Από το Blogger.
RSS

ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΝΟΥΝ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΥ;


Τα τελευταία χρόνια, οι άνθρωποι έχουν αρχίσει να εκτιμούν την αξία των σωστών τροφών για την καλή υγεία του οργανισμού. Η αποτοξίνωση και θρέψη του ανθρώπινου οργανισμού με ωφέλιμα στοιχεία είναι απαραίτητη για να μπορούμε να ζούμε καλά και να βελτιώσουμε την υγεία μας.


Ποιες τροφές έχουν έντονη αποτοξινωτική δράση στο σώμα μας;


1. Μήλο
Η παροιμία «ένα μήλο την ημέρα, το γιατρό τον κάνει πέρα» δεν είναι τυχαία. Το μήλο έχει πολλά θρεπτικά συστατικά που ενδυναμώνουν και βοηθούν την κάθαρση του σώματος από τις βλαβερές τοξίνες.

2. Αμύγδαλο
Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε, φυτικές ίνες, ασβέστιο και μαγνήσιο και διώχνει τις ακαθαρσίες από τα έντερα.

3. Μπρόκολο
Ένα εξαιρετικά ωφέλιμο λαχανικό για τον άνθρωπο. Είναι αντί-οξειδωτικό, αντί-διαβητικό και βοηθά στην πρόληψη κατά του καρκίνου.

4. Κανέλα
Το μοσχομυριστό μπαχαρικό από την Ανατολή είναι γνωστό για τις αντί- βακτηριδιακές του ιδιότητες και έχει πλούσια αντί-οξειδωτική δράση στον οργανισμό.

5. Σκόρδο
Το σκόρδο έχει αποδειχτεί ότι είναι 100 φορές πιο αποτελεσματικό από τα αντιβιοτικά φάρμακα. Βοηθά το συκώτι, το ανοσοποιητικό σύστημα και παράλληλα θεραπεύει και καθαρίζει το σώμα.

6. Πράσινο τσάι
Απαραίτητο συμπλήρωμα σε όλα τα προγράμματα αποτοξίνωσης λόγω της μεγάλης του αντί-οξειδωτικής αξίας.

7. Λεμόνι
Τα ένζυμα του λεμονιού βοηθούν την εύκολη απομάκρυνση των τοξινών από το σώμα. Περιέχει μεγάλα ποσοστά βιταμίνης C και είναι ένας πολύτιμος βοηθός για την καλή υγεία.

8. Κουρκουμάς (turmeric)
Το μπαχαρικό με το έντονο κίτρινο χρώμα έχει ένα πολύ θετικό αποτέλεσμα στην αποτοξίνωση του οργανισμού και χρησιμοποιείται από τα παλιά χρόνια σε πολλές θεραπείες της Αγιουβέρδας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις