Από το Blogger.
RSS

ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ- ΠΟΥΡΕΣ ΚΑΡΟΤΟ & ΠΑΤΑΤΑ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ

Οι συνταγές με καρότο μας γεμίζουν με βιταμίνη Α και προσθέτουν στο πιάτο μας ένα υπέροχο πορτοκαλί χρώμα.

Ο πουρές από καρότο και πατάτα έχει μια μεταξένια απαλή υφή και είναι γεμάτος με θρεπτικά συστατικά.

Συμπληρωματικά, το σκόρδο, εκτός από την μοναδική του μυρωδιά και γεύση, ενισχύει δυναμικά το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Μία εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για υγιεινό πουρέ !




υλικά:

εφαρμογή:
Ξεφλουδίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε χοντρές ροδέλες.
Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κύβους.
Βάζουμε στη φωτιά ένα βαθύ τηγάνι με μισό λίτρο νερό και μόλις αρχίσει να βράζει τοποθετούμε τα κομμένα λαχανικά και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν περίπου 13-15 λεπτά.
Ψιλοκόβουμε  2 σκελίδες σκόρδο. 
Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε τα βρασμένα καρότα και τις πατάτες, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το μισό ξύσμα πορτοκαλιού -το υπόλοιπο θα το χρησιμοποιήσουμε για να στολίσουμε το πιάτο μας.
Ανακατεύουμε καλά και πολτοποιούμε τα υλικά με το ειδικό εργαλείο για πουρέ. Εναλλακτικά μπορείτε να  χτυπήσετε τα υλικά στο μπλέντερ ώσπου να γίνουν ένας απαλός πουρές.
Σερβίρετε ζεστό ή κρύο.
Για γαρνίρισμα χρησιμοποιείστε ξύσμα πορτοκαλιού και ξηρούς καρπούς,όπως φουντούκι, καρύδι ή αμύγδαλο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις