Από το Blogger.
RSS

"ΠΡΑΣΙΝΕΣ" ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ


Διδάξτε απο νωρίς στα παιδιά να σκέφτονται και να δρούν "πράσινα"!


Μερικές ιδέες για να βοηθήσετε το παιδί σας να μάθει να αγαπά και να φροντίζει το περιβάλλον.

- Δημιουργείστε μαζί με το παιδί σας ένα κήπο. Έτσι θα το βοηθήσετε να μάθει τον εκπληκτικό τρόπο που λειτουργεί η φύση και να την εκτιμήσει κατάλληλα. Τα παιδιά θα ευχαριστηθούν την ασχολία με το χώμα και η ικανοποίηση θα είναι πολύ μεγάλη όταν βλέπουν το φυτό που φύτεψαν με τα χέρια τους να μεγαλώνει και να εξελίσσετε.
-Πηγαίνετε για πεζοπορία στο βουνό ή ακόμα καλύτερα για κάμπινγκ μαζί με το παιδί σας. Η άμεση επαφή με τη φύση είναι μια εμπειρία που θα επηρεάσει την ιδιοσυγκρασία του για μια ζωή.
-Δημιουργείστε χειροποίητα αντικείμενα με υλικά που θα βρείτε στην παραλία ή το δάσος. Οργανώστε εξορμήσεις συγκομιδής υλικών που μπορεί να είναι ξύλα, πέτρες, φύλλα, κογχύλια κτλ. Κάποιο βροχερό απόγευμα που δεν μπορείτε να βγείτε στην ύπαιθρο, διασκεδάστε φτιάχνοντας χειροτεχνίες. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να πιάσουν στα χέρια τους και να επεξεργαστούν στοιχεία της φύσης και θα μάθουν να φτιάχνουν κατασκευές με οικολογικά υλικά.
-Διδάξτε τους τη χαρά της ανακύκλωσης. Αφιερώστε χρόνο να ξεχωρίσετε μαζί τα σκουπίδια από τα ανακυκλώσιμα υλικά και περπατήστε ως τους κάδους ανακύκλωσης όπου θα τα τοποθετήσετε. Εξηγήστε τους πόσο σημαντική είναι για το περιβάλλον μας η ανακύκλωση και φροντίστε να τους το θυμίζετε συχνά.
-Πηγαίνετε για ψώνια με τα ποδήλατα σας. Τοποθετείστε από ένα καλάθι στο δικό σας ποδήλατο και του παιδιού σας και οδηγήστε μαζί προς την τοπική αγορά. Θα είναι μια ευχάριστη δραστηριότητα και παράλληλα επιμορφωτική για τα παιδιά. Μάθετε τους πως να συμπεριφέροντε στο δρόμο και απολαύστε μαζί την άσκηση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις