Από το Blogger.
RSS

ΦΥΣΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΗΧΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΣΦΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΝΟΗ


Ο ξηρός βήχας σας ταλαιπωρεί και αισθάνεστε έντονη δυσφορία κατά την αναπνοή;
Ο πιο φυσικός τρόπος για να μαλακώσετε το λαιμό και τα πνευμόνια σας είναι το μασάζ με φυσικά αιθέρια έλαια.

Φτιάξτε ένα μείγμα από λίγες σταγόνες αιθέριου ελαίου ευκαλύπτου και λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού και με αυτό κάντε απαλό μασάζ στο θώρακα για αρκετά λεπτά. Μόλις τελειώσετε το μασάζ σκεπάστε την περιοχή με ζεστά ρούχα ή κουβέρτα και αφήστε τα αναλγητικά έλαια να δράσουν.


Επαναλάβετε καθημερινά εαν χρειάζεται ως που να ξεπεράσετε τα προβλήματα στο αναπνευστικό.

ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΝΟΥΝ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΥ;


Τα τελευταία χρόνια, οι άνθρωποι έχουν αρχίσει να εκτιμούν την αξία των σωστών τροφών για την καλή υγεία του οργανισμού. Η αποτοξίνωση και θρέψη του ανθρώπινου οργανισμού με ωφέλιμα στοιχεία είναι απαραίτητη για να μπορούμε να ζούμε καλά και να βελτιώσουμε την υγεία μας.


Ποιες τροφές έχουν έντονη αποτοξινωτική δράση στο σώμα μας;


1. Μήλο
Η παροιμία «ένα μήλο την ημέρα, το γιατρό τον κάνει πέρα» δεν είναι τυχαία. Το μήλο έχει πολλά θρεπτικά συστατικά που ενδυναμώνουν και βοηθούν την κάθαρση του σώματος από τις βλαβερές τοξίνες.

2. Αμύγδαλο
Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε, φυτικές ίνες, ασβέστιο και μαγνήσιο και διώχνει τις ακαθαρσίες από τα έντερα.

3. Μπρόκολο
Ένα εξαιρετικά ωφέλιμο λαχανικό για τον άνθρωπο. Είναι αντί-οξειδωτικό, αντί-διαβητικό και βοηθά στην πρόληψη κατά του καρκίνου.

4. Κανέλα
Το μοσχομυριστό μπαχαρικό από την Ανατολή είναι γνωστό για τις αντί- βακτηριδιακές του ιδιότητες και έχει πλούσια αντί-οξειδωτική δράση στον οργανισμό.

5. Σκόρδο
Το σκόρδο έχει αποδειχτεί ότι είναι 100 φορές πιο αποτελεσματικό από τα αντιβιοτικά φάρμακα. Βοηθά το συκώτι, το ανοσοποιητικό σύστημα και παράλληλα θεραπεύει και καθαρίζει το σώμα.

6. Πράσινο τσάι
Απαραίτητο συμπλήρωμα σε όλα τα προγράμματα αποτοξίνωσης λόγω της μεγάλης του αντί-οξειδωτικής αξίας.

7. Λεμόνι
Τα ένζυμα του λεμονιού βοηθούν την εύκολη απομάκρυνση των τοξινών από το σώμα. Περιέχει μεγάλα ποσοστά βιταμίνης C και είναι ένας πολύτιμος βοηθός για την καλή υγεία.

8. Κουρκουμάς (turmeric)
Το μπαχαρικό με το έντονο κίτρινο χρώμα έχει ένα πολύ θετικό αποτέλεσμα στην αποτοξίνωση του οργανισμού και χρησιμοποιείται από τα παλιά χρόνια σε πολλές θεραπείες της Αγιουβέρδας.

ΠΑΛΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΙΑΤΡΟΣΟΦΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ

Οι παλιότερες γενιές αντιμετώπιζαν τους πόνους στη μέση με φυσικά γιατροσόφια. Ο φυσικός πλούτος της Ελλάδας, η μεγάλη ποικιλία στη χλωρίδα ήταν αρωγός κατά των ασθενειών και τον πόνων. Πολλά μέρη των φυτών έχουν χρησιμοποιηθεί σαν φυσικά γιατρικά και τα φύλλα ροδακινιάς ήταν το «φάρμακο» για τους πόνους στη μέση.

Έφτιαχναν ένα κατάπλασμα από κοπανισμένα φύλλα ροδακινιάς, τα οποία τα ζέσταιναν πάνω σε μία καυτή πέτρα και τα άλειφαν πάνω στο πονεμένο σημείο. Κατόπιν άφηναν το κατάπλασμα εκεί για αρκετές ώρες. Επαναλάμβαναν την εφαρμογή κάθε μέρα ως που να νιώσουν καλύτερα και να φύγει ο πόνος.

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΓΙΑΤΡΟΣΟΦΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑ

Η δυσκοιλιότητα είναι ένα πρόβλημα, που μπορεί να επηρεάσει τη διάθεση και την υγεία μας σε μεγάλο βαθμό. Το φούσκωμα και η δυσφορία γίνονται πολύ ενοχλητικά όταν σε ακολουθούν σε κάθε σου στιγμή. Ο τρόπος για να αντιμετωπίσετε την δυσκοιλιότητα με φυσικό τρόπο χωρίς τη χρήση φαρμάκων είναι ένα λαχανικό που υπάρχει σε όλες τις κουζίνες, η ντομάτα.
Ο χυμός από ντομάτα μάλιστα βοηθάει στην καλύτερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος και ανακουφίζει. Πίνετε 2 ποτήρια χυμό από ντομάτα καθημερινά και θα δείτε το πρόβλημα της δυσκοιλιότητας να απομακρύνεται. Εάν ο χυμός ντομάτας δεν σας αρέσει, κόψτε μισό κιλό ντομάτες σε σαλάτα και φάτε την όλη κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Η ντομάτα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά που βοηθούν τον ανθρώπινο οργανισμό και είναι καλό να υπάρχει στην καθημερινή μας διατροφή. 

ΘΥΜΑΡΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ


Η περίοδος μιας γυναίκας είναι σημαντική. Τα προβλήματα και οι ανωμαλίες που μπορεί να παρουσιαστούν, καλό θα είναι να αντιμετωπίζονται με τη βοήθεια ειδικού γιατρού, ο οποίος θα δώσει πολύτιμες συμβουλές.

Τα παλαιότερα χρόνια όταν οι γυναίκες δεν είχαν την πολυτέλεια να επισκέπτονται το γιατρό τόσο συχνά, χρησιμοποιούσαν διάφορα γιατροσόφια για να σταθεροποιήσουν τον κύκλο τους και να αντιμετωπίσουν τις ανωμαλίες. Ένα από τα πιο γνωστά φυτά της ελληνικής υπαίθρου, το θυμάρι, ήταν το γιατρικό για τέτοιες περιπτώσεις.

Έκοβαν τις φρέσκες κορυφές του θυμαριού, περίπου 10-15 κομμάτια και τις έβραζαν μέσα σε 1 λίτρο νερό. Έπιναν το αφέψημα θυμαριού κάθε μέρα, ένα η δύο φλιτζάνια, ως που να έρθει η περίοδος.

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΗ ΦΥΤΕΥΣΗ - έξυπνες ιδέες για μικρό μπαλκόνι

Δυστυχώς δεν έχετε κήπο... Αυτό όμως δε θα σταθεί εμπόδιο στην καλλιέργεια των αγαπημένων σας βοτάνων και αρωματικών φυτών!
Έξυπνες ιδέες για να φτιάξετε τον δικό σας κήπο σε ένα μικρό μπαλκόνι.
Εξοικονομήστε χώρο και επαναχρησιμοποιήστε παλιά υλικά με κατακόρυφη φύτευση!


Κήπος από παλέτα

ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΚΤΩΝ!




Αυτό το καλοκαίρι ίσως να είναι το τελευταίο που θα μπορούμε να χαρούμε ελεύθερα τις Ελληνικές παραλίες!




Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση σχεδιάζει εγκληματικό νομοσχέδιο για να ξεπουλήσει τις παραλίες μας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις. Αν αυτό περάσει, τα παιδιά μας κινδυνεύουν να κληρονομήσουν μια Ελλάδα με τσιμεντωμένες παραλίες, που κάθε σπιθαμή τους θα ανήκει σε εταιρίες και πρόσβαση θα έχουν μόνο όσοι πληρώνουν. 


Υπογράψτε το ψήφισμα για να αποτρέψουμε το ξεπούλημα των ελληνικών αιγιαλών!
Προώθησε το σε όλους τους φίλους και γνωστούς!
 
https://secure.avaaz.org/el/petition/Ypoyrgo_Oikonomikon_G_Stoyrnara_Ypografoyme_Ohi_sto_xepoylima_ton_Ellinikon_paralion/?saTxobb

ΔΙΩΞΤΕ ΤΙΣ ΜΥΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΧΗΜΙΚΩΝ

Με τη βελτίωση του καιρού έκαναν την εμφάνιση τους οι μύγες. Εκτός από τα μικρόβια  και τις αρρώστιες που μπορούν να μεταφέρουν, είναι θορυβώδεις και ενοχλητικές.  Πολλές φορές το βρώμικο περιβάλλον τις ελκύει και το αγαπημένο τους μέρος είναι η  κουζίνα, όπου υπάρχει τροφή και έντονες μυρωδιές. Όσοι δε θέλετε να χρησιμοποιήσετε  χημικά μέσα για να τις απομακρύνεται από το χώρο του σπιτιού σας, παρακάτω θα βρείτε  μια φυσική λύση που θα σας ανακουφίσει από τα ανεπιθύμητα έντομα.

Θα χρειαστείτε ένα μήλο και μερικά γαρίφαλα. Μπήξτε αρκετά μοσχοκάρφια στο μήλο, αν  θέλετε δημιουργήστε και κάποιο σχέδιο με αυτά για να έχετε ένα όμορφο αποτέλεσμα.  Αφήστε το μήλο κοντά στο παράθυρο της κουζίνας σας και με τη μυρωδιά του μπαχαρικού  αποτρέψτε τις μύγες να εισέλθουν.

Το μοσχομυριστό μπαχαρικό με τα καφέ καρφάκια είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά  εντομοαπωθητικά. Το γαριφαλέλαιο μάλιστα, θεωρείται ότι διώχνει αποτελεσματικά τις  μύγες και κάποιοι φροντίζουν να ραντίζουν τα κουφώματα με αυτό για να εμποδίσουν τις  μύγες να μπουν στο σπίτι.









ΜΑΣΚΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΙΤΥΡΙΔΑΣ

Ένας φυσικός τρόπο αντιμετώπισης της ενοχλητικής πιτυρίδας είναι το σπανάκι!

Μπορεί να μη το ξέρετε, αλλά τα θρεπτικά συστατικά του πράσινου λαχανικού, εκτός από τη θωράκιση της άμυνας του οργανισμού, βοηθούν το δέρμα του τριχωτού της κεφαλής να παραμείνει υγιές και χωρίς πιτυρίδα.


εφαρμογή:
Βράστε το σπανάκι και σουρώστε το.
Αφήστε να κρυώσει και πολτοποιήστε.
Απλώστε τη φυσική μάσκα στις ρίζες των μαλλιών και αφήστε το για αρκετά λεπτά.
Ξεπλύνετε με άφθονο νερό και λουστείτε όπως συνήθως.
Επαναλάβετε τη μάσκα με σπανάκι σε κάθε λούσιμο έως που να διαπιστώσετε ότι το πρόβλημα της πιτυρίδας είναι παρελθόν.

ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΥ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ

Ανοιξιάτικες εικόνες με λουλούδια, που θα στολίσουν τη μέρα σας με χρώματα και μυρωδιές!

ΣΥΓΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ, ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ ΚΑΙ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ

Η συγκαλλιέργεια λαχανικών, αρωματικών φυτών και λουλουδιών μπορεί να ωφελήσει και να προστατέψει τη σοδειά σας και να έχετε εξαιρετικά αποτελέσματα. Χρησιμοποιείται από τους γεωργούς εδώ και πολλά χρόνια και απαιτεί την προσοχή του καλλιεργητή έτσι ώστε να  φυτεύει ταυτόχρονα δύο ή και περισσότερα φυτά στο ίδιο περιβόλι, χωρίς το ένα να βλάπτει το άλλο, αντίθετα να το ωφελεί.

Σας παραθέτω ένα πίνακα που θα σας βοηθήσει να οργανώσετε τον κήπο σας.


ΣΠΙΤΙΚΟΣ ΖΩΜΟΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ


Ποιος είπε ότι για να απολαύσουμε νόστιμο ζωμό λαχανικών χρειαζόμαστε χρήματα;  Φτιάξτε το δικό σας σπιτικό ζωμό λαχανικών, που θα δώσει γεύση στις αγαπημένες σας συνταγές.

Αλλά δεν χρειάζονται χρήματα για την αγορά λαχανικών; Σας έχω λύση και γιαυτό! Κάθε φορά που μαγειρεύεται και σας περισσεύει κάποιο λαχανικό, μην το πετάτε, αλλά τοποθετείστε το στην κατάψυξη. Σας περίσσεψε μισό κρεμμύδι από τη σαλάτα; Έμειναν μερικά φύλλα σέλινου από τη σούπα; Συγκεντρώνεται τα «άχρηστα» λαχανικά στην κατάψυξη εως ότου μαζευτεί μια μικρή ποσότητα διάφορων ειδών.

Για την κατασκευή του ζωμού, τα λαχανικά θα πρέπει να ξεπαγώσουν και μετά να μαγειρευτούν. Κάποια λαχανικά, μετά από την ψύξη, ίσως  να μην έχουν την ίδια υφή με τα φρέσκα, μα η γεύση παραμένει η ίδια. Βέβαια εαν χρησιμοποιείτε μεγάλες ποσότητες λαχανικώn κάθε εβδομάδα, ίσως να μη χρειάζεται να τα βάλετε στην κατάψυξη και η ποσότητα που χρειάζεται να συγκεντρώνεται εύκολα και σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Σε μια μέτρια κατσαρόλα προσθέστε 8 ποτήρια νερό και όλα τα λαχανικά. Αφήστε να σιγοβράσουν για περισσότερο από 1 ώρα. Αφήστε να κρυώσει και στραγγίστε το ζωμό από τα λαχανικά. Ο σπιτικός ζωμός είναι έτοιμος!

Τι θα κάνετε με όλο αυτό το ζωμό; Μια πολύ καλή ιδέα είναι να το βάλετε σε παγοθήκες και να το τοποθετήσετε στην κατάψυξη. Έτσι θα μπορείτε να έχετε το ζωμό σας σε δόσεις κάθε φορά που μαγειρεύετε. 

ΦΥΣΙΚΗ ΕΥΩΔΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΣΑΣ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ, ΚΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΒΑΝΙΛΙΑ


Υπάρχουν κάποιες μικρές λεπτομέρειες που μπορούν να κάνουν τη ζωή μας πιο όμορφη και φωτεινή. Μια από αυτές είναι η ευχάριστη μυρωδιά. Αν και πολλοί όταν φτιάχνουν το σπίτι τους, φροντίζουν να είναι βολικό για το σώμα και ευχάριστο για στο μάτι , συχνά παραμελούν …τη μύτη και δε δίνουν καθόλου σημασία στη μυρωδιά. Σκεφτείτε όμως πόσο μας ανεβάζει τη διάθεση όταν μπαίνουμε σε ένα χώρο που μοσχομυρίζει! Φτιάξτε ένα χειροποίητο αρωματικό χώρου με φυσικά υλικά και νιώστε αυτό το υπέροχο συναίσθημα της ευωδίας κάθε φορά που μπαίνετε στο σπίτι σας!

υλικά: 
  • Ξύσμα της φλούδας 2 πορτοκαλιών
  • 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
  • 1 κουτάλι του γλυκού βανίλια σε σκόνη
  • 3 φακελάκια μαύρο τσάι

εφαρμογή:
Το ξύσμα του πορτοκαλιού πρέπει να χάσει τα υγρά του και να στεγνώσει πριν το χρησιμοποιήσουμε. Ψήστε το στο φούρνο για 30 λεπτά στους 200 βαθμούς, ώσπου να διαπιστώσετε ότι έχει στεγνώσει, αλλά δεν έχει καεί. Όση ώρα γίνετε το πορτοκάλι, κόψτε τα φακελάκια του μαύρου τσαγιού και αδειάστε το περιεχόμενο σε ένα μπολ. Προσθέστε την κανέλα, τη βανίλια και τη ζάχαρη και ανακατέψτε  Αφού βγάλετε από το ταψί το ξύσμα πορτοκαλιού αναμείξτε το με τα υπόλοιπα υλικά. Αποθηκεύστε το αρωματικό χώρου σε ένα γυάλινο βάζο. Μπορείτε να φτιάξετε πουγκιά με το μείγμα και να τα βάλετε μέσα στα συρτάρια σας ή να τα κρεμάσετε στο σπίτι. Αν επιθυμείτε το αρωματικό σας σε υγρή μορφή, θα πρέπει να βράσετε 2 ποτήρια νερό και να προσθέσετε 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας από το φυσικό αρωματικό. Καθώς θα σιγοβράζει ένα υπέροχο άρωμα θα ευωδιάσει σε όλο το χώρο. Σε 15 λεπτά κατεβάστε από τη φωτιά και αφήστε το υγρό να κρυώσει. Στραγγίστε και τοποθετήστε το σε ένα μπουκάλι με απλικατέρ. Κάθε φορά που θέλετε να φρεσκάρετε το χώρο σας ψεκάστε μερικές φορές και απολαύστε!

ΜΑΣΚΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΙΑ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟ ΔΕΡΜΑ

Διώξτε τα σημάδια της κούρασης από το δέρμα σας και χαρίστε του πλούσια ενυδάτωση με μια φυσική μάσκα προσώπου. Τα υλικά θα τα βρούμε …στο ψυγείο και θα τα συνδυάσουμε αρμονικά σε μια θρεπτική μάσκα για το κουρασμένο μας δέρμα.

υλικά:
  • 1 μπανάνα
  • 4 κουταλάκια του γλυκού γιαούρτι
  • 1 ασπράδι αυγού


εφαρμογή:
Ξεφλουδίστε τη μπανάνα και πολτοποιήστε την με το πιρούνι. Προσθέστε το γιούρτι και ανακατέψτε καλά. Χτυπήστε το ασπράδι του αυγού χωριστά και μετά προσθέστε το στο αρχικό μείγμα. Αναμείξτε καλά μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη μάζα. Απλώστε στο πρόσωπο και αφήστε για 20 λεπτά. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και στεγνώστε με μια μαλακή πετσέτα.

Το κουρασμένο δέρμα σας θα αναζωογονηθεί και τα ενυδατικά συστατικά της φυσικής μάσκας θα το κάνουν να δείχνει φρέσκο, καθαρό και υγιές!

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ GADGETS ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΚΛΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ

Ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για τα πολύτιμα αγαθά που μας προσφέρει η φύση, πρέπει να την προστατεύουμε και να τη φροντίζουμε. Βάλτε στη ζωή σας απλές και καθημερινές συνήθειες, οι οποίες θα σας βοηθήσουν να κάνετε εξοικονόμηση ενέργειας και να μειώσετε τους βλαβερούς ρίπους.

Στην εποχή της τεχνολογίας που ζούμε, δε θα μπορούσαν να λείπουν τα έξυπνα οικολογικά gadgets, τα οποία κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη και διασκεδαστική. Είναι φιλικά προς το περιβάλλον και δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα σε πρωτοτυπία και στυλ.

ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΒΟΤΑΝΩΝ: Μαντζουράνα

Η καλλιέργεια μαντζουράνας είναι ένας υπέροχος τρόπος να προσθέσετε άρωμα και γεύση στον κήπο και στην κουζίνα σας! Η μαντζουράνα ελκύει πεταλούδες και άλλα ευεργετικά έντομα στον κήπο, κάτι που την κάνει ιδανικό σύντροφο για τα υπόλοιπα φυτά. Η γλυκιά μαντζουράνα είναι πολύ κοντινός συγγενής της ρίγανης και πολύ δημοφιλής στη μαγειρική. Επίσης το τσάι μαντζουράνας έχει θαυμάσιο άρωμα και είναι ευεργετικό για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Διαλέξτε ένα ηλιόλουστο σημείο για να φυτέψετε την μαντζουράνα. Θα γίνει ένας θάμνος περίπου 60 εκατοστών, αν βρει τον απαραίτητο ελεύθερο χώρο. Είναι  μονοετές φυτό και οι χαμηλές θερμοκρασίες μπορούν να το

Ερωτευμένα Ζώα - Animals in Love

Ποιος είπε ότι τα ζώα δεν ερωτεύονται; 


ΦΥΣΙΚΟ ΠΙΛΙΝΓΚ ΜΕ ΜΑΥΡΗ ΖΑΧΑΡΗ

Το δέρμα του σώματος μας εκτός από το καθημερινό πλύσιμο, χρειάζεται και επιπλέον φροντίδα, για να διατηρήσει την απαλότητα και τη λάμψη του.
 Ένα από τα καλύτερα φυσικά απολεπιστικά αγαθά είναι η μαύρη ζάχαρη. Εκτός από το υπέροχο άρωμα, έχει την μοναδική ιδιότητα να αφήνει στο δέρμα σας μια εξαιρετικά απαλή υφή.
Φροντίστε το σώμα σας με μια φυσική απολεπιστική κρέμα που θα φτιάξετε μόνες σας.




υλικά:
  • 1/2 κούπα μαύρη ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας λευκή ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού απόσταγμα βανίλιας (εάν δεν μπορείτε να το βρείτε, χρησιμοποιείστε μια βανίλια σε σκόνη από το σούπερ μάρκετ)


εφαρμογή:
Ανακατέψτε τη μαύρη και την άσπρη ζάχαρη καλά και προσθέστε το ελαιόλαδο και το απόσταγμα βανίλιας. Εάν χρησιμοποιήσετε βανίλια σε σκόνη, αυξήστε λίγο την ποσότητα του ελαιόλαδου. Μόλις τα υλικά πάρουν την κατάλληλη μορφή, η απολεπιστική κρέμα σώματος είναι έτοιμη! Αποθηκεύστε σε ένα γυάλινο βάζο και μη διστάσετε να τη χρησιμοποιήσετε καθημερινά!

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ – φτιάξτο μόνος σου με υλικά από την κουζίνα

Είναι το φτηνότερο και πιο υγιεινό καθαριστικό γενικής χρήσης, που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας!

Δεν περιέχει τοξικές ουσίες και χαρίζει καθαριότητα και άρωμα σε όλες τις επιφάνειες.



υλικά:

  • 1 ποτήρι νερό
  • 1 ποτήρι ξύδι
  • Αιθέριο έλαιο λεμονιού (ή ότι άλλο προτιμάτε)

εφαρμογή: 
Ανακατέψτε το νερό με το ξύδι και προσθέστε 8-12 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού. Τοποθετείστε το παρασκεύασμα σε ένα μπουκάλι με σπρέι και χρησιμοποιείστε το σε όλο το σπίτι. Ψεκάστε τον πάγκο της κουζίνας και καθαρίστε με ένα βαμβακερό πανί. Κάντε το μπάνιο σας να αστράφτει και απομακρύνεται τα βλαβερά μικρόβια. Το χειροποίητο καθαριστικό γενικής χρήσης είναι ένας πολύτιμος βοηθός στα χέρια σας.
Το λεμόνι είναι αποσμητικό και χαρίζει άρωμα φρεσκάδας, καθώς το ξύδι καθαρίζει και τις πιο δύσκολες ακαθαρσίες. Επίσης, το εύκολο χειροποίητο καθαριστικό αφαιρεί τα άλατα και χαρίζει λάμψη.
.

ΜΑΣΚΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΕ ΠΑΤΑΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Οι γυναίκες, που χρησιμοποιούν φυσικά αγαθά για να φτιάξουν μάσκες ομορφιάς, ξέρουν ότι δεν υπάρχει ανάγκη για χημικά, γιατί η φύση φρόντισε να μας προσφέρει τα καλύτερα. Η φυσική μάσκα από πατάτα και γιαούρτι κάνει το δέρμα να δείχνει φρέσκο, χαρίζοντας ομορφιά και λάμψη.

Η πατάτα έχει την ιδιότητα να εξισορροπεί τους διάφορους χρωματισμούς του δέρματος και να απλώνει ένα πέπλο λάμψης στο πρόσωπο.  Από την άλλη το γιαούρτι ενυδατώνει βαθιά το δέρμα αφήνοντας το απαλό και λείο.

Υλικά: 

  • Μια μικρή πατάτα
  • Μια κουταλιά της σούπας γιαούρτι


Εφαρμογή:
Ξεφλουδίστε την πατάτα και τρίψτε την στον τρίφτη.
Πιέστε με το χέρι τα ξύσματα πατάτας να στραγγίσουν από τα υγρά.
Σε ένα μπολ βάλτε το γιαούρτι και την πατάτα και ανακατέψτε καλά.
Απλώστε το παρασκεύασμα στο πρόσωπο αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών και τα χείλη. Αφήστε τη μάσκα να δράσει για 15 λεπτά.
Ξεβγάλετε με χλιαρό νερό και στεγνώστε με μαλακή πετσέτα.

ΦΤΙΑΞΤΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ- ΣΠΙΤΙΚΗ ΣΚΟΝΗ ΣΚΟΡΔΟΥ

Για να μη σας λείψει ποτέ το υγιεινό και νόστιμο σκόρδο, κάντε μία έξυπνη κίνηση και φτιάξτε τη δική σας σκόνη σκόρδου, την οποία θα φυλλάξετε στο ντουλάπι δίπλα στα αγαπημένα σας μπαχαρικά.
Η διαδικασία είναι απλή και όταν την κάνετε θα διαπιστώσετε οτι είναι νοστιμότατη και πολύ πιο γευστική από αυτή του εμπορείου.
Άλλωστε ποιος χρειάζεται τόσα συντηρητικά στη διατροφή του;


υλικά:

  • 6 μεγάλα σκόρδα

εφαρμογή:
Επιλέξτε μεγάλα και ζουμερά σκόρδα από το μανάβικο της γειτονιάς και έχετε ότι χρειάζεται για τη συνταγή.
Ξεφλουδίστε τα και ξεχωρίστε τις σκελίδες. Καθαρίστε όλες τις φλούδες και κόψτε τις σκελίδες στη μέση.
Απλώστε το τεμαχισμένο σκόρδο σε ένα ρηχό ταψί και βάλτε το στο φούρνο στη χαμηλότερη θερμοκρασία. Αφήστε το σκόρδο να σιγοψηθεί για δύο ώρες σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία.
Πριν τα βγάλετε από το φούρνο βεβαιωθείτε οτι έχουν έχουν ψηθεί καλά και έχουν στεγνώσει. Βγάλτε τα από το ταψί για να τα τρίψετε.
Το τρίψιμο του σκόρδου σε σκόνη μπορεί να γίνει με ένα τρίφτη καφέ ή ένα τρίφτη πιπεριού. Εαν δεν έχετε τίποτα από αυτά χρησιμοποιείστε ένα γουδί και τρίψτε τα με το γουδοχέρι.
 Όταν γίνουν μια ομοιόμορφη σκόνη τοποθετήστε την σε ένα παλιό βαζάκι μπαχαρικών και αποθηκεύστε.
Χρησιμοποιείστε για να δώσετε γεύση και άρωμα στο φαγητό σας!

ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΧΩΡΟΥ ΜΕ ΣΟΔΑ ΚΑΙ ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ

Το χειροποίητο αρωματικό χώρου είναι μια εύκολη και φτηνή ιδέα. Τα υλικά είναι απλά και μπορείτε να επιλέξετε το άρωμα της αρεσκείας σας. Ακόμα μπορείτε να κάνετε εναλλαγή αρωμάτων ανάλογα με την εποχή και τη διάθεση.

Η προετοιμασία είναι απλή!
Απλά αναμείξτε 3 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα σε σκόνη με λίγες σταγόνες από τα αγαπημένα σας αιθέρια έλαια.  Επιλέξτε ένα όμορφο γυάλινο δοχείο και βάλτε μέσα την αρωματική σκόνη. Τοποθετήστε το δοχείο σε ένα ηλιόλουστο σημείο του σπιτιού σας και αφήστε τα όμορφα αρώματα των αιθέριων ελαίων να σας ταξιδέψουν. Πειραματιστείτε με διαφορετικά αιθέρια έλαια κάθε 2-3 εβδομάδες που θα χρειαστεί να ανανεώσετε το μείγμα.
Η λεβάντα σε συνδυασμό με το λεμόνι είναι ιδανικό άρωμα για τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ η κανέλα συνδυασμένη με έλαια φρούτων θα σας αρωματίσει ευχάριστα το χώρο κατά τους χειμερινούς μήνες. Υπάρχουν ατέλειωτοι μοσχομυριστοί συνδυασμοί, είναι στο χέρι σας να διαλέξετε αυτόν που σας ταιριάζει. Πειραματιστείτε με διαφορετικά αιθέρια έλαια κάθε 2-3 εβδομάδες που θα χρειαστεί να ανανεώσετε το μείγμα





ΡΟΔΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ

Το ρόδι είναι ένα υπέροχο φρούτο, που από τα βάθη της αρχαιότητας έχει αγαπηθεί από τον άνθρωπο και έχει αποκτήσει διάφορους συμβολισμούς σε όλα τα μήκη του πλανήτη. Οι ευεργετικές του ιδιότητες στην υγεία και την ομορφιά είναι γνωστές από παλιά και έχουν βρει εφαρμογή σε πολλά γιατροσόφια. Κανείς δεν αμφισβητεί την θρεπτική του αξία και τα οφέλη στον ανθρώπινο οργανισμό.

Η υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C του ροδιού  θα σας βοηθήσει να χτίσετε ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα και θα μειώσει τις πιθανότητες να κολλήσετε γρίπη.
Αδειάστε 1 ½ κούπα φυσικό χυμό ροδιού σε ένα μπουκάλι 1 λίτρου και γεμίστε το υπόλοιπο με νερό.
Πίνετε το διάλυμα σε όλη τη διάρκεια της ημέρας και βοηθήστε τον οργανισμό σας να μείνει υγιής και να αμυνθεί στα συμπτώματα της γρίπης.

ΦΥΣΙΚΗ ΜΑΣΚΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΑΚΙΔΕΣ

Οι φακίδες είναι ένα παρεξηγημένο στοιχείο της εμφάνισης, που πολλοί θέλουν να απαλλαγούν από αυτό, ενώ κάποιοι άλλοι το βρίσκουν άκρως γοητευτικό.
Συνήθως οι έφηβοι που έχουν έντονες φακίδες στο πρόσωπο χρησιμοποιούν διάφορα προιόντα που κυκλοφορούν στο εμπόριο για να τις ξεφορτωθούν. Δεν γνωρίζουν όμως ένα αποτελεσματικό και φυσικό γιατροσόφι που λευκαίνει τις φακίδες.
Από τα παλιά χρόνια οι γυναίκες για να έχουν ομοιόμορφο χρώμα στο πρόσωπο κάνουν μάσκα με ψιλοκομμένο μαιντανό.

Ο μαιντανός έχει φυσικές λευκαντικές ιδιότητες που κάνουν τις φακίδες να φαίνονται πιο αχνές και το δέρμα δείχνει πιο ομοιόμορφο χρωματικά.

υλικά:
  • Ένα ματσάκι μαιντανό

εφαρμογή:
Ψιλοκόψτε και πολτοποιήστε το μαιντανό. Χρησιμοποιήστε ένα γουδί ή το μπλέντερ .
Εαν χρειαστεί προσθέστε μερικές σταγόνες νερό για να γίνει πιο μαλακή η αλοιφή. Απλώστε σε όλο το πρόσωπο εκτός από την περιοχή των ματιών. Αφήστε για 15 λεπτά και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Επαναλάβετε τη μάσκα 2 φορές την εβδομάδα 

ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ & ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΤΡΙΓΩΝΕΛΛΑΣ (Fenugreek) : Ένα super food στον κήπο σας!

Η τριγωνέλλα (fenugreek) ή αλλιώς μέθη, είναι ένα από τα αρχαιότερα θεραπευτικά βότανα της Μεσογείου. Αν και δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό, φυτρώνει σε πολλές περιοχές της νότιας Ελλάδας και οι ευεργετικές του ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό είναι αμέτρητες.
Η καλλιέργεια της τριγωνέλλας δεν συνηθίζεται στην χώρα μας, πιθανόν λόγω άγνοιας της αξίας του φυτού. Εάν αποφασίσετε να το καλλιεργήσετε στον βοτανόκηπό σας δεν θα δυσκολευτείτε πολύ. Τα φύλλα της τριγωνέλλας τρώγονται και στη σαλάτα σαν λαχανικό, ενώ οι σπόροι της μπορούν να γίνουν τσάι αλλά και να χρησιμοποιηθούν σε πολλές μαγειρικές συνταγές.


Η σπορά της τριγωνέλλας μπορεί να γίνει στις αρχές της άνοιξης, βάζοντας τους σπόρους κατευθείαν στο χώμα.  Είναι ένα φυτό που μπορεί να αντέξει τα τελευταία κρύα του έτους και η υγρασία της εποχής θα το βοηθήσει να αναπτυχθεί σωστά και να γίνει καταπράσινο.
Επιλέξτε ένα υγρό σημείο στον κήπο σας με αργιλώδες χώμα.. Οι σπόροι δεν πρέπει να φυτευτούν πολύ βαθιά, σχεδόν ένα εκατοστό κάτω από το έδαφος. Ποτίζετε το φυτό σας τακτικά και καθαρίστε την περιοχή από τυχόν αγριόχορτα και παρασιτικά φυτά.
Αφού φυτρώσουν οι πρώτοι σπόροι, σύντομα θα έχετε μπροστά σας ένα καταπράσινο φυτό που μοιάζει με το τριφύλλι. Όταν τα φυτά φτάσουν στα 4-5 εκατοστά μπορείτε να κόψετε τις κορυφές και να τις χρησιμοποιήσετε στη μαγειρική ή όπου άλλου θέλετε. Αν θέλετε να διατηρήσετε το φυτό πράσινο για όλο το καλοκαίρι, καλό είναι κάθε 3 εβδομάδες να ξαναφυτεύεται μερικούς σπόρους, ώστε να μεγαλώνουν φρέσκα φυτά για σαλάτα.
Σε 4-5 μήνες από την αρχική σπορά θα μπορείτε να μαζέψετε ώριμους σπόρους από το φυτό και να τους φυλάξετε για μελλοντική χρήση.

Μία από τις πιο σημαντικές θεραπευτικές δράσεις της τριγωνέλλας είναι η βελτίωση του μεταβολισμού. Το βότανο βοηθά στην απώλεια βάρους και χρησιμοποιείται από άτομα που βρίσκονται σε δίαιτα.  Η χρήση του από διαβητικούς μπορεί να βελτιώσει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα και να μειώσει την ανάγκη για ινσουλίνη.  Επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει ότι η τριγωνέλλα μπορεί να είναι εξαιρετικά ωφέλιμη σε άτομα που πάσχουν από υψηλή χοληστερίνη, μιας και τη μειώνει σημαντικά.

Επίσης η τριγωνέλλα βοηθά τις νέες μανούλες να έχουν περισσότερο γάλα για να θρέψουν τα βρέφη τους.  Θεωρείται ένα φυτό ιδιαίτερα ευεργετικό για τις γυναίκες, το οποίο βοηθά στην αντιμετώπιση των ορμονικών διαταραχών και είναι καταπραϋντικό για τους πόνους της περιόδου. Οι σπόροι του φυτού θεωρούνται σπουδαίο αφροδισιακό από λαούς της Ανατολής.

Τέλος δεν πρέπει να παραλείψουμε ότι η τριγωνέλλα είναι ένα σπουδαίο κατάπλασμα όταν πρόκειται για δερματικές παθήσεις, όπως εγκαύματα, κοψίματα και εκζέματα.

8 ΧΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕΛΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΚΑΛΗ ΥΓΕΙΑ


Σύμφωνα με την Αγιουβέρδα, το μέλι είναι το νέκταρ της ζωής. Φτιάχνεται από  τη γύρη των αναπαραγωγικών οργάνων των φυτών και είναι άμεσα συνδεδεμένο με την αιωνιότητα και τον κύκλο της ζωής. Το μέλι είναι ένα «φάρμακο» που μας έχει δώσει απλόχερα η φύση σαν δώρο. Η χρήση του στην καθημερινή μας ζωή είναι ευεργετική και μας προσφέρει  προστασία και άμυνα σε ασθένειες και δυσλειτουργίες.

Ποιες 8 χρήσεις του μελιού θα σας εξασφαλίσουν καλή υγεία και θα δώσουν ώθηση στον οργανισμό σας; 


1. Μία κουταλιά μέλι σε χλιαρό νερό κάθε πρωί θα σας τονώσει και θα σας γεμίσει ενέργεια να ξεκινήσετε τη μέρα σας δυναμικά.

2. Προσθέστε λίγο λεμόνι στο παραπάνω πρωινό ρόφημα για να πετύχετε εξυγιαντική  δράση και αποτελεσματική  αποτοξίνωση του οργανισμού.

3. Όταν καταναλωθεί με τριμμένο φρέσκο σκόρδο μπορεί να σκοτώσει τους ιούς και τις βακτηριδιακές μολύνσεις.

4. Βοηθά στην καλή χώνεψη και στην αντιμετώπιση προβλημάτων του πεπτικού συστήματος

5. Μια κουταλιά μέλι διώχνει το hangover και αποτοξινώνει τον οργανισμό μετά από μια νύχτα με αλκοόλ.

6. Ο ερεθισμένος λαιμός μαλακώνει και ο βήχας εξασθενεί όταν αντιμετωπίζετε με μέλι.

7. Η μάσκα προσώπου με μέλι αντιμετωπίζει ενεργά την ακμή και καταστρέφει τα βακτήρια που την προκαλούν.

8. Προστατεύει και ενυδατώνει τα σκασμένα χείλη.


Κάντε στον οργανισμό σας ένα δώρο, που θα σας γεμίσει δύναμη, ενέργεια και καλή υγεία.

Βάλτε το μέλι στην καθημερινή σας διατροφή και βοηθήστε τον εαυτό σας να νιώθει πιο υγιής και όμορφος.



ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΒΟΤΑΝΩΝ: πώς θα φτιάξετε τον τέλειο βοτανόκηπο;

    Τα βότανα και τα αρωματικά φυτά, αν και έχουν πολλές ευεργετικές ιδιότητες  για τον άνθρωπο, δεν είναι απαιτητικά στην καλλιέργεια τους. Ο τέλειος βοτανόκηπος μπορεί να επιτευχθεί ακόμα και από αρχάριους «κηπουρούς», αρκεί να προσέξετε κάποιους σημαντικούς παράγοντες, οι οποίοι βοηθούν τα φυτά να μεγαλώσουν υγιή και να προσφέρουν καλή σοδειά.

   Το σωστό μέρος φύτευσης είναι κάτι που θα πρέπει να σας απασχολήσει αρχικά. Τα περισσότερα αρωματικά φυτά λατρεύουν τον ήλιο και αναπτύσσονται ταχύτερα όταν φυτευτούν σε ένα σημείο που το βλέπει ο ήλιος αρκετές ώρες της ημέρας. Βέβαια, επειδή όλοι οι κήποι έχουν και τα σκιερά τους σημεία, καλό θα είναι να κάνετε ένα σχεδιασμό πριν ξεκινήσετε να φυτεύετε, έτσι ώστε να τοποθετήσετε εκεί, τα φυτά που θέλουν λιγότερο ήλιο από τα άλλα.

    Ο σχεδιασμός του κήπου πριν ξεκινήσετε τη φύτευση, είναι ένας καλός τρόπος να ξεκινήσετε. Κάποια φυτά αγαπούν να ζουν δίπλα σε άλλα. Κάντε μια έρευνα και τοποθετήστε τα σε εκείνο το σημείο, που θεωρείται πως η ανάπτυξή τους θα ευνοηθεί. Μην ξεχνάτε να αφήνετε ικανοποιητικές αποστάσεις ανάμεσα στα φυτά, δίνοντας τα έτσι περιθώριο να αναπνέουν ελεύθερα και να αναπτυχθούν σωστά.

    Αφού αποφασίσετε τη θέση των βοτάνων μέσα στον κήπο σας, το επόμενο βήμα θα είναι να προετοιμάσετε το χώμα του βοτανόκηπου σας. Σκάψτε το χώμα με ένα τσαπί όλο τον κήπο, για να μαλακώσει το χώμα, που με τον καιρό έχει πατηθεί σε μία σκληρή μάζα. Ένα καλά σκαμμένος κήπος βοηθά τις ρίζες των φυτών να αναπτύσσονται σωστά και να φτάνουν πιο βαθιά. Επίσης τα κενά στο χώμα, που δημιουργούνται με το σκάψιμο, βοηθούν το νερό να απλώνετε καλύτερα σε όλη την επιφάνεια και να πάει βαθύτερα. Η περιποίηση του χώματος του κήπου σας θα ολοκληρωθεί με το άπλωμα της κοπριάς ή του κομπόστ. Απλώστε το πλούσιο χώμα σε ένα στρωμα περίπου 3 εκατοστών σε όλο τον κήπο και ανακατέψτε. Η κοπριά περιέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται τα φυτά για να μεγαλώσουν σωστά.

    Αφού προετοιμάσετε το έδαφος και αποφασίσετε την τελικά θέση των φυτών, ήρθε η ώρα να αρχίσετε τη φύτευση. Δημιουργήστε μία όαση χρωμάτων και αρωμάτων στην αυλή σας, ένα χώρο που θα σας ξεκουράζει και θα σας προμηθεύει με υπέροχα αρωματικά φυτά. Διαλέξτε υγιή και δυνατά υβρίδια και φροντίστε για το συχνό πότισμά τους. Τα περισσότερα βότανα θέλουν συχνό πότισμα αλλά όχι υπερβολικό. Το υπερβολικό νερό θα αδυνατίσει το φυτό σας και οδηγήσει σε ασθένειες. Αν και τα αρωματικά φυτά είναι πολύ ανθεκτικά στις ασθένειες, καλό θα είναι να τα προσέχετε και συχνά να κοιτάτε τα φύλλα τους για τυχόν παράσιτα.


    Εάν έχετε πρόβλημα χώρου, να θυμάστε ότι τα βότανα αναπτύσσονται αρκετά καλά και σε γλάστρες.

   Φτιάξτε έναν αρωματικό παράδεισο στο σπίτι σας, συνδυάζοντας χρώματα και μυρωδιές.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις