Από το Blogger.
RSS

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ GADGETS ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΚΛΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ

Ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για τα πολύτιμα αγαθά που μας προσφέρει η φύση, πρέπει να την προστατεύουμε και να τη φροντίζουμε. Βάλτε στη ζωή σας απλές και καθημερινές συνήθειες, οι οποίες θα σας βοηθήσουν να κάνετε εξοικονόμηση ενέργειας και να μειώσετε τους βλαβερούς ρίπους.

Στην εποχή της τεχνολογίας που ζούμε, δε θα μπορούσαν να λείπουν τα έξυπνα οικολογικά gadgets, τα οποία κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη και διασκεδαστική. Είναι φιλικά προς το περιβάλλον και δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα σε πρωτοτυπία και στυλ.

ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΒΟΤΑΝΩΝ: Μαντζουράνα

Η καλλιέργεια μαντζουράνας είναι ένας υπέροχος τρόπος να προσθέσετε άρωμα και γεύση στον κήπο και στην κουζίνα σας! Η μαντζουράνα ελκύει πεταλούδες και άλλα ευεργετικά έντομα στον κήπο, κάτι που την κάνει ιδανικό σύντροφο για τα υπόλοιπα φυτά. Η γλυκιά μαντζουράνα είναι πολύ κοντινός συγγενής της ρίγανης και πολύ δημοφιλής στη μαγειρική. Επίσης το τσάι μαντζουράνας έχει θαυμάσιο άρωμα και είναι ευεργετικό για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Διαλέξτε ένα ηλιόλουστο σημείο για να φυτέψετε την μαντζουράνα. Θα γίνει ένας θάμνος περίπου 60 εκατοστών, αν βρει τον απαραίτητο ελεύθερο χώρο. Είναι  μονοετές φυτό και οι χαμηλές θερμοκρασίες μπορούν να το

Ερωτευμένα Ζώα - Animals in Love

Ποιος είπε ότι τα ζώα δεν ερωτεύονται; 


ΦΥΣΙΚΟ ΠΙΛΙΝΓΚ ΜΕ ΜΑΥΡΗ ΖΑΧΑΡΗ

Το δέρμα του σώματος μας εκτός από το καθημερινό πλύσιμο, χρειάζεται και επιπλέον φροντίδα, για να διατηρήσει την απαλότητα και τη λάμψη του.
 Ένα από τα καλύτερα φυσικά απολεπιστικά αγαθά είναι η μαύρη ζάχαρη. Εκτός από το υπέροχο άρωμα, έχει την μοναδική ιδιότητα να αφήνει στο δέρμα σας μια εξαιρετικά απαλή υφή.
Φροντίστε το σώμα σας με μια φυσική απολεπιστική κρέμα που θα φτιάξετε μόνες σας.




υλικά:
  • 1/2 κούπα μαύρη ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας λευκή ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού απόσταγμα βανίλιας (εάν δεν μπορείτε να το βρείτε, χρησιμοποιείστε μια βανίλια σε σκόνη από το σούπερ μάρκετ)


εφαρμογή:
Ανακατέψτε τη μαύρη και την άσπρη ζάχαρη καλά και προσθέστε το ελαιόλαδο και το απόσταγμα βανίλιας. Εάν χρησιμοποιήσετε βανίλια σε σκόνη, αυξήστε λίγο την ποσότητα του ελαιόλαδου. Μόλις τα υλικά πάρουν την κατάλληλη μορφή, η απολεπιστική κρέμα σώματος είναι έτοιμη! Αποθηκεύστε σε ένα γυάλινο βάζο και μη διστάσετε να τη χρησιμοποιήσετε καθημερινά!

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ – φτιάξτο μόνος σου με υλικά από την κουζίνα

Είναι το φτηνότερο και πιο υγιεινό καθαριστικό γενικής χρήσης, που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας!

Δεν περιέχει τοξικές ουσίες και χαρίζει καθαριότητα και άρωμα σε όλες τις επιφάνειες.



υλικά:

  • 1 ποτήρι νερό
  • 1 ποτήρι ξύδι
  • Αιθέριο έλαιο λεμονιού (ή ότι άλλο προτιμάτε)

εφαρμογή: 
Ανακατέψτε το νερό με το ξύδι και προσθέστε 8-12 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού. Τοποθετείστε το παρασκεύασμα σε ένα μπουκάλι με σπρέι και χρησιμοποιείστε το σε όλο το σπίτι. Ψεκάστε τον πάγκο της κουζίνας και καθαρίστε με ένα βαμβακερό πανί. Κάντε το μπάνιο σας να αστράφτει και απομακρύνεται τα βλαβερά μικρόβια. Το χειροποίητο καθαριστικό γενικής χρήσης είναι ένας πολύτιμος βοηθός στα χέρια σας.
Το λεμόνι είναι αποσμητικό και χαρίζει άρωμα φρεσκάδας, καθώς το ξύδι καθαρίζει και τις πιο δύσκολες ακαθαρσίες. Επίσης, το εύκολο χειροποίητο καθαριστικό αφαιρεί τα άλατα και χαρίζει λάμψη.
.

ΜΑΣΚΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΕ ΠΑΤΑΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Οι γυναίκες, που χρησιμοποιούν φυσικά αγαθά για να φτιάξουν μάσκες ομορφιάς, ξέρουν ότι δεν υπάρχει ανάγκη για χημικά, γιατί η φύση φρόντισε να μας προσφέρει τα καλύτερα. Η φυσική μάσκα από πατάτα και γιαούρτι κάνει το δέρμα να δείχνει φρέσκο, χαρίζοντας ομορφιά και λάμψη.

Η πατάτα έχει την ιδιότητα να εξισορροπεί τους διάφορους χρωματισμούς του δέρματος και να απλώνει ένα πέπλο λάμψης στο πρόσωπο.  Από την άλλη το γιαούρτι ενυδατώνει βαθιά το δέρμα αφήνοντας το απαλό και λείο.

Υλικά: 

  • Μια μικρή πατάτα
  • Μια κουταλιά της σούπας γιαούρτι


Εφαρμογή:
Ξεφλουδίστε την πατάτα και τρίψτε την στον τρίφτη.
Πιέστε με το χέρι τα ξύσματα πατάτας να στραγγίσουν από τα υγρά.
Σε ένα μπολ βάλτε το γιαούρτι και την πατάτα και ανακατέψτε καλά.
Απλώστε το παρασκεύασμα στο πρόσωπο αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών και τα χείλη. Αφήστε τη μάσκα να δράσει για 15 λεπτά.
Ξεβγάλετε με χλιαρό νερό και στεγνώστε με μαλακή πετσέτα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις