Από το Blogger.
RSS

ΣΠΙΤΙΚΟΣ ΖΩΜΟΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ


Ποιος είπε ότι για να απολαύσουμε νόστιμο ζωμό λαχανικών χρειαζόμαστε χρήματα;  Φτιάξτε το δικό σας σπιτικό ζωμό λαχανικών, που θα δώσει γεύση στις αγαπημένες σας συνταγές.

Αλλά δεν χρειάζονται χρήματα για την αγορά λαχανικών; Σας έχω λύση και γιαυτό! Κάθε φορά που μαγειρεύεται και σας περισσεύει κάποιο λαχανικό, μην το πετάτε, αλλά τοποθετείστε το στην κατάψυξη. Σας περίσσεψε μισό κρεμμύδι από τη σαλάτα; Έμειναν μερικά φύλλα σέλινου από τη σούπα; Συγκεντρώνεται τα «άχρηστα» λαχανικά στην κατάψυξη εως ότου μαζευτεί μια μικρή ποσότητα διάφορων ειδών.

Για την κατασκευή του ζωμού, τα λαχανικά θα πρέπει να ξεπαγώσουν και μετά να μαγειρευτούν. Κάποια λαχανικά, μετά από την ψύξη, ίσως  να μην έχουν την ίδια υφή με τα φρέσκα, μα η γεύση παραμένει η ίδια. Βέβαια εαν χρησιμοποιείτε μεγάλες ποσότητες λαχανικώn κάθε εβδομάδα, ίσως να μη χρειάζεται να τα βάλετε στην κατάψυξη και η ποσότητα που χρειάζεται να συγκεντρώνεται εύκολα και σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Σε μια μέτρια κατσαρόλα προσθέστε 8 ποτήρια νερό και όλα τα λαχανικά. Αφήστε να σιγοβράσουν για περισσότερο από 1 ώρα. Αφήστε να κρυώσει και στραγγίστε το ζωμό από τα λαχανικά. Ο σπιτικός ζωμός είναι έτοιμος!

Τι θα κάνετε με όλο αυτό το ζωμό; Μια πολύ καλή ιδέα είναι να το βάλετε σε παγοθήκες και να το τοποθετήσετε στην κατάψυξη. Έτσι θα μπορείτε να έχετε το ζωμό σας σε δόσεις κάθε φορά που μαγειρεύετε. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις