Από το Blogger.
RSS

ΤΣΑΙ ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΗΧΑΗ μαντζουράνα είναι ένα θεραπευτικό βότανο που ευδοκιμεί στην περιοχή της Μεσογείου.  Είναι ιδιαίτερα αρωματικό φυτό και έχει χρησιμοποιηθεί από τα πολύ παλιά χρόνια στην κατασκευή αρωμάτων. Εκτός βέβαια από αυτή του την ιδιότητα, είναι γνωστό για τις ευεργετικές του ιδιότητες στον ανθρώπινο οργανισμό.

Μία από τις βασικότερες θεραπευτικές ιδιότητες της μαντζουράνας είναι ότι βοηθά να ανακουφιστούμε από προβλήματα του αναπνευστικού συστήματος.

Το τσάι της μαντζουράνας είναι ένα παλιό γιατροσόφι, που χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για να βοηθήσει άτομα που πάσχουν από βρογχίτιδα και ξηρό βήχα.

Για να φτιάξετε ένα φλιτζάνι τσάι μαντζουράνας, ανακατέψτε νερό με ένα κουταλάκι του γλυκού από το βότανο και σιγοβράστε για 15 λεπτά. Στραγγίστε και προσθέστε μία κουταλιά μέλι για να κάνετε πιο ευχάριστη τη γεύση. Το μέλι είναι επίσης ένα φυσικό φάρμακο για τον ερεθισμένο λαιμό από το βήχα. Αν επιθυμείτε προσθέστε λίγο φυσικό χυμό λεμονιού.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις