Από το Blogger.
RSS

10 ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΝΕΡΟΥ

Το νερό(H2O) είναι ο πολυτιμότερος φυσικός πόρος του πλανήτη. Ο τρόπος που θα το χειριστούμε σήμερα, θα επηρεάσει σχεδόν κάθε πτυχή του μέλλοντός μας.
Η κλιματική αλλαγή τα τελευταία χρόνια έχει επηρεάσει την ποσότητα του νερού στον πλανήτη και η ξηρασία είναι συχνό φαινόμενο. Ακόμη και υπό κανονικές καιρικές συνθήκες, ορισμένες περιοχές του κόσμου είναι δύσκολο να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις τους για νερό. Οι ειδικοί λένε ότι η αλλαγή θα οδηγήσει σε μακρύτερες περιόδους ξηρασίας.


 Ο πληθυσμός της γης συνεχίζει να αυξάνεται κάθε χρόνο και η ζήτηση μεγαλώνει. Αυτό σημαίνει ότι περισσότεροι άνθρωποι, αγροκτήματα και επιχειρήσεις θα βασίζονται σε ποτάμια και λίμνες για τις καθημερινές ανάγκες τους. Γεγονός είναι ότι πλέον δεν πρέπει να θεωρούμε το νερό σαν κάτι δεδομένο. Ενώ τα κράτη και οι ηγέτες συνεχίσουν να εργάζονται για μακροπρόθεσμες λύσεις, η εξοικονόμηση νερού σε καθημερινή βάση από τον καθένα μας είναι εξίσου σημαντική.

10 ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΕΤΕ ΝΕΡΟ



1. Ποτέ μην ρίχνετε το νερό στην αποχέτευση, όταν μπορεί να υπάρξει άλλη χρήση όπως για το πότισμα ενός φυτού ή του κήπου σας.
2. Βεβαιωθείτε ότι το σπίτι σας δεν έχει διαρροές. Δέστε τον υδρομετρητή σας πριν και μετά από μια δίωρη περίοδο, όταν δεν χρησιμοποιείται το νερό. Εάν ο μετρητής δεν είναι ακριβώς στην ίδια θέση, τότε υπάρχει κάποια κρυφή διαρροή.
3. Επισκευάστε τις βρύσες που στάζουν αντικαθιστώντας τις ροδέλες. Εάν η βρύση σας στάζει σε ρυθμό μιας σταγόνας ανά δευτερόλεπτο, μπορεί να σπαταλήσετε 2.700 γαλόνια ετησίως, τα οποία θα προστεθούν στο κόστος της ύδρευσης.
4. Κάντε ντους. Αποφύγετε το γέμισμα της μπανιέρας. Παρόλαυτα καθώς κάνετε το ντους σας, σφραγίστε την αποχέτευση και κάντε ένα χαλαρωτικό και έξτρα καθαριστικό ποδόλουτρο.
5. Μην αφήνετε το νερό να τρέχει όταν ξυρίζεστε, ή βουρτσίζετε τα δόντια σας.
6. Χρησιμοποιείστε τα πλυντήρια ρούχων και πιάτων μόνο όταν είναι πλήρως φορτωμένα και όχι για μικρές ποσότητες.
7.  Όταν πλένετε τα πιάτα στο χέρι, γεμίστε μία λεκάνη με νερό και σαπούνι. Έτσι θα έχετε τη βρύση κλειστή καθώς θα σφουγγαρίζετε τα ποτήρια και τα πιάτα, αλλά παράλληλα θα κρατάτε υγρό το σφουγγάρι σας βουτώντας το στη λεκάνη. Ξεπλύνετε γρήγορα κάτω από σιγανή ροή της βρύσης.
8. Αποθηκεύστε νερό σε γυάλινα μπουκάλια στο ψυγείο αντί να αφήσετε τη βρύση να τρέχει κάθε φορά που θέλετε ένα δροσερό ποτήρι νερό.
9. Μονώστε τους σωλήνες του νερού στο σπίτι σας. Θα έχετε ζεστό νερό γρηγορότερα καθώς και θα αποφεύγετε την σπατάλη του νερού, ενώ θερμαίνεται.
10. Τοποθετήστε μία μεγάλη πέτρα ή ένα μπαλόνι γεμάτο νερό μέσα στο καζανάκι σας. Αυτό θα σηκώσει τη στάθμη του νερού με αποτέλεσμα το καζανάκι να γεμίζει με λιγότερο νερό.


Το νερό είναι απαραίτητο στον άνθρωπο και ο καθένας μας πρέπει να κάνει ότι περνά από το χέρι του για να το διατηρήσει. Ακολουθείστε τις παραπάνω συμβουλές και εξοικονομώντας νερό, σώστε τον πλανήτη μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις