Τα φύλλα της καρυδιάς περιέχουν δεψικές ουσίες, αθέραιο έλαιο και μια πικρή ουσία που λέγεται γιουγκλόνη. Είναι μεγάλα, ωοειδή, σκουροπράσινα, φυτρώνουν κατά ζεύγη και έχουν ευχάριστη μυρωδιά.
Κοπανίζουμε τα φύλλα της καρυδιάς, να βγουν τα υγρά τους και να γίνουν σε μορφή αλοιφής. Απλώνουμε το αλοιφή πάνω στον κάλο πρωί και βράδυ. Το παρασκεύασμα με τα καρυδόφυλλα μπορούμε να το διατηρήσουμε για αρκετές μέρες κλεισμένο αεροστεγώς.