Το πράσινο τσάι είναι ένα από τα βότανα που απαριθμούν ένα πλήθος από οφέλη για τον ανθρώπινο οργανισμό. Η αντιοξειδωτική του δράση έχει ευεργετήσει τους ανθρώπους εδώ και 4000 χρόνια.
Πρόσφατες μελέτες έχουν αποδείξει ότι οι χημικές ουσίες στο πράσινο τσάι μπορούν να εμποδίσουν τα μόρια που παίζουν καίριο ρόλο στην ανάπτυξη καρκίνου του πνεύμονα. Έχει παρατηρηθεί οτι οι κοινωνίες στην Ασία που καταναλώνουν κατα συνήθεια μεγάλες ποσότητες πράσινου τσαγιού τείνουν να έχουν χαμηλά ποσοστά καρκίνου.
Πρόσφατες μελέτες έχουν αποδείξει ότι οι χημικές ουσίες στο πράσινο τσάι μπορούν να εμποδίσουν τα μόρια που παίζουν καίριο ρόλο στην ανάπτυξη καρκίνου του πνεύμονα. Έχει παρατηρηθεί οτι οι κοινωνίες στην Ασία που καταναλώνουν κατα συνήθεια μεγάλες ποσότητες πράσινου τσαγιού τείνουν να έχουν χαμηλά ποσοστά καρκίνου.