Από το Blogger.
RSS

ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ: ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΗ ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΟΥΠΑ

Το πορτοκαλί κολοκύθι μπορεί να γίνει μια χειμωνιάτικη κολοκυθόσουπα, η οποία είναι πολύ θρεπτική και εξαιρετικά νόστιμη. Το κολοκύθι περιέχει υψηλό ποσοστό σε βιταμίνες Α και C, είναι αντιοξειδωτικό και αντιφλεγμονώδες. Η κατανάλωση της καροτίνη-Β που περιέχει, μπορεί να μειώσει το ρίσκο για καρδιακή προσβολή και κάνει καλό σε άτομα που πάσχουν από υψηλή χοληστερίνη.



υλικά:

1 κουτάλι της σούπας λάδι
2 μεσαία κόκκινα κρεμμύδια
1 μεγάλη πορτοκαλί κολοκύθα
2 μήλα
3 ξυλάκια κανέλας
αλάτι και πιπέρι
νερό


εφαρμογή:

Ξεφλουδίστε και ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια.

Κόψτε την ολοκύθα, αφαιρέστε τα σπόρια, αφαιρέστε τη φλούδα και κόψτε το μαλακό μέρος σε κύβους.

Κόψτε τα μήλα σε κύβους.

Ξεφλουδίστε και ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια.

Σε μία κατσαρόλα, σωτάρετε τα κρεμμύδια ώσπου να μαραθούν. Προσθέστε τα κομμάτια της κολοκύθας να σωταριστούν για λίγα λεπτά.


Προσθέστε τα μήλα, τα ξυλάκια κανέλας, το πιπέρι και το αλάτι.


Καλύψτε τα υλικά με όσο νερό είναι απαραίτητο και αφήστε το να πάρει μία βράση.


Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστετη σούπα να σιγοβράσει για 1 ώρα περίπου.


Βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε τη σούπα να κρυώσει για 30 λεπτά.


Αφαιρέστε τα ξυλάκια κανέλας και περάστε τη σούπα στο μπλέντερ να γίνει ένα παχύρευστο πορτοκαλί μείγμα.


Σερβίρετε τη σούπα κρύα ή ζεστή με λίγα φυλλαράκια μαϊντανό ή κόλιαντρο.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις