Από το Blogger.
RSS

ΦΤΙΑΞΤΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ- ΣΠΙΤΙΚΗ ΣΚΟΝΗ ΣΚΟΡΔΟΥ

Για να μη σας λείψει ποτέ το υγιεινό και νόστιμο σκόρδο, κάντε μία έξυπνη κίνηση και φτιάξτε τη δική σας σκόνη σκόρδου, την οποία θα φυλλάξετε στο ντουλάπι δίπλα στα αγαπημένα σας μπαχαρικά.
Η διαδικασία είναι απλή και όταν την κάνετε θα διαπιστώσετε οτι είναι νοστιμότατη και πολύ πιο γευστική από αυτή του εμπορείου.
Άλλωστε ποιος χρειάζεται τόσα συντηρητικά στη διατροφή του;


υλικά:

  • 6 μεγάλα σκόρδα

εφαρμογή:
Επιλέξτε μεγάλα και ζουμερά σκόρδα από το μανάβικο της γειτονιάς και έχετε ότι χρειάζεται για τη συνταγή.
Ξεφλουδίστε τα και ξεχωρίστε τις σκελίδες. Καθαρίστε όλες τις φλούδες και κόψτε τις σκελίδες στη μέση.
Απλώστε το τεμαχισμένο σκόρδο σε ένα ρηχό ταψί και βάλτε το στο φούρνο στη χαμηλότερη θερμοκρασία. Αφήστε το σκόρδο να σιγοψηθεί για δύο ώρες σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία.
Πριν τα βγάλετε από το φούρνο βεβαιωθείτε οτι έχουν έχουν ψηθεί καλά και έχουν στεγνώσει. Βγάλτε τα από το ταψί για να τα τρίψετε.
Το τρίψιμο του σκόρδου σε σκόνη μπορεί να γίνει με ένα τρίφτη καφέ ή ένα τρίφτη πιπεριού. Εαν δεν έχετε τίποτα από αυτά χρησιμοποιείστε ένα γουδί και τρίψτε τα με το γουδοχέρι.
 Όταν γίνουν μια ομοιόμορφη σκόνη τοποθετήστε την σε ένα παλιό βαζάκι μπαχαρικών και αποθηκεύστε.
Χρησιμοποιείστε για να δώσετε γεύση και άρωμα στο φαγητό σας!

ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΧΩΡΟΥ ΜΕ ΣΟΔΑ ΚΑΙ ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ

Το χειροποίητο αρωματικό χώρου είναι μια εύκολη και φτηνή ιδέα. Τα υλικά είναι απλά και μπορείτε να επιλέξετε το άρωμα της αρεσκείας σας. Ακόμα μπορείτε να κάνετε εναλλαγή αρωμάτων ανάλογα με την εποχή και τη διάθεση.

Η προετοιμασία είναι απλή!
Απλά αναμείξτε 3 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα σε σκόνη με λίγες σταγόνες από τα αγαπημένα σας αιθέρια έλαια.  Επιλέξτε ένα όμορφο γυάλινο δοχείο και βάλτε μέσα την αρωματική σκόνη. Τοποθετήστε το δοχείο σε ένα ηλιόλουστο σημείο του σπιτιού σας και αφήστε τα όμορφα αρώματα των αιθέριων ελαίων να σας ταξιδέψουν. Πειραματιστείτε με διαφορετικά αιθέρια έλαια κάθε 2-3 εβδομάδες που θα χρειαστεί να ανανεώσετε το μείγμα.
Η λεβάντα σε συνδυασμό με το λεμόνι είναι ιδανικό άρωμα για τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ η κανέλα συνδυασμένη με έλαια φρούτων θα σας αρωματίσει ευχάριστα το χώρο κατά τους χειμερινούς μήνες. Υπάρχουν ατέλειωτοι μοσχομυριστοί συνδυασμοί, είναι στο χέρι σας να διαλέξετε αυτόν που σας ταιριάζει. Πειραματιστείτε με διαφορετικά αιθέρια έλαια κάθε 2-3 εβδομάδες που θα χρειαστεί να ανανεώσετε το μείγμα





ΡΟΔΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ

Το ρόδι είναι ένα υπέροχο φρούτο, που από τα βάθη της αρχαιότητας έχει αγαπηθεί από τον άνθρωπο και έχει αποκτήσει διάφορους συμβολισμούς σε όλα τα μήκη του πλανήτη. Οι ευεργετικές του ιδιότητες στην υγεία και την ομορφιά είναι γνωστές από παλιά και έχουν βρει εφαρμογή σε πολλά γιατροσόφια. Κανείς δεν αμφισβητεί την θρεπτική του αξία και τα οφέλη στον ανθρώπινο οργανισμό.

Η υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C του ροδιού  θα σας βοηθήσει να χτίσετε ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα και θα μειώσει τις πιθανότητες να κολλήσετε γρίπη.
Αδειάστε 1 ½ κούπα φυσικό χυμό ροδιού σε ένα μπουκάλι 1 λίτρου και γεμίστε το υπόλοιπο με νερό.
Πίνετε το διάλυμα σε όλη τη διάρκεια της ημέρας και βοηθήστε τον οργανισμό σας να μείνει υγιής και να αμυνθεί στα συμπτώματα της γρίπης.

ΦΥΣΙΚΗ ΜΑΣΚΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΑΚΙΔΕΣ

Οι φακίδες είναι ένα παρεξηγημένο στοιχείο της εμφάνισης, που πολλοί θέλουν να απαλλαγούν από αυτό, ενώ κάποιοι άλλοι το βρίσκουν άκρως γοητευτικό.
Συνήθως οι έφηβοι που έχουν έντονες φακίδες στο πρόσωπο χρησιμοποιούν διάφορα προιόντα που κυκλοφορούν στο εμπόριο για να τις ξεφορτωθούν. Δεν γνωρίζουν όμως ένα αποτελεσματικό και φυσικό γιατροσόφι που λευκαίνει τις φακίδες.
Από τα παλιά χρόνια οι γυναίκες για να έχουν ομοιόμορφο χρώμα στο πρόσωπο κάνουν μάσκα με ψιλοκομμένο μαιντανό.

Ο μαιντανός έχει φυσικές λευκαντικές ιδιότητες που κάνουν τις φακίδες να φαίνονται πιο αχνές και το δέρμα δείχνει πιο ομοιόμορφο χρωματικά.

υλικά:
  • Ένα ματσάκι μαιντανό

εφαρμογή:
Ψιλοκόψτε και πολτοποιήστε το μαιντανό. Χρησιμοποιήστε ένα γουδί ή το μπλέντερ .
Εαν χρειαστεί προσθέστε μερικές σταγόνες νερό για να γίνει πιο μαλακή η αλοιφή. Απλώστε σε όλο το πρόσωπο εκτός από την περιοχή των ματιών. Αφήστε για 15 λεπτά και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Επαναλάβετε τη μάσκα 2 φορές την εβδομάδα 

ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ & ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΤΡΙΓΩΝΕΛΛΑΣ (Fenugreek) : Ένα super food στον κήπο σας!

Η τριγωνέλλα (fenugreek) ή αλλιώς μέθη, είναι ένα από τα αρχαιότερα θεραπευτικά βότανα της Μεσογείου. Αν και δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό, φυτρώνει σε πολλές περιοχές της νότιας Ελλάδας και οι ευεργετικές του ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό είναι αμέτρητες.
Η καλλιέργεια της τριγωνέλλας δεν συνηθίζεται στην χώρα μας, πιθανόν λόγω άγνοιας της αξίας του φυτού. Εάν αποφασίσετε να το καλλιεργήσετε στον βοτανόκηπό σας δεν θα δυσκολευτείτε πολύ. Τα φύλλα της τριγωνέλλας τρώγονται και στη σαλάτα σαν λαχανικό, ενώ οι σπόροι της μπορούν να γίνουν τσάι αλλά και να χρησιμοποιηθούν σε πολλές μαγειρικές συνταγές.


Η σπορά της τριγωνέλλας μπορεί να γίνει στις αρχές της άνοιξης, βάζοντας τους σπόρους κατευθείαν στο χώμα.  Είναι ένα φυτό που μπορεί να αντέξει τα τελευταία κρύα του έτους και η υγρασία της εποχής θα το βοηθήσει να αναπτυχθεί σωστά και να γίνει καταπράσινο.
Επιλέξτε ένα υγρό σημείο στον κήπο σας με αργιλώδες χώμα.. Οι σπόροι δεν πρέπει να φυτευτούν πολύ βαθιά, σχεδόν ένα εκατοστό κάτω από το έδαφος. Ποτίζετε το φυτό σας τακτικά και καθαρίστε την περιοχή από τυχόν αγριόχορτα και παρασιτικά φυτά.
Αφού φυτρώσουν οι πρώτοι σπόροι, σύντομα θα έχετε μπροστά σας ένα καταπράσινο φυτό που μοιάζει με το τριφύλλι. Όταν τα φυτά φτάσουν στα 4-5 εκατοστά μπορείτε να κόψετε τις κορυφές και να τις χρησιμοποιήσετε στη μαγειρική ή όπου άλλου θέλετε. Αν θέλετε να διατηρήσετε το φυτό πράσινο για όλο το καλοκαίρι, καλό είναι κάθε 3 εβδομάδες να ξαναφυτεύεται μερικούς σπόρους, ώστε να μεγαλώνουν φρέσκα φυτά για σαλάτα.
Σε 4-5 μήνες από την αρχική σπορά θα μπορείτε να μαζέψετε ώριμους σπόρους από το φυτό και να τους φυλάξετε για μελλοντική χρήση.

Μία από τις πιο σημαντικές θεραπευτικές δράσεις της τριγωνέλλας είναι η βελτίωση του μεταβολισμού. Το βότανο βοηθά στην απώλεια βάρους και χρησιμοποιείται από άτομα που βρίσκονται σε δίαιτα.  Η χρήση του από διαβητικούς μπορεί να βελτιώσει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα και να μειώσει την ανάγκη για ινσουλίνη.  Επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει ότι η τριγωνέλλα μπορεί να είναι εξαιρετικά ωφέλιμη σε άτομα που πάσχουν από υψηλή χοληστερίνη, μιας και τη μειώνει σημαντικά.

Επίσης η τριγωνέλλα βοηθά τις νέες μανούλες να έχουν περισσότερο γάλα για να θρέψουν τα βρέφη τους.  Θεωρείται ένα φυτό ιδιαίτερα ευεργετικό για τις γυναίκες, το οποίο βοηθά στην αντιμετώπιση των ορμονικών διαταραχών και είναι καταπραϋντικό για τους πόνους της περιόδου. Οι σπόροι του φυτού θεωρούνται σπουδαίο αφροδισιακό από λαούς της Ανατολής.

Τέλος δεν πρέπει να παραλείψουμε ότι η τριγωνέλλα είναι ένα σπουδαίο κατάπλασμα όταν πρόκειται για δερματικές παθήσεις, όπως εγκαύματα, κοψίματα και εκζέματα.

8 ΧΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕΛΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΚΑΛΗ ΥΓΕΙΑ


Σύμφωνα με την Αγιουβέρδα, το μέλι είναι το νέκταρ της ζωής. Φτιάχνεται από  τη γύρη των αναπαραγωγικών οργάνων των φυτών και είναι άμεσα συνδεδεμένο με την αιωνιότητα και τον κύκλο της ζωής. Το μέλι είναι ένα «φάρμακο» που μας έχει δώσει απλόχερα η φύση σαν δώρο. Η χρήση του στην καθημερινή μας ζωή είναι ευεργετική και μας προσφέρει  προστασία και άμυνα σε ασθένειες και δυσλειτουργίες.

Ποιες 8 χρήσεις του μελιού θα σας εξασφαλίσουν καλή υγεία και θα δώσουν ώθηση στον οργανισμό σας; 


1. Μία κουταλιά μέλι σε χλιαρό νερό κάθε πρωί θα σας τονώσει και θα σας γεμίσει ενέργεια να ξεκινήσετε τη μέρα σας δυναμικά.

2. Προσθέστε λίγο λεμόνι στο παραπάνω πρωινό ρόφημα για να πετύχετε εξυγιαντική  δράση και αποτελεσματική  αποτοξίνωση του οργανισμού.

3. Όταν καταναλωθεί με τριμμένο φρέσκο σκόρδο μπορεί να σκοτώσει τους ιούς και τις βακτηριδιακές μολύνσεις.

4. Βοηθά στην καλή χώνεψη και στην αντιμετώπιση προβλημάτων του πεπτικού συστήματος

5. Μια κουταλιά μέλι διώχνει το hangover και αποτοξινώνει τον οργανισμό μετά από μια νύχτα με αλκοόλ.

6. Ο ερεθισμένος λαιμός μαλακώνει και ο βήχας εξασθενεί όταν αντιμετωπίζετε με μέλι.

7. Η μάσκα προσώπου με μέλι αντιμετωπίζει ενεργά την ακμή και καταστρέφει τα βακτήρια που την προκαλούν.

8. Προστατεύει και ενυδατώνει τα σκασμένα χείλη.


Κάντε στον οργανισμό σας ένα δώρο, που θα σας γεμίσει δύναμη, ενέργεια και καλή υγεία.

Βάλτε το μέλι στην καθημερινή σας διατροφή και βοηθήστε τον εαυτό σας να νιώθει πιο υγιής και όμορφος.



ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΒΟΤΑΝΩΝ: πώς θα φτιάξετε τον τέλειο βοτανόκηπο;

    Τα βότανα και τα αρωματικά φυτά, αν και έχουν πολλές ευεργετικές ιδιότητες  για τον άνθρωπο, δεν είναι απαιτητικά στην καλλιέργεια τους. Ο τέλειος βοτανόκηπος μπορεί να επιτευχθεί ακόμα και από αρχάριους «κηπουρούς», αρκεί να προσέξετε κάποιους σημαντικούς παράγοντες, οι οποίοι βοηθούν τα φυτά να μεγαλώσουν υγιή και να προσφέρουν καλή σοδειά.

   Το σωστό μέρος φύτευσης είναι κάτι που θα πρέπει να σας απασχολήσει αρχικά. Τα περισσότερα αρωματικά φυτά λατρεύουν τον ήλιο και αναπτύσσονται ταχύτερα όταν φυτευτούν σε ένα σημείο που το βλέπει ο ήλιος αρκετές ώρες της ημέρας. Βέβαια, επειδή όλοι οι κήποι έχουν και τα σκιερά τους σημεία, καλό θα είναι να κάνετε ένα σχεδιασμό πριν ξεκινήσετε να φυτεύετε, έτσι ώστε να τοποθετήσετε εκεί, τα φυτά που θέλουν λιγότερο ήλιο από τα άλλα.

    Ο σχεδιασμός του κήπου πριν ξεκινήσετε τη φύτευση, είναι ένας καλός τρόπος να ξεκινήσετε. Κάποια φυτά αγαπούν να ζουν δίπλα σε άλλα. Κάντε μια έρευνα και τοποθετήστε τα σε εκείνο το σημείο, που θεωρείται πως η ανάπτυξή τους θα ευνοηθεί. Μην ξεχνάτε να αφήνετε ικανοποιητικές αποστάσεις ανάμεσα στα φυτά, δίνοντας τα έτσι περιθώριο να αναπνέουν ελεύθερα και να αναπτυχθούν σωστά.

    Αφού αποφασίσετε τη θέση των βοτάνων μέσα στον κήπο σας, το επόμενο βήμα θα είναι να προετοιμάσετε το χώμα του βοτανόκηπου σας. Σκάψτε το χώμα με ένα τσαπί όλο τον κήπο, για να μαλακώσει το χώμα, που με τον καιρό έχει πατηθεί σε μία σκληρή μάζα. Ένα καλά σκαμμένος κήπος βοηθά τις ρίζες των φυτών να αναπτύσσονται σωστά και να φτάνουν πιο βαθιά. Επίσης τα κενά στο χώμα, που δημιουργούνται με το σκάψιμο, βοηθούν το νερό να απλώνετε καλύτερα σε όλη την επιφάνεια και να πάει βαθύτερα. Η περιποίηση του χώματος του κήπου σας θα ολοκληρωθεί με το άπλωμα της κοπριάς ή του κομπόστ. Απλώστε το πλούσιο χώμα σε ένα στρωμα περίπου 3 εκατοστών σε όλο τον κήπο και ανακατέψτε. Η κοπριά περιέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται τα φυτά για να μεγαλώσουν σωστά.

    Αφού προετοιμάσετε το έδαφος και αποφασίσετε την τελικά θέση των φυτών, ήρθε η ώρα να αρχίσετε τη φύτευση. Δημιουργήστε μία όαση χρωμάτων και αρωμάτων στην αυλή σας, ένα χώρο που θα σας ξεκουράζει και θα σας προμηθεύει με υπέροχα αρωματικά φυτά. Διαλέξτε υγιή και δυνατά υβρίδια και φροντίστε για το συχνό πότισμά τους. Τα περισσότερα βότανα θέλουν συχνό πότισμα αλλά όχι υπερβολικό. Το υπερβολικό νερό θα αδυνατίσει το φυτό σας και οδηγήσει σε ασθένειες. Αν και τα αρωματικά φυτά είναι πολύ ανθεκτικά στις ασθένειες, καλό θα είναι να τα προσέχετε και συχνά να κοιτάτε τα φύλλα τους για τυχόν παράσιτα.


    Εάν έχετε πρόβλημα χώρου, να θυμάστε ότι τα βότανα αναπτύσσονται αρκετά καλά και σε γλάστρες.

   Φτιάξτε έναν αρωματικό παράδεισο στο σπίτι σας, συνδυάζοντας χρώματα και μυρωδιές.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις