή πίεση.

2.Αποβουτυρωμένο γάλα
Ένα κρύο ποτήρι γάλα μας γεμίζει με ασβέστιο και βιταμίνη D, συστατικά που βοηθούν στη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης και προστατεύουν τον οργανισμό.

3.Χυμός από παντζάρι 
Πρόσφατη έρευνα σε άτομα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα, έδειξε ότι ένα ποτήρι με παντζαροχυμό λειτουργεί ευεργετικά και ρίχνει άμεσα την υψηλή πίεση. Το μαγικό συστατικό είναι τα νιτρικό άλατα που περιέχει το λαχανικό και ρυθμίζουν τη σωστή ροή του αίματος.

4. Μπανάνα
Η μπανάνα είναι γνωστή για την υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο, γεγονός που την κάνει μία από τις πιο σωστές τροφές για καθημερινή κατανάλωση από άτομα που πάσχουν από υψηλή πίεση.

5. Μπρόκολο
Το υπερ-δύναμο λαχανικό είναι πλούσια πηγή ασβεστίου, καλίου και μαγνησίου, τα οποία είναι ρυθμιστές της αρτηριακής πίεσης. Μια πλούσια διατροφή σε μπρόκολο βοηθά την μείωση της πίεσης και κάνει καλό στην καρδιά και τον εγκέφαλο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις