Από το Blogger.
RSS

ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ ΜΕ ΛΙΓΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ: Κόκκινα Αχλάδια



Το επιδόρπιο με αχλάδι σε κόκκινο κρασί μπορεί να συνοδεύσει το γιορτινό σας τραπέζι και να δώσει ένα όμορφο χριστουγεννιάτικο χρώμα. 
Μην σας ξεγελά η εμφάνιση.. έχει μόλις 200 θερμίδες η μερίδα και σχεδόν καθόλου λιπαρά. 
Εκτός όλα τα παραπάνω, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το κόκκινο κρασί είναι πολύ υγιεινό στις σωστές δόσεις και είναι ένας καλό σύμμαχος κατά του καρκίνου.



Υλικά:
1 μπουκάλι κόκκινο ημίγλυκο κρασί.
2 φλιτζάνια νερό
1 φλιτζάνι ζάχαρη
4 αστεράκια γλυκάνισου
8 μεσαία αχλάδια με κοτσάνι

Εφαρμογή:
Τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα το κρασί, το νερό, τη ζάχαρη και το γλυκάνισο.
Τα βάζουμε στη φωτιά να ζεσταθούν, ανακατεύοντας για να διαλυθεί η ζάχαρη.
Καθαρίζουμε τα αχλάδια αφήνοντας τα κοτσάνια.
Με ένα μικρό μαχαίρι ή το ειδικό εργαλείο, βγάζουμε το κεντρικό τμήμα του αχλαδιού και τα σπόρια από την κάτω πλευρά του φρούτου.
Τοποθετούμε τα αχλάδια στο κρασί που σιγοβράζει για περίπου 15 λεπτά με κλειστό καπάκι. Γυρίστε τα αχλάδια αρκετές φορές σε αυτό το διάστημα αλλά φροντίστε να διατηρήσουν το σχήμα τους.
Βγάλτε τα αχλάδια σε μία πιατέλα και αφήστε το υπόλοιπο μείγμα να βράσει σε δυνατή φωτιά ως που να γίνει ένα παχύρευστο σιρόπι. Περίπου 20 λεπτά χωρίς καπάκι.
Περιχύστε τα αχλάδια με το σιρόπι και τοποθετήστε το επιδόρπιο στο ψυγείο για 6 ώρες.
Σερβίρετε στο γιορτινό τραπέζι και απολαύστε το γευστικό επιδόρπιο με τους αγαπημένους σας!

πηγή: goodhousekeeping

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις