Από το Blogger.
RSS

ΓΙΑΤΡΟΣΟΦΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ

Η παρακάτω συνταγή προέρχεται από τα γιατροσόφια ομορφιάς που χρησιμοποιούσαν οι γιαγιάδες μας! Έζησε μέσα στους αιώνες και έδωσε λάμψη στα πρόσωπα πολλών γυναικών. Φτιάχνεται με απλά υλικά που μπορεί να βρει ο καθένας και τα αποτελέσματα της είναι θεαματικά.

υλικά:
  • Μισή ντομάτα
  • 10 φυλλαράκια δυόσμου


εφαρμογή:
Ξεφλουδίστε τη ντομάτα και βγάλτε τα σπόρια.
 Πολτοποιήστε την με ένα πιρούνι μέσα σε ένα μικρό μπολ.
Ψιλοκόψτε τα φύλλα δυόσμου και αναμείξτε τα καλά με τη ντομάτα.
Απλώστε το μείγμα κάτω από τα μάτια στα σημεία που παρουσιάζουν το πρόβλημα. Να είστε προσεκτικοί καθώς απλώνετε γιατί η περιοχή είναι ευαίσθητη. Αφήστε για 8-10 λεπτά και αφαιρέστε με ένα βρεγμένο πανί.
Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και στεγνώστε με μια μαλακή πετσέτα.

Είναι η πιο αποτελεσματική φυσική θεραπεία για τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια. Δοκιμάστε το!

ΜΑΣΚΑ ΜΑΛΛΙΩΝ ΜΕ ΜΑΥΡΟ ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΙΤΥΡΙΔΑΣ

Η πιτυρίδα είναι μια δερματική πάθηση του τριχωτού της κεφαλής, η οποία επηρεάζει αρνητικά την εμφάνιση και ταλαιπωρεί πολλούς ανθρώπους. Σήμερα ακούμε για μοντέρνους τρόπους αντιμετώπισης με χημικά προϊόντα αλλά η φύση έχει φροντίσει να μας δώσει τα κατάλληλα όπλα για να απαλλαγούμε από την πιτυρίδα.
 Ένα γιατροσόφι που έρχεται από τα βάθη της Ανατολής για την καταπολέμηση αυτής της ενοχλητικής κατάστασης είναι το μαύρο πιπέρι. Για να γίνει πιο εύκολη η εφαρμογή μπορείτε να το αναμίξετε με γιαούρτι. Αυτά τα δύο φυσικά αγαθά συνδυάζονται σε μια μάσκα βαθιάς περιποίησης.


υλικά:
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μαυρο πιπέρι
  • Μισή κούπα γιαούρτι

εφαρμογή:
Αναμίξτε καλά το πιπέρι με το γιαούρτι να γίνουν μια ομοιόμορφη αλοιφή.
Απλώστε τη στη ρίζα των μαλλιών σας κάνοντας απαλό μασάζ. Αφήστε τη μάσκα στα μαλλιά για 1-2 ώρες. Ξεπλύνετε με νερό και λούστε τα μαλλιά σας με ένα απαλό σαμπουάν. Στεγνώστε με μια πετσέτα. Θα διαπιστώσετε αμέσως πως λειτουργεί και σαν μαλακτικό κοντίσιονερ.

ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΣΚΑΣΜΕΝΑ ΧΕΙΛΗ ΜΕ ΛΑΔΙ ΚΑΡΥΔΑΣ

Τα χείλη περιβάλλουν το όμορφo μας χαμόγελο και δεν πρέπει να τα παραμελούμε. Τώρα το χειμώνα, το κρύο και οι άσχημες καιρικές συνθήκες τα ταλαιπωρούν και συχνά παρουσιάζουν σκασίματα και ξηρότητα. Τα σκασμένα και ξηρά χείλη χρειάζονται φροντίδα και ενυδάτωση. Μια φυσική και οικονομική λύση είναι το λάδι καρύδας. Θα ανακουφίσει τα ταλαιπωρημένα χείλη, θα τα ενυδατώσει και τα σκληρά σημεία θα μαλακώσουν.

Κάθε βράδυ πριν πέσετε για ύπνο, απλώστε λίγες σταγόνες λάδι καρύδας στα χείλη. Έχει ένα υπέροχο άρωμα που θα σας συνοδεύσει σε μια ήσυχη νύχτα. Το λάδι καρύδας θα ενυδατώσει βαθιά τα χείλη σας και η διαφορά θα αρχίσει να φαίνεται από τις πρώτες κιόλας εφαρμογές.

ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΗ ΜΑΣΚΑ ΜΕ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΕΛΑΙΟ

Ο χειμώνας είναι εδώ και μας θυμίζει να φροντίσουμε το δέρμα μας. Οι χαμηλές θερμοκρασίες και οι κρύοι άνεμοι το ταλαιπωρούν με αποτέλεσμα να δείχνει θαμπό και άτονο.
Μια σπιτική ενυδατική μάσκα θα ανανεώνει και θα φρεσκάρει το δέρμα του προσώπου και θα του δώσει την προσοχή που χρειάζεται αυτή την εποχή.

υλικά:

  • 2 κουταλιές της σούπας γάλα σε σκόνη
  • 1 κουταλιά της σούπας αμυγδαλέλαιο

εκτέλεση:
Ανακατέψτε καλά το γάλα σε σκόνη με το αμυγδαλέλαιο να γίνουν αλοιφή. Προσθέστε λίγο ακόμη αμυγδαλέλαιο εάν χρειάζεται για να πετύχετε την κατάλληλη υφή. Απλώστε στο δέρμα του προσώπου αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών και των χειλιών. Αφήστε για 15 λεπτά και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Το γάλα έχει ενυδατικές ιδιότητες και το αμυγδαλέλαιο είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε. Ο συνδυασμός τους σε μια σπιτική μάσκα βοηθά το ξηρό και ταλαιπωρημένο δέρμα να βρει τη λάμψη του και να δείχνει υγιές και όμορφο.Το υγιές και ενυδατωμένο δέρμα ακτινοβολεί και προσελκύει τα βλέμματα με την ομορφιά του.

ΣΠΙΤΙΚΟ ΣΙΡΟΠΙ ΘΥΜΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΒΗΧΑ



Το θυμάρι είναι ένα αρωματικό φυτό που ευδοκιμεί στη χώρα μας. Μπορείτε να το μαζέψετε από τη φύση στις εκδρομές σας στο βουνό, αλλά και να το καλλιεργήσετε στον κήπο σας. Το εξαιρετικό του άρωμα σε συνδυασμό με τις ευεργετικές του ιδιότητες το καθιστούν ένα από τα πιο διαδεδομένα βότανα στη μαγειρική.
 
Εάν ο βήχας σας ταλαιπωρεί  και θέλετε να μαλακώσετε το λαιμό σας με φυσικό τρόπο, μπορείτε να κάνετε ένα σιρόπι θυμαριού.

Βράστε ¼ της κούπας νερό και προσθέστε τρεις κουταλιές αποξηραμένου θυμαριού. Αφήστε το να κρυώσει και στη συνέχεια προσθέστε μία κούπα μέλι. Ανακατέψτε καλά και πάρτε ένα κουταλάκι κάθε φορά που ο βήχας γίνεται ανυπόφορος. Το σιρόπι θυμαριού διατηρείται στο ψυγείο για 3 μήνες.


ΦΥΣΙΚΟ ΠΙΛΙΝΓΚ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΕ ΒΡΩΜΗ


Η καταπραϋντική δράση της βρώμης στο δέρμα είναι γνωστή από τα πολύ παλιά χρόνια.  Παραμένει το ίδιο δημοφιλής και στις μέρες μας και πολλές γυναίκες βρίσκουν στη βρώμη ένα πολύτιμο αγαθό για την περιποίηση του δέρματος.  Οι νιφάδες της βρώμης, εκτός από την ιδανική υφή για απολέπιση, λειτουργούν απορροφητικά αποβάλλοντας τις ακαθαρσίες από το δέρμα.


υλικά:
  • 2 κουταλιές της σούπας νιφάδες βρώμης
  • 4-5 κουταλιές χλιαρό γάλα

εφαρμογή:

Αφήστε τη βρώμη μέσα στο γάλα να μουλιάσει για 6-8 λεπτά. 
Πάρτε μια μικρή ποσότητα στο χέρι σας και τρίψτε την απαλά στο πρόσωπο με κυκλικές κινήσεις. 
Συνεχίστε την απολέπιση αργά και απαλά σε όλο το πρόσωπο αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. 
Ξεβγάλτε με κρύο νερό για να κλείσουν οι πόροι και να τονωθεί το δέρμα.






ΠΟΣΟ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ;

Ο δρόμος για την καλή υγεία είναι στρωμένος με πράσινο τσάι! Διάσημο για την ευεργετική του δράση στον ανθρώπινο οργανισμό, το πράσινο τσάι κατέχει υψηλή θέση ανάμεσα στα πιο ευεργετικά ροφήματα για την καλή υγεία. Τα πιο θρεπτικά του συστατικά είναι οι κατεχίνες και τα αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν και αποτρέπουν τις βλάβες των κυττάρων.

Ποια είναι τα οφέλη του πράσινου τσαγιού στην καλή υγεία του ανθρώπινου οργανισμού;



1.Αδυνάτισμα
Δίνει ώθηση στο μεταβολισμό και αποτελεί μια πιο υγιεινή εναλλακτική λύση για τα αναψυκτικά.

2.Πρόληψη του καρκίνου
Έρευνες έχουν δείξει ότι μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη των καρκινικών κυττάρων, αν και δεν είναι κοινά αποδεκτό από τον κόσμο της επιστήμης.

3. Χοληστερίνη
Η συχνή κατανάλωση του πράσινου τσαγιού μειώνει την χοληστερίνη.

4. Εγκέφαλος
Μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των νόσων Πάρκισον και Αλτσχάιμερ, προστατεύοντας τα εγκεφαλικά κύτταρα.

5. Δόντια
Η κατεχίνη έχει την ιδιότητα να διώχνει τους ιούς και τα βακτήρια από τη στοματική κοιλότητα, προστατεύοντας τα δόντια.

6. Καρδιά
Εξοπλίζει τα αιμοφόρα αγγεία με αντοχή και μειώνει τον κίνδυνο θρομβώσεων.

7. Αντι-γήρανση
Οι αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του πράσινου τσαγιού επιβραδύνουν τα σημάδια γήρανσης.

8. Κατάθλιψη
Το πράσινο τσάι περιέχει ουσίες οι οποίες ανακουφίζουν από το άγχος και βοηθούν στη χαλάρωση.

9. Πίεση
Έρευνα σε καθημερινούς πότες μισού φλιτζανιού πράσινο τσάι, έδειξε οτι μειώθηκε ο ενδεχόμενος κίνδυνος υψηλής πίεσης κατα 50%.

10. Άμυνα 
Ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα και ενισχύει την φυσική άμυνα του ανθρώπινου οργανισμού.

ΣΠΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ: ΧΑΛΑΡΩΤΙΚΟ ΜΠΑΝΙΟ ΜΕ ΒΟΤΑΝΑ

Έχετε κάνει ποτέ μπάνιο με αρωματικά φυτά; Εάν δεν το έχετε επιχειρήσει ως τώρα… ήρθε η ώρα για μια νέα χαλαρωτική εμπειρία! Χρησιμοποιήστε φυτά και βότανα από τον κήπο σας και βυθιστείτε σε ένα παράδεισο αρωμάτων. 

Ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε μπάνιο με βότανα είναι να βράσετε ένα δυνατό τσάι με τα επιλεγμένα αρωματικά φυτά και να ρίξετε μέσα στη μπανιέρα 2 ποτήρια. Τα φυτά που έχετε στραγγίσει μπορείτε να τα κλείσετε σε ένα τούλι και να τα προσθέσετε στη μπανιέρα. Εάν επιθυμείτε μπορείτε να προσθέσετε και λίγες σταγόνες αιθέριων ελαίων που θα σας ταξιδέψουν με τις υπέροχες ευωδιές τους.

Φασκόμηλο: δροσιστικό και καταπραϋντικό
Μέντα: δίνει ενέργεια και φρεσκάρει το μυαλό
Χαμομήλι: εξαιρετικά χαλαρωτικό και ηρεμιστικό
Πράσινο τσάι: σταθεροποιεί τη διάθεση και αποτοξινώνει
Λεβάντα: ξεκουράζει και δρα σαν αγχολυτικό
Τριαντάφυλλο: ηρεμεί τα νεύρα και είναι αντιβακτηριδιακό
Γιασεμί: χαλαρώνει τους μυς και διώχνει την αϋπνία
Πορτοκάλι: τονωτικό και δροσερό, δίνει ενέργεια


Φροντίστε τον εαυτό σας και φέρτε το σπα …στο σπίτι σας. Ανάψτε μερικά κεριά, βάλτε την αγαπημένη σας μουσική και χαλαρώστε σε ένα υπέροχο αρωματικό μπάνιο που θα μαγέψει όλες σας τις αισθήσεις. 

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ;

Το μασάζ με αιθέρια έλαια είναι δραστικό στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας. Διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος στην προβληματική περιοχή και τονώνει το δέρμα, αφήνοντας το ενυδατωμένο και απαλό. Επιλέξτε ένα ευεργετικό αιθέριο έλαιο και μια ελαφριά κρέμα, αναμείξτε τα και κάνετε κυκλικό μασάζ στην περιοχή που παρουσιάζει το πρόβλημα.. Πιέστε δυνατά με τα δάχτυλα το λίπος, που είναι συσσωρεμένο κάτω από το δέρμα και δημιουργεί την κυτταρίτιδα. Τα αιθέρια έλαια θα εισχωρήσουν και θα κάνουν τη δουλειά τους μαγικά!

Ποια είναι τα καλύτερα αιθέρια έλαια για τοπικό μασάζ κατά της κυτταρίτιδας;

1. Τα αιθέρια έλαια του μανταρινιού, του πορτοκαλιού και του λεμονιού είναι τα καλύτερα για τη διάλυση του λίπους και τη μείωση της πρησμένης όψης. Το έλαιο του γκρείπφρουτ επίσης ανήκει στην ίδια κατηγορία. Έχουν έντονη αποτοξινωτική δράση και ενισχύουν την καλή κυκλοφορία. Δεν πρέπει να παραλείψετε, ότι είναι φωτοευαίσθητα έλαια, που σημαίνει ότι μετά το μασάζ είναι καλό να αποφύγετε τον ήλιο, αφού μπορεί να εμφανιστούν χρωματικές κηλίδες στο δέρμα.

2. Το έλαιο του αγριοκυππάρισου είναι ένα από τα πιο φημισμένα για το μασάζ κατά της κυτταρίτιδας. Μειώνει την κατακράτηση υγρών στο δέρμα και αποβάλλει τις τοξίνες. Το μασάζ με έλαιο αγριοκυππάρισου μειώνει την όψη πορτοκαλιού στο δέρμα και το αφήνει απαλό και λείο.

3. Το αιθέριο έλαιο του δεντρολίβανου είναι επίσης ένα από τα καλύτερα έλαια στην θεραπεία για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Το μασάζ με έλαιο δεντρολίβανου βελτιώνει την κυκλοφορία και αποτοξινώνει.Τονώνει σημαντικά το λεμφικό σύστημα, του οποίου τα προβλήματα μπορούν να γίνουν αιτία της κυτταρίτιδας.

 Η θεραπεία με αρωματικό μασάζ χρειάζεται πολλές εφαρμογές για να φανούν αποτελέσματα. Θυμηθείτε ότι η αποβολή των τοξινών είναι ζωτικής σημασίας για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, για αυτό φροντίστε να καταναλώνετε μεγάλες ποσότητες νερού.

ΣΟΦΑ ΛΟΓΙΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Οι εικόνες έχουν δημοσιευθεί στην σελίδα μας στο facebook.
Για όσους τις χάσατε και για όσους θέλετε να τις ξαναθυμηθείτε......


5 ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΡΙΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΥΨΗΛΗ ΠΙΕΣΗ


Υπάρχουν αρκετές τροφές που βοηθούν να ρυθμίσουμε τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης και κάνουν καλό στην καρδιά και τις αρτηρίες.

Πέντε από αυτές που η κατανάλωση τους βοηθά να πέσει η υψηλή πίεση είναι τα παρακάτω:


1. Πατάτα
Η γευστική πατάτα είναι πλούσια σε μαγνήσιο και κάλιο, που είναι βασικά συστατικά για τη διατροφή των ατόμων που έχουν υψηλή πίεση.

2.Αποβουτυρωμένο γάλα
Ένα κρύο ποτήρι γάλα μας γεμίζει με ασβέστιο και βιταμίνη D, συστατικά που βοηθούν στη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης και προστατεύουν τον οργανισμό.

3.Χυμός από παντζάρι 
Πρόσφατη έρευνα σε άτομα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα, έδειξε ότι ένα ποτήρι με παντζαροχυμό λειτουργεί ευεργετικά και ρίχνει άμεσα την υψηλή πίεση. Το μαγικό συστατικό είναι τα νιτρικό άλατα που περιέχει το λαχανικό και ρυθμίζουν τη σωστή ροή του αίματος.

4. Μπανάνα
Η μπανάνα είναι γνωστή για την υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο, γεγονός που την κάνει μία από τις πιο σωστές τροφές για καθημερινή κατανάλωση από άτομα που πάσχουν από υψηλή πίεση.

5. Μπρόκολο
Το υπερ-δύναμο λαχανικό είναι πλούσια πηγή ασβεστίου, καλίου και μαγνησίου, τα οποία είναι ρυθμιστές της αρτηριακής πίεσης. Μια πλούσια διατροφή σε μπρόκολο βοηθά την μείωση της πίεσης και κάνει καλό στην καρδιά και τον εγκέφαλο.

ΣΠΙΤΙΚΗ ΜΑΣΚΑ ΜΕ ΜΗΛΟ, ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ ΓΙΑ ΛΑΜΠΕΡΟ ΔΕΡΜΑ


Το καλοκαίρι, ο ήλιος και η θάλασσα ταλαιπωρούν το δέρμα και το κάνουν να φαίνεται θαμπό και κουρασμένο. Μια μάσκα βαθιάς περιποίησης για να καλοσωρίσουμε το φθινόπωρο με τις γλυκές τις ευωδιές είναι η συνταγή που θα δοκιμάσουμε σήμερα.
Τα μήλα είναι φημισμένα για τα ευεργετικά τους οφέλη στον οργανισμό, περιέχουν κάλιο και βιταμίνη Α που μας βοηθούν να μένουμε υγιείς. Η ιδιότητα τους όμως, ως φυσικό ενυδατικό της επιδερμίδας, είναι άγνωστη στους περισσότερους. Από την άλλη η ζάχαρη και η κανέλα δρουν ενεργά στην τόνωση και σύσφιξη του δέρματος για να το αφήσουν λαμπερό και υγιές.

υλικά:

  • 2 κουταλάκι του γλυκού μαύρη ζάχαρη
  • 2 κουταλάκι του γλυκού άσπρη ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού πολτοποιημένο μήλο
  • 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού κανέλα


εφαρμογή:
Προσθέστε όλα τα υλικά σε ένα μικρό μπολ και ανακατέψτε καλά για λίγα λεπτά. Κατά τη διάρκεια του ντους ή του μπάνιου απλώστε τη μάσκα σε όλο το κορμί, το λαιμό και το πρόσωπο κάνοντας απαλές κυκλικές κινήσεις, για να πετύχετε την απολέπιση των νεκρών κυττάρων. Τρίψτε το δέρμα σας για λίγα δευτερόλεπτα χωρίς να υπερβάλετε στην ένταση. Απαλές και αργές κινήσεις αρκούν, δε θέλετε να ερεθίσετε τις ευαίσθητες περιοχές. Ξεπλύνετε καλά μετά από 8-10 λεπτά.

Μετά την εφαρμογή θα νιώσετε το δέρμα σας απαλό και λείο. Η επιδερμίδα σας θα ακτινοβολεί
φρεσκάδα και λάμψη.


ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΒΟΤΑΝΩΝ: Κάρδαμο

Το κάρδαμο είναι ένα μονοετές και συνήθως αυτοφυές φυτό, αλλά μπορούμε με ευκολία να το καλλιεργήσουμε στον κήπο μας ή σε γλάστρα. Υπάρχουν πολλά είδη κάρδαμου και χρησιμοποιείται σαν βότανο, αλλά και σαν λαχανικό για σαλάτα. Ένα είναι σίγουρο, η θρεπτική του αξία είναι μεγάλη και η πιπεράτη του γεύση είναι πολύ ενδιαφέρουσα.

Το ύψος του μπορεί να φτάσει μέχρι και 60 εκατοστά, εάν δεν το μαζέψουμε. Όταν ωριμάσει το κάρδαμο βγάζει λευκά άνθη και έχει μακριά  φύλλα κοντά στη ρίζα και πιο μικρά καθώς ανεβαίνουμε στην κορυφή. Σχεδόν όλα τα μέρη του φυτού χρησιμοποιούνται στη μαγειρική, η ρίζα, τα φύλλα, τα άνθη και ο σπόρος. Έχει την ιδιότητα να τονώνει τον οργανισμό και λέγεται ότι έχει αφροδισιακές ιδιότητες.

Το κάρδαμο είναι πολύ εύκολο στην καλλιέργεια. Μπορεί να ευδοκιμήσει ακόμα και σε γλάστρα, σε ένα ηλιόλουστο σημείο στο παράθυρο της κουζίνας σας. Χρειάζεται ελαφρύ χώμα και αρκετό νερό. Οι σπόροι του κάρδαμου δεν πρέπει να φυτευτούν πολύ βαθιά και είναι καλό να μπουν σε σειρές με απόσταση 10 εκατοστών μεταξύ τους.

Η καλύτερη εποχή για να τον φυτέψετε είναι η αρχή της άνοιξης  και μπορείτε να ανακυκλώνετε τη σπορά κάθε 20 μέρες, εάν κουρεύετε τα φρέσκα φύλλα και το χρησιμοποιείτε σαν σαλατικό. Τα πρώτα φυτά θα εμφανιστούν σε 10 μέρες περίπου αναλόγως τις συνθήκες του περιβάλλοντος. Αραιώστε τα φυτά σε περίπου 4 εκατοστά απόσταση το καθένα από το διπλανό του.
 Σε λίγες μέρες θα μπορείτε να κόψετε τα φρέσκα φύλλα για τη μαγειρική σας. Εάν επιλέξετε να το αφήσετε να μεγαλώσει, μπορείτε να αποξηράνετε τα άνθη του, αλλά και να μαζέψετε τους σπόρους του για μελλοντική χρήση.

Το κάρδαμο είναι σημαντική πηγή σιδήρου, ασβεστίου και βιταμινών Α και C. Οι σπόροι του φυτού είναι πλούσιοι σε θερμίδες και πρωτεΐνες και το τσάι τους είναι διουρητικό και βοηθά την καλύτερη λειτουργία του αναπνευστικού συστήματος. 

3 ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΤΣΑΙ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΒΟΤΑΝΑ


Το τσάι από βότανα είναι ευεργετικό για τον ανθρώπινο οργανισμό. Οι συνδυασμοί αρωματικών βοτάνων μπορούν να γίνουν γευστικές απολαύσεις για τις κρύες μέρες του χειμώνα και να μας χαρίζουν χαλαρωτικές στιγμές.

Κάναμε μια επιλογή 3 συνταγών για τσάι βοτάνων που θα σας ενθουσιάσουν.




Τσάι με χαμομήλι και μήλο

  • 2 κουταλάκια αποξηραμένα άνθη χαμομηλιού
  • 2 λεπτές φέτες μήλο
  • 2 φλιτζάνια βραστό νερό
  • λίγο μέλι


Ξεπλύνετε το χαμομήλι με κρύο νερό. Βάλτε από μία φέτα μήλο σε κάθε φλιτζάνι και με ένα ξύλινο κουτάλι πολτοποιήστε το. Προσθέστε το χαμομήλι και έπειτα το βραστό νερό. Ανακατέψτε και καλύψτε για 2-3 λεπτά. Προσθέστε μέλι και απολαύστε.



Τσάι λεβάντας

  • 1 κουταλάκι αποξηραμένα άνθη λεβάντας
  • 1 κουταλάκι αποξηραμένα άνθη χαμομηλιού
  • 1 κουταλάκι φύλλα πράσινου τσαγιού
  • 4 φλιτζάνια βραστό νερό


Ο συνδυασμός αυτών των βοτάνων είναι ιδιαίτερα χαλαρωτικός. Τοποθετείστε τα αρωματικά βότανα, λεβάντα, χαμομήλι και πράσινο τσάι, μέσα σε μια τσαγιέρα. Προσθέστε το βραστό νερό και καλύψτε για 5 λεπτά. Στραγγίστε και σερβίρετε ζεστό. Αν θέλετε προσθέστε μέλι.


 Πικάντικο πράσινο τσάι

  • 1 κουταλάκι φύλλα πράσινου τσαγιού
  • ένα κοφτό κουταλάκι κανέλα
  • ένα κοφτό κουταλάκι τζίντζερ
  • λίγο μαύρη ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια γάλα
  • 2 κούπες νερό


Σε ένα κατσαρολάκι ζεστάνετε το νερό μαζί με το γάλα για λίγα λεπτά. Προσθέστε το τσάι και τα μπαχαρικά και ανακατέψτε. Αφήστε να βράσει σε χαμηλή φωτιά. Στραγγίστε και προσθέστε τη μαύρη ζάχαρη. Σερβίρετε και απολαύστε την πικάντικη γεύση του.


ΚΑΝΕΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΩΞΕΤΕ ΤΑ ΜΥΡΜΗΓΚΙΑ

Μια χρήση της κανέλας που δεν ξέρατε ως τώρα και η οποία μπορεί να είναι σωτήρια σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι αυτή σαν απωθητικό των μυρμηγκιών.

Αν τα μυρμήγκια έχουν κατασκηνώσει στην κουζίνα σας και δουλεύουν ασταμάτητα μέρα και νύχτα, τότε η λύση είναι μία!
Η κανέλα.

Λίγη τριμμένη κανέλα στα σημεία που έχουν βρει δίοδο τα μυρμήγκια είναι ότι χρειάζεστε για να απαλλαγείτε από αυτά. Το βράδυ πριν κοιμηθείτε σκορπίστε την κανέλα στα σημεία που παρατηρείτε το πρόβλημα και την επόμενη μέρα το πρωί ...
το πρόβλημα δε θα υπάρχει πια!


ΦΛΟΥΔΑ ΜΠΑΝΑΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΑΛΙΣΜΑ ΤΩΝ ΑΣΗΜΙΚΩΝ

Το φθινόπωρο συνήθως είναι μια εποχή που ασχολούμαστε με το σπίτι. Η καθαριότητα και η ανακατάταξη των καθημερινών αντικειμένων είναι μια ασχολία που δεν μπορούμε να την αποφύγουμε. Μία από τις πιο ενοχλητικές εργασίες, για μένα τουλάχιστον, είναι το γυάλισμα των ασημικών.

Ποιος είναι ένας ευκολος τρόπος για να γυαλίσουμε τα ασημικά μας;

Τώρα το μόνο που χρειάζεστε για να κάνετε τα ασημικά σας να λάμπουν είναι η φλούδα μιας μπανάνας! Ξεχάστε το τρίψιμο με χημικά καθαριστικά που ερεθίζουν το δέρμα, προκαλούν αλλεργίες και καταστρέφουν τα μεταλλικά αντικείμενα. Απλά ξεφλουδίστε μια μπανάνα, τρίψτε με το εσωτερικό της φλούδας της μπανάνας τα ασημικά σας, ξεπλύνετε με νερό και σκουπίστε.
Το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει και δε θα το πιστεύετε! 

ΥΓΙΕΙΝΟ ΚΟΛΑΤΣΙΟ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ; 6 ΛΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΤΡΕΛΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ


Τα παιδιά χρειάζονται περισσότερο από όλους μας μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή. Έχουν έντονη ζωή που χρειάζεται πολύ ενέργεια και έτσι το καθημερινό κολατσιό για το σχολείο πρέπει να είναι σωστά μελετημένο και θρεπτικό, κατάλληλο για να ανταποκριθεί στις ανάγκες του παιδιού.

Πως όμως θα επιλέξετε το σωστό κολατσιό για το παιδί σας;
Σας παρουσιάζουμε έξι θρεπτικές και υγιεινές λύσεις που θα ξετρελάνουν τα παιδιά σας και τους γεμίσουν ενέργεια.

1.  Γλυκές αυγοφέτες
Φτιάξτε αυγοφέτες και προσθέστε μέλι ή μαύρη ζάχαρη και λίγο κανέλα.

2. Κεϊκάκια με βρώμη
Βρείτε τη συνταγή εδώ. Είναι υγιεινά και πεντανόστιμα.

3. Τοστ με μοτσαρέλα και ντομάτα
Η μοτσαρέλα είναι θρεπτική, έχει απαλή γεύση και γεμίζει ενέργεια τα παιδιά.

4. Φρουτοσαλάτα με μέλι
Βρείτε τη συνταγή εδώ. Μια δροσερή σαλάτα γεμάτη με βιταμίνες και δύναμη.

5. Μπουρίτο με ομελέτα
Φτιάξτε την αγαπημένη ομελέτα του και τυλίξτε την σε μια πίτα.

6. Δημητριακά με φρούτα, μέλι και ταχίνι
Αναμείξτε μια κουταλιά δημητριακά με μέλι, ταχίνι και προσθέστε ψιλοκομμένα φρούτα


Τα παιδιά θα έχουν μια ευχάριστη έκπληξη όταν ανοίξουν το κολατσιό τους στο διάλειμμα! Οι νόστιμες γεύσεις θα τους γεμίσουν ενέργεια και δύναμη, χωρίς να τα παχαίνουν.

ΜΑΣΚΑ ΜΑΛΛΙΩΝ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΓΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ


Θέλετε τα μαλλιά σας να μεγαλώσουν γρήγορα και το θέλετε ...τώρα;
Αν σας φαίνεται ότι τα μαλλιά σας δεν μακραίνουν με τίποτα και χρειάζεστε γρήγορα αποτελέσματα σας συνιστώ μια σπιτική μάσκα μαλλιών.
Θα χρειαστείτε 3 απλά υλικά που υπάρχουν σχεδόν σε όλες τις κουζίνες.




υλικά:

  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα σε σκόνη
  • 3 κουταλάκια ελαιόλαδο
  • 1 αυγό 
  • λίγο χλιαρό νερό


εφαρμογή: 
Σε ένα μπωλ ανακατέψτε όλα τα συστατικά για να γίνουν μια μαλακή κρέμα. Ξεκινήστε από τη ρίζα των μαλλιών και απλώστε τη μάσκα σε όλο το μήκος της τρίχας. Τυλίξτε τα μαλλιά με μια πετσέτα και αφήστε τη μάσκα να δράσει για 10 – 12 λεπτά. Η θερμαντική δράση της μουστάρδας, διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος στο κεφάλι με αποτέλεσμα την επιτάχυνση της ανάπτυξης. Επίσης ενισχύει τη δύναμη και τη λάμψη της τρίχας, με αποτέλεσμα τα μαλλιά σας να δείχνουν γερά και υγιή.
Εάν με την εφαρμογή νιώσετε κάποια ενόχληση στην περιοχή, ξεπλύνετε αμέσως. Εάν έχετε αλλεργία στα υλικά ή κάποια ευαισθησία στο τριχωτό της κεφαλής αποφύγετε να την κάνετε.

Η μάσκα για τη γρήγορη ανάπτυξη των μαλλιών με μουστάρδα είναι μια πολύ αποτελεσματική θεραπεία, παρ’όλα αυτά είναι πιθανόν να χρειαστεί να κάνετε συχνή χρήση της μάσκας για να
αποκτήσετε μακριά και λαμπερά μαλλιά.










ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΗΝ ΗΛΙΑΣΗ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙ




Ποιος θα το σκεφτόταν;

Κι όμως ένα κρεμμύδι μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμο κατά τις καυτές μέρες του καλοκαιριού. Το κρεμμύδι, εκτός από έντονη μυρωδιά και ιδιαίτερη γεύση, έχει την ιδιότητα να απορροφά τη θερμότητα. 

Η δράση του είναι άμεση και λειτουργεί σχεδόν μαγικά! 

Απλώστε μια παχιά στρώση τριμμένου κρεμμυδιού στο μέτωπο, όταν νιώσετε τον ήλιο και τη ζέστη να είναι αφόρητα. Θα νιώσετε ανακούφιση αμέσως. Κάποιοι μάλιστα δεν διστάζουν να κουβαλάνε ένα μικρό άσπρο κρεμμύδι στη τσέπη ή την τσάντα τους κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, θεωρώντας ότι απορροφά τη θερμότητα και τους κάνει να αισθάνονται πιο δροσεροί!


ΤΣΑΙ ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΗΧΑ



Η μαντζουράνα είναι ένα θεραπευτικό βότανο που ευδοκιμεί στην περιοχή της Μεσογείου.  Είναι ιδιαίτερα αρωματικό φυτό και έχει χρησιμοποιηθεί από τα πολύ παλιά χρόνια στην κατασκευή αρωμάτων. Εκτός βέβαια από αυτή του την ιδιότητα, είναι γνωστό για τις ευεργετικές του ιδιότητες στον ανθρώπινο οργανισμό.

Μία από τις βασικότερες θεραπευτικές ιδιότητες της μαντζουράνας είναι ότι βοηθά να ανακουφιστούμε από προβλήματα του αναπνευστικού συστήματος.

Το τσάι της μαντζουράνας είναι ένα παλιό γιατροσόφι, που χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για να βοηθήσει άτομα που πάσχουν από βρογχίτιδα και ξηρό βήχα.

Για να φτιάξετε ένα φλιτζάνι τσάι μαντζουράνας, ανακατέψτε νερό με ένα κουταλάκι του γλυκού από το βότανο και σιγοβράστε για 15 λεπτά. Στραγγίστε και προσθέστε μία κουταλιά μέλι για να κάνετε πιο ευχάριστη τη γεύση. Το μέλι είναι επίσης ένα φυσικό φάρμακο για τον ερεθισμένο λαιμό από το βήχα. Αν επιθυμείτε προσθέστε λίγο φυσικό χυμό λεμονιού.

ΧΑΝΕΤΕ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΑΣ; ΜΑΣΚΑ ΜΕ ΑΛΟΗ ΒΕΡΑ


Αν κάθε φορά που χτενίζεστε, διαπιστώνετε ότι χάνετε μεγάλη ποσότητα μαλλιών και αυτό σας στεναχωρεί, η λύση είναι στη φύση! Η αλόη βέρα είναι ένα ευεργετικό φυτό για τον άνθρωπο και οι χυμοί του χρησιμοποιούνται ευρέως για την δημιουργία καλλυντικών και προϊόντων περιποίησης.  Εκτός από την ιδιότητα του να επουλώνει και να προστατεύει το δέρμα, η αλόη βέρα έχει εξαιρετικά αποτελέσματα με τα μαλλιά. Περιέχει ένα ένζυμο, το οποίο δυναμώνει και  ενισχύει την ανάπτυξη της τρίχας. Ταυτόχρονα κάνει καλό στο δέρμα του κεφαλιού και το αναζωογονεί.

Κόψτε μερικά μεγάλα φύλλα από το φυτό σας και πιέστε τα να βγει το τζελ που έχουν μέσα τους. Κόψτε τόσα ώστε το τζελ που θα μαζέψετε να είναι αρκετό για να καλύψει το κεφάλι και τα μαλλιά σας. Εάν δεν έχετε φυτό αλόης στον κήπο σας, μπορείτε να προμηθευτείτε το τζελ από ένα φαρμακείο ή κατάστημα που πουλά φυσικά προϊόντα.

Απλώστε το τζελ και τους χυμούς σε όλο το τριχωτό της κεφαλής και κάντε απαλό μασάζ για μερικά λεπτά. Αφήστε το για μισή ώρα και μετά λουστείτε, όπως συνήθως.

Η μάσκα με αλόη βέρα θα δυναμώσει τα μαλλιά σας και σύντομα θα παρατηρήσετε ότι χάνετε λιγότερα. Το δέρμα του κεφαλιού θα αναζωογονηθεί και τυχόν παθήσεις, όπως η ξηροδερμία θα εξαφανιστούν.

Επαναλάβετε τη μάσκα κάθε εβδομάδα και νιώστε την ευεργετική δράση της αλόης.

ΦΥΣΙΚΗ ΜΑΣΚΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΕ ΚΑΡΟΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΣΠΥΡΑΚΙΑ

Tα σπυράκια εμφανίζονται στο πρόσωπο την πιο ακατάλληλη στιγμή! Όταν ετοιμαζόμαστε για μια έξοδο ή όταν έχουμε μια σημαντική συνάντηση και θέλουμε να εντυπωσιάσουμε με την εμφάνιση μας, τότε ένα κόκκινο και αντι-αισθητικό σπυράκι θα εμφανιστεί στο μέτωπο ή τη μύτη και θα μας καταστρέψει τα σχέδια!

Μην ανησυχείτε για κάτι τόσο απλό! Η φύση μας έχει εξοπλίσει με αγνά αγαθά που θα καθαρίσουν το πρόσωπο και θα κάνουν τα ενοχλητικά σπυράκια να εξαφανιστούν αμέσως. Μια πολύ αποτελεσματική μάσκα προσώπου κατά των άσχημων σπυριών και της ακμής φτιάχνεται απλά με 2 καρότα και ένα κρόκο αυγού.


υλικά:



εφαρμογή:
Καθαρίστε τα καρότα από τη φλούδα τους. Τρίψτε τα στον τρίφτη χειρός ή το μπλέντερ.
Ξεχωρίστε τον κρόκο ενός αυγού από το ασπράδι και αναμείξτε τον με τα τριμμένα καρότα.
Πλύνετε το πρόσωπο σας και απλώστε το παρασκεύασμα σε όλο το πρόσωπο εκτός από την περιοχή των ματιών.
Αφήστε τη μάσκα πάνω στο δέρμα για 20 λεπτά.
Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και σκουπίστε με μια καθαρή πετσέτα.



προαιρετικά:
Για καλύτερα αποτελέσματα ρίξτε λίγες σταγόνες ροδόνερου σε λίγο βαμβάκι και απλώστε το στο δέρμα του προσώπου σας.








ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΕΞΥΠΝΟΤΕΡΟΥΣ;


Μπορούν οι τροφές να ακονίσουν την εξυπνάδα μας; Η απάντηση είναι ναι!
Δώστε ώθηση στον εγκέφαλο σας καταναλώνοντας τροφές, οι οποίες περιέχουν λιπαρά Ωμέγα 3, βιταμίνες και χρήσιμα αντί-οξειδωτικά στοιχεία. Οι σωστές τροφές θα ανεβάσουν τη διάθεσή σας, θα βοηθήσουν τη μνήμη σας και θα ενισχύσουν την άμυνα του οργανισμού στις ασθένειες του νευρικού συστήματος.

Ποιες είναι οι τροφές που μας κάνουν εξυπνότερους και βοηθούν να έχουμε διαύγεια;


1. Αυγά
Τα αυγά είναι μια τροφή που υπάρχει σχεδόν σε όλα τα διαιτολόγια. Είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και Ωμέγα 3 λιπαρά, κάτι που τα κάνει μία από τις καλύτερες τροφές για τον εγκέφαλο. Προτιμήστε βιολογικά αυγά από κότες ελευθέρας βοσκής, μιας και περιέχουν σχεδόν τη διπλάσια ποσότητα σε Ωμέγα 3 από αυτά του ορνιθοτροφείου. Η βιταμίνη Ε που περιέχεται στο αυγό βοηθά στην πρόληψη από τη νόσο του Αλτσχαίμερ και είναι ευεργετική για να αποφευχθούν οι έντονες εναλλαγές της διάθεσης.


2. Μήλα
Όπως έχουμε πει και παλιότερα, τα μήλα είναι μια τροφή που ευεργετεί τις λειτουργίες του εγκεφάλου, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για περιπτώσεις κατάθλιψης. Δεν είναι τυχαία η παροιμία «ένα μήλο την ημέρα, το γιατρό τον κάνει πέρα». Τα μήλα περιέχουν στοιχεία, τα οποία προστατεύουν τον εγκέφαλο από ασθένειες και ενισχύουν την καλή μνήμη, Είναι ένα φρούτο που υπάρχει σε όλα τα σπίτια και η κατανάλωση τους υπόσχεται καλή διάθεση και υγιή εγκέφαλο.


3. Αντζούγιες
Τα Ωμέγα 3 λιπαρά που περιέχονται στις αντζούγιες ενισχύουν την καλή λειτουργία του εγκεφάλου, ιδιαίτερα στις μεγάλες ηλικίες. Η απώλεια μνήμης που μπορεί να παρουσιαστεί με το πέρασμα του
χρόνου είναι ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί πολλούς ανθρώπους της τρίτης ηλικίας. Οι αντζούγιες σαν τροφή, βοηθούν στην καταπολέμηση της απώλειας μνήμης και ανεβάζουν την απόδοση στις καθημερινές λειτουργίες του εγκεφάλου.


4. Μαύρη σοκολάτα

Η μαυρη σοκολάτα συμβάλει στην τόνωση του κυκλοφορικού συστήματος, βοηθώντας την καλύτερη
ροή του αίματος στον εγκέφαλο. Υπάρχει η φήμη ότι η κατανάλωση σοκολάτας βοηθά στο να έχουμε καλύτερες αποδόσεις στα μαθηματικά και πολλοί μαθητές την προτιμούν για να δώσουν ώθηση στον εγκέφαλο όταν πρόκειται να δώσουν εξετάσεις. Ακόμη, η σοκολάτα βοηθά στην αντιμετώπιση της κακής διάθεσης και φορτώνει τον εγκέφαλο με σεροτονίνη που μας κάνει χαρούμενους.



5.  Παντζάρια
Τα παντζάρια είναι πλούσια σε βιταμίνη Β, η οποία είναι ευεργετική για τον ανθρώπινο εγκέφαλο. Βοηθά στην γρήγορη επεξεργασία των πληροφοριών και ενισχύει την καλή μνήμη, Τα παντζάρια έχουν την ιδιότητα να ανεβάζουν τη διάθεση και έχουν τη φήμη μιας εξαιρετικής αντι-καταθλιπτικής τροφής. Αποφύγετε τα κονσερβοποιημένα παντζάρια γιατί περιέχουν χημικά τα οποία διαταράσσουν το ορμονικό μας σύστημα.


6. Τομάτα
Η τομάτα είναι ένα ισχυρό αντι-οξειδωτικό για τον εγκέφαλο. Αν και δεν είναι ευρέως γνωστό, η τομάτα είναι μία από τις τροφές που μας κάνουν εξυπνότερους και ενισχύει την άμυνα  του οργανισμού στις ασθένειες που είναι σχετικές με την ψυχική μας υγεία. Προτιμήστε να καταναλώνετε τις τομάτες φρέσκες παρά να τις μαγειρεύετε, μιας και τότε χάνουν όλα τα ευεργετικά συστατικά που βοηθούν τον ανθρώπινο οργανισμό. Στη χώρα μας η τομάτα είναι πολύ διαδεδομένη ως τροφή και συνδυάζεται σχεδόν με όλα τα γεύματα.


ΥΓΙΕΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΡΕΒΙΘΙΑ


Μια υγιεινή συνταγή για να φτιάξετε σαλάτα με βάση τα ρεβίθια, τα οποία είναι πολύ θρεπτικά για τον ανθρώπινο οργανισμό. Σε συνδυασμό με φρέσκα λαχανικά γίνονται ένα γευστικό και πρωτότυπο πιάτο, ιδανικό για να συνοδεύσει κάθε σας γεύμα.

υλικά: 

  • 2 φλιτζάνια ρεβίθια
  • 3 μικρές τομάτες
  • 2 ψημένες πιπεριές Φλωρίνης
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 1 μικρό αγγούρι
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • λίγο αλάτι


εφαρμογή:
Αφήνουμε τα ρεβίθια να μουλιάσουν μέσα σε ένα μπολ με νερό από το προηγούμενο βράδυ.
Λίγο πριν ξεκινήσουμε την παρασκευή της σαλάτας, τα στραγγίζουμε καλά να φύγουν όλα τα υγρά.
Ψιλοκόβουμε τις τομάτες, τις πιπεριές, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το αγγούρι.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα ρεβίθια με τα ψιλοκομμένα λαχανικά και προσθέτουμε το μαϊντανό, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το ελαιόλαδο.
Αφήνουμε για 15 λεπτά τη σαλάτα να κάτσει για να απορροφήσουν τα ρεβίθια όλες τις γεύσεις και τα αρώματα.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε την εξαιρετική και υγιεινή σαλάτα μας.


πηγή: organicgardening

20 TIPS ΓΙΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ



Ξεκίνησε να εξοικονομείς ενέργεια και να προστατεύεις το περιβάλλον σήμερα ακολουθώντας 20 απλά tips.

1. Κλείσε το φως όταν φεύγεις από το δωμάτιο.

2. Κατέβασε 1 βαθμό το θερμοστάτη.

3. Άπλωσε τη μπουγάδα στον ήλιο, αντί να χρησιμοποιήσεις το στεγνωτήριο.

4. Χρησιμοποίησε τις νέες λάμπες εξοικονόμησης ενέργειας σε όλο το σπίτι.

5. Κάνε ντους, αντί για αφρόλουτρο.

6. Περπάτησε ή πάρε το ποδήλατο, αντί για το αυτοκίνητο.

7. Κλείνε τον υπολογιστή ή το λάπτοπ, όταν δεν τα χρησιμοποιείς.

8. Όταν βάζεις πλυντήριο, φρόντισε να είναι γεμάτο.

9. Χρησιμοποίησε επαναφορτιζόμενες μπαταρίες.

10. Καθάριζε συχνά τα φίλτρα του air-condition.

11. Ανακύκλωσε τα χαρτιά και τα κουτάκια αλουμινίου.

12. Επισκεύασε τις βρύσες που στάζουν.

13. Μην αφήνεις τη βρύση να τρέχει, όταν πλένεις τα δόντια σου.

14. Προτίμησε να αγοράζεις συσκευές υψηλής ενεργειακής απόδοσης.

15. Χρησιμοποίησε οικολογικά καθαριστικά με φυσικά υλικά.

16. Φρόντισε ένα φυτό και αν μπορείς καλλιέργησε τα δικά σου λαχανικά.

17. Μάθε για τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας.

18. Απόκτησε μία υφασμάτινη τσάντα και μη χρησιμοποιείς πλαστικές σακούλες.

19. Χρησιμοποίησε το πλυντήριο πιάτων, αντί να πλύνεις στο χέρι.

20. Χάρισε ότι δε χρειάζεσαι, κάποιος άλλος το έχει ανάγκη.

ΠΑΛΙΟ ΓΙΑΤΡΟΣΟΦΙ: ΜΕΛΙ ΣΤΑ ΣΚΑΣΜΕΝΑ ΧΕΙΛΗ



Ένα μυστικό ομορφιάς που κληρονόμησα από τη γιαγιά μου είναι το μέλι! Συνήθιζε να το χρησιμοποιεί όταν ήθελε να περιποιηθεί τον εαυτό της. Το μέλι είναι ένας φυσικός θησαυρός που κάνει πολύ καλό στο ανθρώπινο δέρμα και ιδιαίτερα στα χείλη.

Οι καθημερινές επαλείψεις των χειλιών με μέλι θα τα κάνουν να δείχνουν όμορφα και σαρκώδη χωρίς σκασίματα και άσχημα σημεία. Εάν έχετε πρόβλημα με τα σκασμένα χείλη φροντίστε να τα αλείφετε μέλι δύο φορές την ημέρα, πρωί και βράδυ πριν τον ύπνο. Το παλιό γιατροσόφι της γιαγιάς μου είναι δοκιμασμένο ακόμα και σε δύσκολες περιπτώσεις και μπορώ να σας πω με σιγουριά ότι πιάνει!

Περιποιηθείτε τα ταλαιπωρημένα χείλη σας με μέλι και πολύ σύντομα θα διαπιστώσετε τις ευεργετικές του ικανότητες και τα χείλη σας θα δείχνουν λαχταριστά και καλοσχηματισμένα.

ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ


Τα σπαράγγια είναι ένα πολύτιμο αγαθό, που προσφέρει η φύση, ειδικά για τις γυναίκες. Εκτός του ότι ενισχύει τη γονιμότητα, βοηθά τις έγκυες γυναίκες να έχουν μια ομαλή εγκυμοσύνη. Λέγεται ότι είναι ένα φυσικό φάρμακο ενάντια σε αποβολές και χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια για να δώσει δύναμη σε γυναίκες που έχουν προβλήματα εγκυμοσύνης.

Επίσης θεωρείται μία τροφή που βοηθά τις μητέρες να έχουν περισσότερο γάλα για τα μωρά τους.Σε περιπτώσεις ορμονικών διαταραχών, το σπαράγγι φέρνει ισορροπία και συστήνεται σε γυναίκες που βρίσκονται στο στάδιο της εμμηνόπαυσης.

Ένα φυτό που ευδοκιμεί στη χώρα μας, αν και δεν χρησιμοποιείται τόσο συχνά στην μεσογειακή μαγειρική της Ελλάδας. Εσείς προτιμήστε να το εντάξετε στην διατροφή σας και απολαύστε τις ευεργετικές του ιδιότητες.

ΤΕΣΤ: Πόσο «πράσινος» είσαι;



Τα τελευταία χρόνια γίνονται πολλές προσπάθειες για να σωθεί ο πλανήτης μας και να διατηρήσουμε το περιβάλλον καθαρό και υγιεινό.

Εσύ πόσο έχεις προσπαθήσει για αυτό;


Ένα τεστ με 12 ερωτήσεις για να διαπιστώσεις πόσο «πράσινος» είσαι!



1. Κλείνεις τον υπολογιστή/την τηλεόραση/το ηχοσύστημα όταν δεν τα χρησιμοποιείς;
α) Πάντα.
β) Συνήθως.
γ) Μερικές φορές.

2. Όταν βουρτσίζεις τα δόντια σου, αφήνεις τη βρύση να τρέχει;
α) Ναι.
β) Όχι.
γ) Μερικές φορές.

3. Καλλιεργείς τα δικά σου φρούτα και λαχανικά;
α) Ναι, πάρα πολλά.
β) Ναι, ένα ή δύο.
γ) Όχι, κανένα.

4. Πόσες από τις λάμπες του σπιτιού σου είναι χαμηλής ενέργειας;
α) Καμία/Μία.
β) Οι μισές.
γ) Όλες.

5. Πόσα από τα σκουπίδια σου ανακυκλώνεις;
α) Καθόλου.
β) Τα περισσότερα
γ) Μόνο τα χαρτικά και τα μπουκάλια.

6. Έχεις κήπο που τον επισκέπτονται πουλιά, έντομα ή ζώα;
α) Υπάρχει μια γωνία με έντομα.
β) Έχω δει μερικά πουλιά.
γ) Ναι, υπάρχουν διάφορα ζώα στον κήπο μου.

7. Πως ταξίδεψες στις τελευταίες σου διακοπές;
α) Με πλοίο ή τρένο.
β) Με τα πόδια ή με ποδήλατο.
γ) Με αεροπλάνο.

8. Πως πας στο σχολείο ή στη δουλειά;
α) Με τα πόδια ή με το ποδήλατο.
β) Με το σχολικό ή με λεωφορείο/μετρό.
γ) Με το αυτοκίνητο.

9. Αφρόλουτρο ή ντους;
α) Αφρόλουτρο
β) Ντους.
γ) Και τα δύο.

10. Όταν αγοράζεις ένα δώρο, τι έχει πιο μεγάλη σημασία;
α) Η τιμή.
β) Είναι χειροποίητο/ εγχώριο προϊόν.
γ) Αν θα αρέσει στον αποδέκτη.

11. Πως σου φαίνονται οι μέλισσες και οι σφήκες;
α) Αν με αποφεύγουν, τις αποφεύγω.
β) Είναι ενοχλητικές.
γ) Είναι ένα σημαντικό κομμάτι της φύσης.

12. Πόσες φορές επαναχρησιμοποιείς μία πλαστική σακούλα;
α) Μια φορά.
β) Αρκετές φορές.
γ) Δεν τις χρησιμοποιώ καθόλου, έχω τη δική μου τσάντα.


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
1. α) 3 β) 2 γ) 1
2. α) 1 β) 3 γ) 2
3. α) 3 β) 2 γ) 1
4. α) 1 β) 2 γ) 3
5. α) 1 β) 3 γ) 2
6. α) 2 β) 1 γ) 3
7. α) 2 β) 3 γ) 1
8. α) 3 β) 2 γ) 1
9. α) 2 β) 3 γ) 1
10. α) 1 β) 3 γ) 2
11. α) 2 β) 1 γ) 3
12. α) 1 β) 2 γ) 3


Πόσο «πράσινος» είσαι;

29 – 36 βαθμοί:  Βαθύ πράσινο. Μπράβο, συνέχισε έτσι!

19 – 28 βαθμοί: Σμαραγδένιο Πράσινο. Αγαπάς τη φύση και συμμετέχεις.

12 – 18 βαθμοί: Απαλό πράσινο. Μπορείς και καλύτερα…

ΦΥΣΙΚΗ ΜΑΣΚΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΕ ΑΚΤΙΝΙΔΙΟ ΚΑΙ ΜΕΛΙ


Το ακτινίδιο είναι νόστιμο και υγιεινό φρούτο, πλούσιο σε αντιοξειδωτικά. Έχει την ιδιότητα να καθαρίζει και να ενυδατώνει το δέρμα, αφήνοντας μια αίσθηση τόνωσης.

Μαζί με το μέλι, γίνεται μια εκπληκτική μάσκα για το πρόσωπο, που θα σας εντυπωσιάσει με τα άμεσα αποτελέσματα. Το δέρμα σας θα δείχνει λαμπερό και φρέσκο. Την επόμενη φορά που θα θελήσετε να περιποιηθείτε την επιδερμίδα σας, προτιμήστε να κάνετε μια βόλτα στην κουζίνα σας και να φτιάξετε με τα χέρια σας μια φυσική μάσκα προσώπου με ακτινίδιο και μέλι.

υλικά:

  • 1 ώριμο ακτινίδιο
  • 1 κουταλάκι μέλι


εφαρμογή:
Βάλτε τα υλικά στο μπλέντερ και αναμείξτε τα για λίγα λεπτά.
Αν δεν έχετε μπλέντερ, πολτοποιείστε με ένα πιρούνι το ακτινίδιο σε ένα μπολ και προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι.
Ανακατέψτε καλά να γίνουν μια ομοιόμορφη αλοιφή.
Απλώστε τη φυσική μάσκα σε όλο το πρόσωπο και αφήστε να δράσει για 20 λεπτά.
Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και σκουπίστε με μια καθαρή πετσέτα.

ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΜΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ

Μια συλλογή από εικόνες με τις ομορφιές της φύσης!
Έχουν δημοσιευτεί στη σελίδα μας στο facebook και για όσους δεν τις είδατε, σας τις χαρίζουμε μέσω του μπλογκ μας.Μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε ελεύθερα.



ΣΚΟΡΔΟ ΣΤΟ ΤΣΙΜΠΗΜΑ ΜΕΛΙΣΣΑΣ


Αυτό το γιατροσόφι είναι ίσως το πιο διαδεδομένο στην Ελλάδα για να αντιμετωπιστεί άμεσα το τσίμπημα μέλισσας. Τα παιδικά μου χρόνια θυμάμαι τη γιαγιά μου να μου φροντίζει το τσίμπημα με σκόρδο, όταν έπεφτα θύμα κάποιας μέλισσας. 

Την επόμενη φορά που θα σας τσιμπήσει μέλισσα, κόψτε μια σκελίδα σκόρδο και τρίψτε την για αρκετά λεπτά πάνω στο τσίμπημα. Οι αντιβιοτικές ιδιότητες του σκόρδου θα  βοηθήσουν να αποφευχθούν οι μολύνσεις και να μειωθεί το πρήξιμο.

Αν δεν σας ενοχλεί η έντονη μυρωδιά του σκόρδου, λάβετε υπόψη ότι είναι ένα από τα καλύτερα φυσικά εντομοαπωθητικά! Αν τρίψετε σκόρδο πάνω στο δέρμα, θα απαλλαγείται από τα κουνούπια και τις μύγες για αρκετές ώρες.

ΦΥΤΕΨΕ ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ ΚΙ ΕΣΥ!





Τα δέντρα είναι πηγή ζωής για τον άνθρωπο!

Ένα δέντρο μπορεί να βελτιώσει το περιβάλλον της αυλής ή της γειτονιάς σου και να προσφέρει αμέτρητα οφέλη σε σένα και την οικογένειά σου.

Με ποιους τρόπους κάνουν τη ζωή μας καλύτερη τα δέντρα;


  • Τα δέντρα καθαρίζουν την ατμόσφαιρα από βλαβερά στοιχεία και είναι ο πιο οικονομικός τρόπος για να αποβάλλουμε το διοξείδιο του άνθρακα από το περιβάλλον μας.
  • Η σκιά των δέντρων είναι αξιαγάπητη τους ζεστούς μήνες του καλοκαιριού και όταν πέφτει πάνω στο σπίτι, κρατά τη δροσιά και κερδίζουμε σε ενέργεια. Επίσης μπορεί να γίνει μια καλή θέση για το παρκάρισμα του αυτοκινήτου.
  • Σε περιπτώσεις έντονων βροχών, η ρίζα του δέντρου συγκρατεί μεγάλη ποσότητα νερού με αποτέλεσμα να αποφεύγονται πλημμύρες και καταστροφές.
  • Έχουν γίνει έρευνες, οι οποίες έχουν δείξει ότι οι κάτοικοι των περιοχών με πολλά δέντρα τείνουν να έχουν λιγότερο άγχος και στρες. Το πράσινο ηρεμεί και μειώνει την αίσθηση της πίεσης. Επίσης έχει παρατηρηθεί ότι οι άρρωστοι που το παράθυρο του δωματίου τους στο νοσοκομείο, βλέπει σε δέντρα, έχουν μικρότερο χρόνο ανάρρωσης. 
  • Τα δέντρα αναβαθμίζουν τη γειτονιά και ανεβάζουν την ποιότητα ζωής. Οι περιοχές με πολύ πράσινο είναι πιο ελκυστικές για τους αγοραστές και  ανεβαίνει η αξία της γης. Έχει παρατηρηθεί ότι οι καταναλωτές προτιμούν να περνούν τον χρόνο τους σε εμπορικούς δρόμους με δέντρα. 


Φύτεψε κι εσύ ένα δέντρο στον κήπο σου ή στη γειτονιά σου!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις